Ziua Logo
  Nr. 3922 de luni, 7 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Basescu a luat taurul de coarne in Spania
-- Presedintele suspendat a adunat sambata peste 10.000 de romani la mitingurile organizate la Madrid si Castellon
Foto: Rompres
Traian Basescu a inceput in forta turneul electoral de castigare a referendumului din 19 mai cu trei mitinguri ample, insumand tot atatea bai de multime. Una la Teatrul National, printre pedisti, care i-au facut cadou un miting de sustinere, una la Madrid, alta la Castellon si toate in acceasi zi. In Spania, PSD a incercat sa fure din romanii care erau pregatiti sa-l sustina pe Basescu, dar n-a reusit sa adune la Castellon decat 200 de oameni. Desi trimisul special al pesedistilor la Castellon a fost primarul "care este" Marian Vanghelie, recunoscut pentru abilitatea sa de a aduna masele, replica PSD a fost slaba, Traian Basescu facand o mega-baie de multime printre 8000 de oameni. Turneul maraton al lui Basescu a continuat ieri la Constanta unde, de aceasta data, pedistii s-au mobilizat pentru a-i aduce presedintelui suspendat cat mai multi activisti din toata tara.
La Madrid, Basescu a fost asteptat de 2000 de romani pentru un miting de sustinere iar la Castellon, s-au adunat in jurul sau 8000 de romani. Intr-un discurs amplu, in care principalele tinte au fost premierul Tariceanu si ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu, Basescu a incercat o solidarizare afectiva cu romanii aflati in Spania, spunandu-le ca si el este la fel de dispretuit de politicienii de la Bucuresti, precum sunt ei. Astfel, Basescu le-a transmis romanilor din Spania ca, asa cum lor li se spune "cu dispret" "capsunari", asa si lui i se spune "marinarul". El a sustinut ca acest mod de a-i numi este "plin de dispret", iar aceia care vorbesc astfel nu stiu ce inseamna un om curajos, care a plecat sa lupte pentru ca familiei lui sa-i fie mai bine. In context, Basescu a tinut se le spuna oamenilor ca ii intelege, pentru ca 12 ani a batut lumea si marea pentru ca familiei lui sa-i fie bine.
"Tradatorul Tariceanu va cadea"
Presedintele suspendat a adaugat ca, urmare a calatoriilor indelungi, a ajuns la concluzia ca Romania e cea mai frumoasa tara din cate pot exista. "N-am gasit o tara mai frumoasa ca a noastra", a spus Basescu, aflat aproape de cea de-a patra criza de plans. Si tot cu referire directa la ceea ce ii intereseaza pe romanii din afara tarii, presedintele suspendat a tinut sa le spuna romanilor aflati la munca in Madrid ca, daca actualul ministru de Externe nu va reusi sa le rezolve problemele, va reusi acest lucru ministrul din viitorul Cabinet. Basescu i-a asigurat pe romanii prezenti in Plaza Vasquez Mella din Madrid ca le cunoaste problemele legate de birocratia din consulate, care apar cand ei incearca sa obtina diverse documente de care au nevoie. Premierului, presedintele suspendat i-a prezis ca "va cadea", pentru ca romanii nu au iertat niciodata tradatorii. Dupa manifestatia de la Madrid, Basescu a plecat cu avionul pana la Valencia, pentru ca, spre seara, sa ajunga cu masina direct la Plaza de Toros din Castellon, unde il asteptau mii de romani care muncesc in aceasta regiune. "Impreuna trebuie sa avem forta sa trasam ce fel de Romanie vrem: daca vrem o Romanie a lui Patriciu, a lui Iliescu si a lui Geoana sau o Romanie a romanilor", le-a spus Basescu manifestantilor din Castellon. (Carmen EPURAN)
Miting mamut la Constanta
Presedintele Traian Basescu a descins aseara la Constanta, pentru primul miting de amploare organizat de democrati pentru sustinerea sa. Basescu si democratii au reusit o mobilizare exemplara, reusind sa adune in jur de 15.000 de oameni la miting, de doua ori mai mult decat reusisera pesedistii cu trei zile inainte.
