Ziua Logo
  Nr. 3925 de joi, 10 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Intre bine si rau
Argumentele lui Basescu
-- Izolarea justitiei de influenta politicului a fost una din actiunile care au deranjat cel mai mult, a afirmat Traian Basescu, marti seara, la emisiunea "Intre bine si rau", de la postul public de televiziune.
"A treia problema si cea care a starnit - daca va uitati, si acum vedeti efectele, ca asta a deranjat - a treia problema a fost faptul ca impreuna cu Monica Macovei, am reusit sa izolam, intr-o oarecare masura, justitia de influenta politica. Am reusit sa o izolam, si a inceput sa-si faca treaba. Cum va explicati altfel decat ca dupa indepartarea Monicai Macovei si suspendarea mea, prima tinta efectiva a fost DNA-ul? Procurorii care, intamplator, au dosarul domnului Voiculescu, dosarul domnului Marko Bela". Basescu a sustinut ca aceasta schimbare nu este o gafa. In ceea ce priveste rezultatul referendumului, Basescu a aratat: "Aici nu este decat o singura solutie, ca ambele parti - pentru ca o singura parte nu e suficienta - deci atat eu, cat si Parlamentul trebuie sa preluam semnificatia votului din 19 mai (...)". "Votul de la referendum poate sa fie DA majoritar si atunci presedintele este demis, sau poate sa fie NU si atunci presedintele Basescu ramane in functie. Dar el da dreptate cuiva in aceasta disputa. Deci asta este pe fond. Judecata colectiva a poporului roman spune: Parlamentul - si nu as vrea sa spun Parlamentul, ci cei 322 de parlamentari - a avut dreptate; se face in continuare asa cum au stabilit ei si cum doresc ei; ei sa dea programul. Daca votul va fi majoritar NU pentru demiterea presedintelui, inseamna ca poporul ii da dreptate presedintelui ales. Si atunci majoritatea aceasta de 322 trebuie sa asculte punctul de vedere al romanilor". (A.H.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Dupa ce Basescu va fi re-instaurat de ELECTORATUL ROMAN - un sir lung de lingai vor incerca sa-i ..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Varianta monarhiei    22 comentarii
  Patriciu, nominalizat de presedintele suspendat    2 comentarii
  Inventarul oligarhilor    5 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Declaratii otravite (5710 afisari)
 Regele adancurilor (4258 afisari)
 Oligarhii buni (3042 afisari)
 Basescu si balaurul de la Rasarit (2434 afisari)
 Bruxellesul il contrazice pe ministrul Justitiei (2040 afisari)
 10 mai - o zi pe care comunistii au vrut sa ne-o stearga din memorie (465 afisari)
 Morar prins cu minciuna (177 afisari)
 Suporterii stelisti furiosi pe Gigi Becali (174 afisari)
 Iluzionistul (The illusionist) (164 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00905 sec.