Ziua Logo
  Nr. 3924 de miercuri, 9 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Geoana acuza diplomatia "incoerenta"
Mircea Geoana s-a pronuntat ieri in favoarea pastrarii angajamentelor de politica externa romaneasca: "nu avem voie in mod frivol sa punem sub semnul intrebarii angajamentele noastre internationale, nu avem voie sa schimbam directia de politica externa". Pe de alta parte, fostul ministru de Externe Mircea Geoana a declarat ieri la o conferinta pe tema "Politica externa a Romaniei europene si euro-atlantice", organizata de asociatia George C. Marshall, ca in ultimii 18 ani politica externa a Bucurestiului nu a fost mai confuza. "Niciodata n-am avut, in ultimii 18 ani de zile, un nivel mai mare de confuzie si dezorganizare in politica externa romaneasca", a apreciat Geoana. Principala vina o poarta divergentele dintre centrele de putere cu competente in domeniul politicii externe care determina puncte de vedere "complet incoerente", a mai apreciat Geoana. (G.D.)
Bulgaria, dependenta energetic de Rusia
Bulgaria depinde din ce in ce mai mult de resursele energetice ale Rusiei, a declarat Geoffrey Van Orden, fostul raportor european pentru aceasta tara, potrivit Mediafax. UE si Comisia Europeana sunt ingrjiorate de nivelul de independenta a Bulgariei de resursele energetice ale altor state. Proiectul privind centrala nucleara de la Belene si conductele de gaz ar putea subordona Bulgaria Rusiei intr-o viitoare politica privind energia, a declarat Van Orden. Agentia Internationala pentru Energie a afirmat, luni, in cadrul unui forum organizat la Washington ca, in pofida eforturilor Uniunii Europene de a diversifica sursele, grupul rus Gazprom va pastra cu siguranta pozitia dominanta in livrarea de gaze naturale pentru Europa de Vest, transmite Vocea Americii. (D.E.)
Nou director USAID
Presedintele american, George W. Bush, a numit un nou director la conducerea Agentiei Statelor Unite pentru Dezvoltarea Internationala (USAID), a anuntat Casa Alba. Daca Senatul va confirma propunerea presedintelui, Henrietta Holsman Fore il va inlocui pe Randall Tobias, care a demisionat pe fondul unui scandal referitor la o serie de convorbiri telefonice erotice, noteaza Mediafax. USAID este o agentie federala care promoveaza interesele diplomatiei americane oferind asistenta umanitara. Bugetul anual al institutiei guvernamentale este de 15 miliarde de dolari. (D.E.)
Gusa: "Basescu actioneaza iresponsabil"
Liderul PIN Cozmin Gusa a declarat ieri ca pentru succesul sau personal, Traian Basescu actioneaza "iresponsabil" si pune in pericol integritatea Romaniei, referindu-se la declaratiile presedintelui suspendat privind legaturile omului de afaceri Alexandr Kondyakov cu premierul Tariceanu. Gusa a mai spus ca Traian Basescu a premeditat asocierea numelui premierului de interesele rusesti, precizand ca oamenii lui Basescu au anuntat acest lucru cu mult timp in urma. Potrivit liderului PIN, Vladimir Tismaneanu, a trimis inca din 20 aprilie o scrisoare organizatiilor neguvernamentale din Statele Unite in care vorbea despre criza politica din Romania, iar Traian Basescu era prezentat ca un aliat stabil al Statelor Unite, un om politic independent de interesele rusesti, in timp ce Calin Popescu Tariceanu ar fi un om cu o relatie mai flexibila fata de interesele rusesti. (D.I.)
Raportul TVR respins
Raportul de activitate al TVR a fost respins ieri de Comisiile pentru cultura ale Parlamentului, la sedinta fiind prezent si demisionarul Tudor Giurgiu, care nu a comentat votul.
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Geoana vorbeste?????   de popescu aurel
pentru politrucul prostanac si gasca sa   de cosor ion
A r h i v a
  Populismul ca instrument politic    1 comentariu
  Monica Macovei vrea ANI independenta    5 comentarii
  Intelegere pe legile sigurantei    2 comentarii
  Solutie anti-frauda    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Arde-l pe corupt! (4289 afisari)
 Spionii romani sunt scumpi si prosti (3661 afisari)
 Drum bun, domnule Octavian Paler! (2546 afisari)
 Fara probe (2543 afisari)
 Mormantul regelui Irod cel Mare (2385 afisari)
 Legea ANI, adoptata de Senat cu unanimitate (166 afisari)
 Virgil Ardelean inlocuit de la sefia fostei ''Doi si-un sfert'' (115 afisari)
 Demisii la varful ministerului Justitiei (86 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01025 sec.