Imbracat intr-un pulover rosu aprins, asortat cu camasa alba, Basescu si-a inceput defilarea prin fata celor 15.000 de oameni prezenti in Piata Ovidiu din Constanta, pe ritmurile dansului popular Ciuleandra. Presedintele suspendat chiar a incercat un dans in fata multimii in delir, dar s-a ferit sa se manifeste prea mult si s-a limitat la a se legana de pe un picior pe altul si a-si flutura mainile in aer. "Ciuleandra este cantecul sufletului poporului roman, un cantec magic, in care ne regasim toti, toti oamenii acestui neam care vrea sa traiasca in demnitate, respect, vrea sa fie respectat, iubit, sa fie acolo unde-i este locul, printre tarile mandre ale Europei si lumii", a spus Basescu, la inceputul discursului de pe scena amplasata in Piata Ovidiu, pe care se aflau si toti liderii de la centru ai PD si PLD. Presedintele suspendat a reluat apoi tema celor 322 de parlamentari care au votat suspendarea sa, aducand - in plus - teoria ca cei care au sustinut ca el a incalcat Constitutia si-au gasit "destui sustinatori in mass-media pentru a pacali electoratul roman". (Carmen EPURAN)
Minimanifestatia lui Vanghelie
Foto: Hotnews.ro
PSD a incercat, fara succes, sa-i tina piept lui Traian Basescu in Spania, trimitandu-l pe Marian Vanghelie la Castellon pentru a organiza un miting mascat anti-Basescu. Comparativ cu numarul mare de romani veniti sa-l sustina pe Basescu, Vanghelie a reusit cu greu sa stranga in jurul sau 200 de romani, intr-o sala in care erau 800 de locuri. In Spania, Vanghelie a spus categoric ca nu a venit la o intalnire contra lui Basescu, insa intr-un discurs cu puternice accente electorale primarului "Care este" a vorbit despre demiterea lui Traian Basescu. Presedintele PSD Bucuresti le-a recomandat romanilor din Castellon sa mearga sa asculte "problemele personale" ale lui Traian Basescu. "Nu ne intereseaza mitingul lui Basescu, iar daca doream sa-l vedem pe presedintele suspendat, o puteam face in Romania, nu aici, la Castellon. Traian Basescu a venit aici pentru ca zice ca nu este lasat sa vorbeasca. Mergeti, ascultati-i lui Basescu problemele personale", a spus Vanghelie, citat de Mediafax. El a mai spus ca a venit in Spania pentru a-l sustine pe reprezentantul Uniunii Democrate Sociale a Romanilor din provincia Castellon pentru postul de primar al localitatii spaniole. Imediat insa Vanghelie a inceput sa-l atace pe Basescu. "Referendumul in Romania nu are nici o legatura cu problemele dumneavoastra si nici nu cred ca vi le va rezolva. Dar e o problema de imagine a Romaniei, pentru ca nu s-a facut ceva tendentios la adresa lui Traian Basescu. (...) In momentul in care vorbeste de baieti destepti, ar trebui sa spuna si ca fratele lui este baiat destept, si ca PSD a avut baieti destepti si ca toate partidele sunt pline de baieti destepti", a mai spus Vanghelie. (M.T.)
PD vrea dizolvarea Parlamentului
Democratii au inceput sambata, la Teatrul National, seria de manifestatii de sustinere a lui Traian Basescu, cu o propunere extrema: sacrificarea intregului Parlament, nu doar a celor 322 de alesi care au votat impotriva suspendarii presedintelui.
Ideea pedistilor a fost inclusa intr-o rezolutie adoptata in unanimitate si care nu a vizat doar dizolvarea Legislativului, ci si demisia Guvernului imediat dupa referendumul din 19 mai. Aceeasi rezolutie, citita de liderul PD Emil Boc, la sedinta Consiliului National de Coordonare al partidului, a certificat sustinerea totala a lui Traian Basescu la referendumul din 19 mai. In document, "PD solicita Guvernului PSD-PNL sa demisioneze imediat dupa anuntarea rezultatelor referendumului, asumandu-si actiunile sale abuzive si imorale". De altfel, toti liderii PD au criticat dur, in discursurile lor, actiunile anti-Basescu si anti-PD ale "transpartinicilor", "jupanilor", "oligarhilor", propunand solutia anticipatelor si profetind ca PSD va demite Guvernul PNL. Adevarata vedeta a sedintei PD a fost insa presedintele suspendat Traian Basescu. El i-a atacat pe "oligarhii tranzitiei" care au crezut ca sunt stapanii Romaniei, dar au facut greseala enorma sa le creeze romanilor sansa de a le arata cine este adevaratul stapan al tarii. "Le-am spus in mod repetat: <<Decuplati-va de oligarhie, dragi oligarhi>>, si politicienilor le-am spus: <<Decuplati-va de politic, dragi politicieni>>", a continuat Basescu. (C.E.)
