Ziua Logo
  Nr. 3924 de miercuri, 9 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Pe Calea Victoriei in Micul Paris
Actorii principali si o parte din dansatorii spectacolului de cabaret "Micul Paris" au defilat aseara pe Calea Victoriei. Trei care, transformate in scena, au parcurs Calea Victoriei, locul de promenada preferat in perioada interbelica. Pe cele trei scene, fiecare cu un desen scenografic diferit, inspirat din fotografii de epoca, s-au aflat actorii interpreti ai unor personalitati din lumea interbelica, alaturi de orchestra Cardinal si taraful Ciuleandra. Artistii de la circ au prezentat live momente din show-ul de cabaret "Micul Paris". Prima oprire a avut loc in Piata Constitutiei, unde a putut fi urmarit intreg prologul "Micului Paris", urmatoarea a fost la Capsa, iar ultima la Caru cu Bere. (M.A.)
Festivalul ofera! Tu alegi!
Pe 7 mai s-a deschis la Bucuresti EUROPAfest, care se va desfasura pana pe 13 mai sub genericul "Festivalul ofera! Tu alegi!". Timp de o saptamana vor avea loc concerte Blues, Jazz si Pop la ArCuB, va fi amenajat un spatiu neconventional de concerte si gastronomie europeana, Caffe Festival Ibis, primul concurs international de jazz din Romania, Bucharest International Jazz, si un concurs international de vioara, ajuns deja la a 14-a editie. (D.C.)
Concert de Ziua Europei
De Ziua Europei, Opera Nationala Bucuresti organizeaza astazi, ora 18.30, un concert vocal-simfonic extraordinar, sustinut de corul pregatit de maestrul Stelian Olariu si orchestra teatrului, in compania solistilor Felicia Filip, Mihaela Stanciu, Iordache Basalic, Valentin Racoveanu, sub bagheta dirijorului Iurie Florea, beneficiind de participarea renumitului actor Florin Piersic, care marcheaza astfel prima sa colaborare cu ONB. Programul va cuprinde suita simfonica Peer Gynt de Grieg si Carmina Burana de Orff. (M.A.)
Identitatea artistului in noua Europa
Institutul Cultural Roman Stockholm, Ambasada Lituaniei in Suedia si Institutul Francez au aniversat Ziua Europei printr-o masa rotunda despre problematica exilului si identitatea artistului in noua Europa. Evenimentul este intitulat "Artists beyond Frontiers: The Identity and Movement of Creators in the New Europe" si a avut loc ieri, la ora 17.00, la sediul ICR Stockholm. La dezbateri au participat artisti si scriitori consacrati, cu un profil multicultural, Aris Fioretos, Per H�ttner, Steve Sem-Sandberg, Matei Visniec, si Vita Zaman. Discutia va fi moderata de jurnalistul Mikael van Reis, de la cotidianul G�teborgs-Posten. Masa rotunda a fost urmata de vernisajul expozitiei "Intre cuvant si linie" a artistului lituanian Pranas Gailius, exilat in Franta in anii '40, din cauza ocupatiei sovietice. (M.A.)
A r h i v a
  Portret "intr-o oglinda sparta"    
  Domnul Paler    3 comentarii
  Fanfare militare din sapte tari    
  Pionerii aviatiei din Balcani    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Arde-l pe corupt! (4289 afisari)
 Spionii romani sunt scumpi si prosti (3661 afisari)
 Drum bun, domnule Octavian Paler! (2546 afisari)
 Fara probe (2543 afisari)
 Mormantul regelui Irod cel Mare (2385 afisari)
 Legea ANI, adoptata de Senat cu unanimitate (166 afisari)
 Virgil Ardelean inlocuit de la sefia fostei ''Doi si-un sfert'' (115 afisari)
 Demisii la varful ministerului Justitiei (86 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00825 sec.