Ziua Logo
  Nr. 3924 de miercuri, 9 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Sandu a dat raportul la FIFA
-- Forul mondial poate sanctiona financiar federatia de la Bucuresti si poate decidedezafilierea temporara a FRF pana la aplicarea deciziilor TAS
Foto: Rompres
Presedintele FRF, insotit de juristul federatiei, Iustin Stefan, a ajuns ieri la Z�rich, unde a fost convocat de sefii FIFA, inaintea sedintei Comisiei de Disciplina a forului mondial, in care s-a analizat modul in care comisiile forului de la Bucuresti au aplicat patru decizii ale Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Cel mai important caz este cel legat de palmaresul Politehnicii Timisoara, castigat la TAS de gruparea din Liga a III-a, patronata de Claudio Zambon.
De asemenea, pe ordinea de zi a figurat reclamatia lui Constantin Iacov, presedintele CA al lui FC National, legat de modul in care Srhoj si Abiodun au fost declarati liberi de contract pentru a trece, gratis, de la FC National la "Poli" Timisoara (Liga I), precum si litigiile apelate de Robert Benczik (FCM Resita a cerut de la Univ. Craiova aproape 300.000 de euro ca indemnizatie de formare a lui Chivu) si de impresarul Octavian Marin (are de luat aproape 30.000 de euro de la Univ. Craiova).
Desi cei patru reclamati - Zambon, Iacov, Benczik si Marin - au castigat litigiile la TAS sau la comisiile FIFA, FRF a refuzat sa puna in aplicare aceste decizii, ba chiar a luat hotarari contrare celor doua institutii mondiale! Astfel, in cazul legat de palmaresul Politehnicii Timisoara, la doar o zi dupa o ultima somatie a FIFA de aplicare a deciziei TAS, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a dat dreptate lui FCU Politehnica (club patronat de Marian Iancu) in litigiul cu SC FC Politehnica (club patronat de Zambon)! CAF a admis cererea de revizuire a gruparii lui Iancu si a decis ca aceasta detine palmaresul si este continuatoarea lui FC Politehnica Timisoara. Imediat FIFA a solicitat FRF sa argumenteze decizia, dupa care a somat federatia de la Bucuresti ca, pana la 23 martie, cel tarziu, sa puna in aplicare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne! FRF a mai incercat o smecherie si, prin Comisia pentru Statutul Jucatorului, a decis punerea in aplicare a hotararii Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne impotriva unei grupari, FCU Politehnica Timisoara, care activeaza doar in campionatele de copii si juniori! Argumentul juristului FRF, Iustin Stefan, a fost acela ca gruparea lui Iancu nu avea legatura cu fostul club al lui Anton Dobos, desi ii preluase acestuia jucatorii, licenta de club profesionist si locul in Liga I! Zambon a facut o noua plangere la FIFA, care a decis ca analizeze cazul la Comisia de Disciplina. Intre timp, forul mondial a mai primit alte trei plangeri, de la Iacov, Benczik si Marin, motiv pentru care a decis sa le discute pe toate in aceeasi sedinta. Saptamana trecuta, la primele discutii, FRF l-a trimis la FIFA pe Dumitru Mihalache, insa documentele prezentate de acesta n-au fost acceptate. Astfel, FIFA l-a chemat de urgenta pe Mircea Sandu, situatia fiind una foarte grava. Se pare ca FRF va fi sanctionata financiar, pentru neaplicarea deciziilor TAS, forul roman fiind pasibil de suspendare temporara pana in momentul in care va aplica hotararile instantelor mondiale. Oficialii FRF n-au dorit sa comenteze acest caz si au anuntat pentru joi o sedinta a Comitetului Executiv. Este posibil ca, pe ordinea de zi, la rubrica "Diverse", sa se ia in considerare si cazurile impuse de FIFA.
n Marius GHERGHE 
A r h i v a
  Exceptia Ponor    
  Invitatii in FIBA EuroCup    
  Platini schimba formatul Ligii    
  Scandal la futsal    
  Dinamo nu vrea in Ghencea    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Victorie de morala    
  Orban a avizat circuitul F3    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Arde-l pe corupt! (4289 afisari)
 Spionii romani sunt scumpi si prosti (3661 afisari)
 Drum bun, domnule Octavian Paler! (2546 afisari)
 Fara probe (2543 afisari)
 Mormantul regelui Irod cel Mare (2385 afisari)
 Legea ANI, adoptata de Senat cu unanimitate (166 afisari)
 Virgil Ardelean inlocuit de la sefia fostei ''Doi si-un sfert'' (115 afisari)
 Demisii la varful ministerului Justitiei (86 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00939 sec.