Basescu si-a platit vizita in strainatate
Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ieri dimineata, la Aeroportul Henri Coanda, ca va plati din contul sau de campanie cheltuielile de transport cu avionul in vizita in Spania. La intoarcerea la Bucuresti, Basescu a declarat ca inchirierea avionului a fost facuta in numele sau. "Nu plateste statul, desi as avea dreptul la transport. Se va plati din contul meu. Voi face publice sumele si cheltuielile. Nu las nici PD-ul sa plateasca, pentru ca mi-au intrat bani in cont. Sa vina factura si fac publice sumele", a declarat presedintele suspendat. Aeronava cu care s-a deplasat Traian Basescu ar fi trebuit sa aterizeze ieri dimineata la Constanta, unde presedintele suspendat a participat la un miting
de sustinere a sa. Din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile insa, avionul a aterizat la Bucuresti. (C.E.)
PSD face mitinguri prin tara
PSD si-a concentrat fortele pentru a face o puternica campanie pentru demiterea lui Traian Basescu. Liderul social-democrat, Mircea Geoana a fost sambata la Cluj Napoca, unde l-a atacat dur pe Basescu, sustinand ca este parte si garant al sistemului ticalosit si ca se comporta ca un stapan al Romaniei."El vede politica si democratia ca pe o relatie intre stapan si slugi, el este singurul stapan al Romaniei, iar romanii sunt slugile sale", a declarat Geoana, acuzandu-l pe Basescu ca a lucrat cu Securitatea si a fost un mare comunist. Ieri, Geoana s-a dus la Satu Mare, in popasul Huta Certeze, unde avea loc cea mai mare sarbatoare de primavara - Sambra oilor. De altfel, liderul PSD a anuntat pentru 9 mai un mare miting la Sibiu, unde se asteapta participarea a peste 15.000 de persoane. In aceeasi zi, la Cluj-Napoca, PD va organiza un miting pro-Basescu, la care democratii spera sa adune tot 15.000 de persoane. (R.A.)
Foto: Rompres
Serviciile, in spatele campaniei
Vicepresedintele PNL Ludovic Orban (foto) a sustinut sambata ca in spatele campaniei sutinute de PD pentru Traian Basescu se afla "oameni scosi din serviciile de informatii", care functioneaza ca o "fabrica de dezinformare". "Eu ii cunosc pe cei de la PD. Nu au ei prea mult caracter. Au stat cu piciorul drept in Guvern si cu cel stang in opozitie. Ne-au tras-o de fiecare data cand au avut ocazia, dar nu au capacitatea de a genera o astfel de campanie. In spatele acestei campanii se afla alte structuri. Este evident o campanie de dezinformare, de manipulare, o campanie care incearca sa induca niste idei false. Sunt oameni scosi din serviciile de informatii, dupa parerea mea, pentru ca altfel nu se poate explica o asemenea campanie", a spus Orban, citat de Mediafax. (R.G.)
Bancnote vs Internet
Liderii PD au demarat o campanie agresiva de sustinere a suspendatului Basescu si au tiparit pliante electorale sub forma unor bancnote de "322 de lei fara valoare", facand aluzie la cei 322 de parlamentari care au votat in favoarea suspendarii sefului statului.
Gratie declaratiilor anti-parlamentare ale lui Basescu, pe bancnote se afla poza Parlamentului Romaniei, deasupra imaginii fiind scris cu rosu "Specimen". De asemenea, pe biletele este scris mesajul principal al liderilor PD: "Refuza demiterea! Voteaza NU pe 19 mai". De asemenea, atenti la orice detaliu, democratii au desenat pe biletele si o urna de vot.
