Ziua Logo
  Nr. 3924 de miercuri, 9 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Clasa IV-a la teste
In perioada 9-11 mai, Ministerul Educatiei organizeaza evaluarea scolarilor din clasa a IV-a. Potrivit unui comunicat remis redactiei, aproximativ 4.000 de elevi - esantion reprezentativ din 129 de scoli din toate judetele - vor sustine teste la doua din urmatoarele discipline: limba materna - limba si literatura romana sau limba si literatura maghiara, matematica si stiinte ale naturii. Fiecare elev va sustine testul la doua discipline diferite, combinatiile fiind aleatorii. Un test are durata de 50 de minute, iar intre cele doua teste, elevii au o pauza de 10 minute. Pentru evaluarea nationala 2007, MEdCT a elaborat sase tipuri de brosuri. In timpul examenului, fiecare invatator de la clasele cuprinse in esantion va completa un chestionar. Evaluarea nu este un instrument de evaluare institutionala, iar rezultatele elevilor nu vor fi folosite pentru ierarhizarea scolilor. Raportul tehnic va urmari obtinerea unor estimari corecte si eficiente a cunostintelor elevilor de-a lungul timpului, prin comparatii cu rezultatele obtinute la evaluarile nationale anterioare. Evaluarea nationala la finalul clasei a IV-a a mai fost realizata si in anii 1995, 1998, 2000 si 2005. Comparativ cu evaluarea nationala din anul 2000, in 2005 s-a inregistrat un progres, sustine MEdCT. (Magda SEVERIN)
Investitie model
Cea mai moderna fabrica de medicamente orale solide din Romania a fost inaugurata la Bucuresti, de compania farmaceutica LaborMed Pharma, dupa o investitie de tip greenfiel de 13 milioane de euro. "Este o investitie inceputa cu doi ani in urma, care dispune de certificarea GMP (Good Manufacturing Practice - Reguli de Buna Fabricatie - n.r.), din partea Agentiei Nationale a Medicamentului. Aceasta va asigura planul de productie si vanzari, care vor creste in urmatorii ani, dar si colaborari externe in domeniul fabricatiei", a declarat directorul general al companiei, Xeni Camelia Zicu. Noua fabrica are o capacitate de 1,5 miliarde doze de medicamente anual si va produce toate cele peste 80 de produse generice aflate in portofoliul LaborMed. Compania este activa pe piata romaneasca in special in segmentul produselor cardiovasculare, unde ocupa locul trei din punct de vedere cantitativ, cu o cota de 11,5%. Anul trecut, LaborMed a inregistrat vanzari de 26 milioane euro si estimeaza pentru acest an atingerea nivelului de 35 milioane euro. (Florin BARBUTA)
Incepe CERF
A 16-cea editie a expozitiei CERF-Computer &Electronics Romanian Fair incepe astazi, la complexul expozitional Romexpo, si se va desfasura pana pe 13 mai. Anul acesta evenimentul se desfasoara sub sloganul "CERF te pregateste pentru viitor". "La aceasta editie participa 150 de companii, care vor prezenta peste 650 de marci, suprafata expozitiei fiind de 14.000 metri patrati", a declarat Sorina Muresan, director general Expotek, organizatorul manifestarii. Cel mai mare stand, de aproape 400 metri patrati, a fost inchiriat de compania de telefonie mobila Vodafone. La expozitie vor fi prezentate, printre altele, cel mai mare televizor cu plasma din lume, cu diagonala de 260 cm, sistemele ICY BOX lansate de Raidsonic, sistemele Myria TravelBook (sistem de monitorizare prin GPS a persoanelor). Vineri, la orele 16:00, sunt asteptati sa viziteze expozitia jucatorii de fotbal ai Clubului Dinamo. Expozitia va fi deschisa zilnic intre orele 10:00-18:00, iar duminica intre orele 10:00-16:00, tariful de vizitare fiind
de 10 lei. (Ionela CHIREA)
Prapad In 20 de minute
In numai 20 de minute, la Dragos, in judetul Suceava, luni dupa-amiaza, precipitatiile au totalizat aproape 50 l/mp.
A r h i v a
  Modelul Bran esuat la Bucuresti    
  Videanu renegociaza contractul cu Apa Nova    
  Promisiuni retrase partial    
 Top afisari / comentarii 
 Arde-l pe corupt! (4289 afisari)
 Spionii romani sunt scumpi si prosti (3661 afisari)
 Drum bun, domnule Octavian Paler! (2546 afisari)
 Fara probe (2543 afisari)
 Mormantul regelui Irod cel Mare (2385 afisari)
 Legea ANI, adoptata de Senat cu unanimitate (166 afisari)
 Virgil Ardelean inlocuit de la sefia fostei ''Doi si-un sfert'' (115 afisari)
 Demisii la varful ministerului Justitiei (86 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00977 sec.