Ziua Logo
  Nr. 3924 de miercuri, 9 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Falsi juristi retinuti de politisti
Doi barbati din Pitesti au fost prinsi in flagrant, in timp ce acordau asistenta juridica pensionarilor, fara drept si contra cost. Potrivit Rompres, Ion C., de 64 de ani, si Marin B., de 73 de ani, au fost surprinsi de politistii pitesteni in timp ce acostau pensionarii pentru a-si oferi serviciile. Conform politistilor, cei doi sustineau ca sunt juristi de profesie, iar asupra lor au fost gasite mai multe formulare tipizate necesare practicarii ilicite a acestei profesii. Documentele gasite asupra suspectilor au fost ridicate, politistii continuand cercetarile pentru infractiunea de exercitare fara drept a unei profesii. (A.G.)
Expulzati de bunavoie
Aproximativ 30 de romani, printre care si un copil, despre care politistii islandezi sustin ca ar fi fost adusi de retele de crima organizata si obligati sa cerseasca, au acceptat oferta autoritatilor de a pleca de bunavoie din Islanda, relateaza publicatia electronica Iceland Review Online. Romanii fusesera vazuti, in ultimele saptamani, in fata bacaniilor din Reykjavik, unde cantau la diferite instrumente muzicale cerand, in schimb, bani. Potrivit publicatiei, aceleasi persoane fusesera vazute cersind pe strazile din Oslo si Copenhaga. Conform comandantului adjunct al politiei din capitala islandeza, Jon H. B. Snorrason, cei 30 traiau in conditii de saracie extrema, la Reyjkavik. "Dormeau in parcurile publice din capitala (...) si nu aveau nici o posibilitate de a se intretine", a declarat Snorrason. Oficialul a explicat ca politistii au fost informati de catre omologii lor din Danemarca si Norvegia ca acestia ar fi putut fi trimisi in tarile nordice de catre retele de crima organizata din Romania, fiind obligati sa cerseasca. Romanii nu aveau bani suficienti pentru a putea calatori in afara Islandei, astfel incat autoritatile de la Reykjavik vor suporta costurile de transport. Politia a precizat ca romanii nu au fost expulzati. Acestora li s-a propus sa paraseasca tara de bunavoie, oferta pe care au acceptat-o. (O.R.)
Seminar la MIRA
Politisti din tarile candidate la UE participa intre 8 si 10 mai in Romania, la un seminar de specialitate destinat familiarizarii acestora cu normele europene in domeniu. Potrivit Ministerului Internelor si Reformei Administrative, "Seminarul pentru Autoritatile Politienesti din Tarile Candidate", parte integranta a Programului Anual al Colegiului European de Politie, pentru 2007, organizat in colaborare cu autoritatile din Bulgaria, Franta si Ungaria este destinat ofiterilor superiori de politie din statele candidate la Uniunea Europeana. Obiectivul prelegerilor si dezbaterilor este de a oferi participantilor din Croatia, Macedonia si Turcia o perspectiva mai ampla asupra cooperarii politienesti in context european, familiarizarea cu terminologia politieneasca utilizata in cadrul UE, cooperarea in cadrul Schengen si cooperarea in domeniul Justitiei si Afacerilor Interne, transmite Mediafax. Este pentru prima data cand Romania si Bulgaria vor impartasi din experienta lor in procesul de aderare. (A.G.)
Stradivarius si Guarnieri, la concurs
Vioara Guarnieri, care i-a apartinut lui George Enescu, a fost reparata, se afla in stare buna de functionare si va fi prezentata publicului de Ziua Europei, a anuntat ministrul Culturii. Acesta a precizat ca, atat vioara Guarnieri cat si cea Stradivarius (recuperata de la familia Voicu), ar putea fi acordate unor tineri interpreti, printr-un concurs in cadrul Festivalului George Enescu, in septembrie. "Vor veni violonisti celebri si ne gandim ca ei sa se constituie in comisii de specialitate care sa atribuie viorile Stradivarius si Guarnieri unor tineri muzicieni romani. M-am gandit ca ar fi bine sa facem acest concurs in timpul Festivalului Enescu pentru ca exista si un concurs de vioara cu juriu international", a spus Iorgulescu. El a adaugat ca varianta unor comisii autohtone de atribuire a instrumentelor este de evitat, pentru eliminarea unor eventuale suspiciuni de lipsa de impartialitate. (T.B)
Seres nemultumit de scurgerile de informatii
Fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, a declarat, ieri, ca din punctul sau de vedere unele din informatiile privitoare la dosarul in care este cercetat "au rasuflat in presa de la procurori" . Seres a spus ca multe din noutatile despre cazul sau si despre acuzatiile care i s-au adus le-a aflat in premiera din presa, insa sustine ca nu a fost deranjat de acest lucru. Seres a adaugat, citat de Mediafax, ca il deranjeaza modul in care i s-au adus unele acuzatii, dand exemplu faptul ca pentru o presupusa fapta din 2006 exista o sesizare din 2005. "In mod normal, faptele preced sesizarile. Daca in cazul acesta lucrurile au stat invers nu pot decat sa le apreciez ca fiind nelegale si am depus o plangere pe aceasta chestiune. Nu poti sa ai sesizarea dinainte sa savarsesti chiar si o asa-zisa fapta", a mai spus Seres. (B.C.G.)
Avocata din Baroul Bucuresti, arestata
O avocata din Baroul Bucuresti a fost arestata, luni, pentru trafic de influenta. Adriana Dascalu i-ar fi cerut aproximativ 140.000 de euro unui cetatean arab, inculpat intr-un dosar de crima organizata, pentru a interveni pe langa magistrati spre a-l elibera pe strain. Totodata, avocata ar fi primit si o mare parte din bani, aproape 100.000 de euro. Potrivit procurorilor DNA, in perioada aprilie 2006 - martie 2007, inculpata Adriana Dascalu a pretins suma de 138.000 euro din care a primit efectiv 97.000 euro de la un cetatean arab, cercetat initial in stare de arest preventiv intr-un dosar de crima organizata (aflat la Directia de Investigare a Infractiunilor si Crima Organizata din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie). In schimbul banilor, avocata a lasat sa se inteleaga ca ar avea influenta asupra magistratilor si politistilor care instrumenteaza cauza si ca poate sa determine punerea in libertate a cetateanului arab cercetat si, in final, o solutie de scoatere de sub urmarire penala, precizeaza Mediafax. La inceputul saptamanii, Adriana Dascalu a fost retinuta pentru trafic de influenta. Totodata, Curtea de Apel Bucuresti a admis propunerea procurorilor de arestare preventiva a avocatei, pentru 29 de zile. (O.R.)
A r h i v a
  Frauda procuroarei Bica    1 comentariu
  Dezastru cultural la Herculane    4 comentarii
  Presiuni in cazul aurului dacic    1 comentariu
  Bere la butoi pentru politisti    
  Imigranti romani, paravan pentru fraude    
 Top afisari / comentarii 
 Arde-l pe corupt! (4289 afisari)
 Spionii romani sunt scumpi si prosti (3661 afisari)
 Drum bun, domnule Octavian Paler! (2546 afisari)
 Fara probe (2543 afisari)
 Mormantul regelui Irod cel Mare (2385 afisari)
 Legea ANI, adoptata de Senat cu unanimitate (166 afisari)
 Virgil Ardelean inlocuit de la sefia fostei ''Doi si-un sfert'' (115 afisari)
 Demisii la varful ministerului Justitiei (86 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01238 sec.