Daca democratii fac campanie prin discreditarea Parlamentului, de partea cealalta a baricadei, oponentii lui Basescu au demarat o campanie pro-demitere pe Internet, pe sit-ul www.dasuspendare.ro. Acolo este postata o scrisoare, care ar veni din partea unui fost alegator al lui Traian Basescu si care explica intr-o maniera ironica ca seful statului nu mai este omul din 2004. "Ai inceput sa-ti sabotezi propriul guvern inca din prima saptamana de lucru. Nici nu au apucat bine sa-si implineasca cea mai importanta promisiune electorala - cota unica de impozitare - ca tu o si puneai de niste alegeri anticipate", spune alegatorul dezamagit care mai observa ca "Stolojan a inviat ca Lazar". "Iti cer sa ma lasi in pace! Iti cer sa ma lasi sa traiesc bine ca rezultat al inteligentei mele si al puterii mele de munca. Iti cer sa ma lasi sa ma bucur in liniste de noul meu statut de Cetatean European", se mai arata in epistola. (Razvan GHEORGHE)
Ofensiva PNL
Ministrii PNL au pornit, sambata, un atac concertat impotriva presedintelui suspendat Traian Basescu, seful statului fiind catalogat drept "un obsedat in delirul puterii" si "un om atins de paranoia". Vicepresedintele PNL Ludovic Orban a sustinut sambata ca presedintele Basescu este intr-un adevarat "delir paranoic" de care poate fi tratat doar de romani, prin votul de la referendumul din 19 mai. Ministrul PNL Teodor Melescanu (foto) l-a catalogat pe Basescu drept un om atins de "paranoia" care este in stare sa comita "orice josnicie" pentru a-si salva scaunul de la Cotroceni. "Traian Basescu evolueaza din rau in mai rau. A devenit un politic obsedat de putere personala, un om care aduce grave prejudicii Romaniei. Faptul ca boala puterii lui Traian Basescu a atins ultimul stadiu este din pacate din ce in ce mai vizibil", a declarat el. Ministrul Educatiei, liberalul Cristian Adomnitei a spus ca daca Basescu va reveni la Cotroceni dupa referendum, nu se va schimba nimic, ci va fi "acelasi spectacol ca din 2004 incoace". (R.G.)
Referendumul, la Telematinal
Echipa TeleMatinalului TVR 1 va avea incepand de astazi, timp de doua saptamani, o serie de sase discutii cu reprezentanti ai Autoritatii Electorale Permanente despre referendumul din 19 mai, informeaza televiziunea publica. Astfel, in fiecare zi de luni, miercuri si vineri, in intervalul 7-18 mai, la emisiunea de dimineata a TVR 1 vor fi prezente, de la ora 08:35, diferite persoane delegate de Autoritatea Electorala Permanenta. Discutiile cu acesti reprezentanti au ca scop informarea persoanelor cu drept de vot cu privire la detaliile tehnice legate de procesul de votare din cadrul actualului referendum. TVR a demarat, pe 3 mai, o serie de trei emisiuni de dezbateri pe tema referendumului privind suspendarea presedintelui Traian Basescu, seria fiind inaugurata de o editie speciala intitulata "DA sau NU la referendum" si moderata de Monica
Ghiurco. (R.A.)
PSD vrea timpi de antena speciali
Senatorul PSD Adriana Ticau a anuntat ieri ca formatiunea sa va face o sesizare catre CNA pentru ca "timpii de antena" pe perioada campaniei privind referendumul de demitere a lui Traian Basescu sa fie alocati in mod echitabil. "Intrucat s-a constatat ca exista timpi de antena alocati inegal in aceasta perioada, se va face o sesizare la CNA din partea PSD", a aratat senatorul PSD, precizand ca formatiunea sa considera ca in aceasta perioada "este important ca timpii de antena sa fie alocati in mod echitabil". La sesizarea jurnalistilor ca "timpii de antena" se refera doar la doua emisiuni difuzate de TVR si RRA, Adriana Ticau a specificat: "Vorbim de perioada aceasta, speciala, in care se fac anumite campanii pe posturile de televiziune. Nu m-am referit la acele emisiuni de la TVR, intrucat acolo toate partidele parlamentare sunt prezentate in mod echitabil. M-am referit la timpii de antena alocati campaniei in care ne aflam". (Mediafax)
 Afisari: 3927  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 34 Afiseaza toate comentariile  
N-o fi Basescu usa de biserica, dar cu Vacaroiu sau Geoana presedinte, brrr, ar fi un cosmar   de trkman
Tristete   de cetateanul turmentat
A murit Octavian Paler.   de Katty
Basescu nu e Vinovat   de George de Ro
delir, boala grea...   de dragos_f
money, money...   de petrishor
Libertate!!!   de petrishor
impresii...   de CatalinTabarcea
bogete...   de CatalinTabarcea
---------15000 de romani in Castellon si 3000 in Madrid-----   de marius dobrica
Friiiiiica !   de Giuseppe Cocos
Tovarashul Huhu, ramane cum ne-am inteles !   de ionion
Huhule - ciocul mic- esti unul dintre ei - nu mai arunca cu pietre in Basescu pentruca   de ionion
Ce inseamna aceasta fraza basesciana daca nu populism desantat?   de DanBruma
Sincer sa fiu desii votez DA, as prefera ca Basescu sa ramina presedinte, sa se certe permanent cu   de Huhu extraterestrul
Tovarasu' capitan Basescu, dups 19 Mai daca treci examenul ref. ai ocazia sa dovedesti ca macar de   de Huhu extraterestrul
Daca iubiti Romania, toti, si anti si bro basestii votati DA la referendum! DA DA DA DA!   de Huhu extraterestrul
Cine a provocat aceasta situatie : el, Basescu! Cu ce ? ca pune in vigoare Legea Lustratiei !   de ionion
Comunistul Basescu   de Ion Ninel
Tovarase Tariceanu, nu va faceti probleme, Uganda este pregatita sa va primeasca ca refugiat politic   de ionion
Frati, surori si alte neamuri sariiiiti pe ei ! Stai un pic ! da pe cine sa sari ? a da - stiu !   de ionion
Ole - a zis Basescu ! Tariceanu nu ma e ! Taurul in pas sprintar va   de ionion
Frontul a dat decretul : Tariceanu va fi numit de poimaine conducator total al Romaniei   de ionion
Tovarashe securiste si securisti - veniti maine pe la 10 fix sa-l sustinem pe Geoanga - omul nostru   de ionion
basescu nu are un aparat solid de campanie   de marin2
E timpul si momentul ca demiterea Guvernului sa fie facuta concomitent cu dizolvarea Parlamentului..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Sper sa iasa Base sa va saturati de el inca 7 ani   de green day
LEGEA LUSTRATIEI ESTE O PORCARIE TOTALA, dar Parlamentul Romaniei stie si vegheaza   de classa conducatoare
Domnul Sobru   de Radu Dragan
O informatie pentru Ziua...   de Obiectivul
Mesajul Secretarului General al PCR, tovarasul Nicolae Ceausescu catre Traian Basescu   de Jean Froissart
MESAJUL PRESEDINTELUI ROMANIEI __ TRAIAN BASESCU.   de CONU
Daca   de the
Asa si cuplul Tariceanu-Iliesku   de Radu Dragan
A r h i v a
  Referendumul, dupa regulile PSD    2 comentarii
  Bomba de la metrou    16 comentarii
  Vibratorul care ameninta securitatea Ciprului    2 comentarii
     5 comentarii
  Kondyakov s-a vazut cu Tariceanu    11 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Bomba de la metrou (4267 afisari)
 Basescu a luat taurul de coarne in Spania (3927 afisari)
 Sindromul "Boala pe Basescu" (3554 afisari)
 Kondyakov s-a vazut cu Tariceanu (3128 afisari)
 Vibratorul care ameninta securitatea Ciprului (2917 afisari)
 Contre la referendum (387 afisari)
 Vizita lui Kondyakov, una privata (144 afisari)
 Victorie a candidatului dreptei franceze (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01912 sec.