Ziua Logo
  Nr. 3921 de sambata, 5 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Miresele mortii
-- In Romania functioneaza o retea care are drept tinta batranii instariti * Acestia sunt vanati de fete tinere care-i omoara "prin stres" dupa cateva luni de mariaj
Detectivii particulari, dar si politistii de la criminalistica, se confrunta in ultimii trei ani cu tot mai dese cereri ale unor familii de a urmari cupluri formate din barbati de peste 70 de ani si femei de 20 - 25 de ani. Din aproape in aproape, specialistii in urmariri din tara noastra au depistat grupari foarte bine organizate care lanseaza momeala feminina, ii determina pe batrani sa se casatoreasca, apoi ii omoara prin stres, averile acestora fiind luate de proaspetele sotii.
"Cu un an in urma am primit o solicitare de la o familie din Statele Unite care ne-a solicitat pentru investigarea unui deces dubios. Un american de 75 de ani, vaduv, a venit in Romania si a cunoscut o tanara. Dupa scurt timp s-au casatorit in Ungaria.
In mod straniu, batranul a decedat dupa cateva luni. Am inceput ancheta si am deslusit nebuloasa. Fata facea parte dintr-o grupare care l-a urmarit pe septuagenar, i-a inaintat momeala, omul s-a indragostit si a urmat casatoria. Moartea lui a survenit din cauza stresului la care a fost supus. Aproape 24 de ore din 24 era tarat prin cluburi si supus unor suprasolicitari care i-au fost fatale.
A murit de epuizare, pur si simplu. Dupa deces, asa-zisa sotie a intrat in posesia tuturor cardurilor sale, cateva zeci de mii de dolari si ameninta sa ii ceara toata averea. Prin dovezile pe care noi le-am adus, copiii decedatului au reusit sa anuleze casatoria. Acesta este doar un caz. Mecanismul a devenit un fenomen in Romania", ne-a spus Maria Bumbaru, presedintele Asociatiei Nationale a Detectivilor Particulari (ANDP).
Savant roman, sedus de o pustoaica
Din cate spune sefa detectivilor, aceste grupari ale "mireselor mortii" sunt foarte bine organizate si detin o multime de informatii despre victimele lor. Cei care conduc organizatia sunt barbati tineri. Dupa ce aduna datele, ei trimit la inaintare cateva tinere, de multe ori studente, membre ale grupului, din care victima alege una. "Recent, un om de 70 de ani, o somitate in lumea stiintei, s-a indragostit de o fata de 20 de ani. Omul nu a rezistat farmecelor, s-a mutat de acasa si, la un moment dat, a hotarat sa-si treaca toata averea, nu putina, pe numele tinerei sale iubiri. Familia a innebunit. Au apelat la detectivii particulari si au reusit sa dea de urmele fetei. Intre timp, inamoratul profesor a murit. Pana la final, proaspata vaduva a acceptat sa renunte la orice pretentii in schimbul unei sume consistente de bani", explica presedinta ANPD.
Nu intotdeauna acest tip de relatie amoroasa merge pana la capat. Un cetatean german, care si-a extins afecerile in tara noastra, a avut nesansa sa cunoasca o romanca frumoasa care aproape ca l-a adus in pragul falimentului si a pierderii familiei (omul avea copii in Germania). Spre norocul lui, s-a trezit la timp. A reusit sa-si salveze casnicia si nu a pierdut decat afacerea din Romania. Intr-un alt caz, un cuplu s-a despartit, dupa care femeia a intrat in combinatie cu un om de afaceri. Dupa un timp, acesta a vrut sa o ceara in casatorie, dar, precaut, a cerut unei firme de detectivi particulari sa verifice fidelitatea viitoarei sotii. In fapt, femeia se intalnea pe ascuns cu fostul sot, pe care il iubea foarte tare. Schema se deduce simplu: femeia voia doar banii omului de afaceri, fostul ei sot fiind de fapt combinatorul.
Infidelitatea a luat-o razna
Ce are la baza fenomenul "miresele mortii"? In primul rand infidelitatea a luat-o razna in ultimii ani in cuplurile din Romania. Pe cand in Vest frecventa divorturilor are o curba descendenta, la noi a explodat. Asta pentru ca barbatii care intra in bani, in general dupa varsta de 40 - 50 de ani, considera de bon ton sa aiba o amanta, pe de o parte, iar femeile tinere considera ca e normal sa se cupleze cu asemenea barbati, chiar daca nu tin la ei, pentru a deveni "intretinute", pe de alta parte. O alta problema: justitia din Romania nu recunoaste contractele prenuptiale, asa cum se intampla in Occident. "In Germania partenerul care a gresit este obligat sa plateasca o cota din salariu in perioada in care celalalt fost partener nu are slujba. In Israel, sotul infidel plateste greu din bunuri la partaj. Din pacate, nici conduita sociala de la noi nu impinge catre cumpatare si ratiune. Daca in Occident se pune deja foarte serios problema protejarii cuplului, iar numarul divorturilor este in regres, la noi este invers, numarul lor este din ce in ce mai mare, iar efectele din ce in ce mai grave, in special pentru copii. Aceasta problema se manifesta in special la clasele sociale instarite, dar nici celelalte paturi nu stau prea bine. Relatiile extraconjugale incep aici, in marea lor majoritate, la locul de munca. In general femeile sunt cele care fac avansuri. Totul are la baza nu neaparat atractia fizica, cat mai ales statutul social. Un sef este intotdeauna un mascul interesant. Putem sari si in alt plan: este destul de greu de crezut, dar din studiile noastre rezulta ca in Romania femeile sunt cele care abuzeaza de statutul social superior si supun barbatii unor agresiuni, unor presiuni de tip sexual.", explica Maria Bumbaru.
Pagina realizata de I. GOLEA 
 Comentarii: 16 Afiseaza toate comentariile  
Si eu am cunoscut o duduie...   de Alex2003
AVOCATII la Cicago ,   de Aladin
Cine sau ce omoara, de fapt?   de is
Or fi o natie de criminali?   de Mihaita
Pe mine ma omoara   de C.Obeada
Halal sa va fie femeilor nemiloase! Si io cunosc cazuri asemanatoare celor descrise in articol!   de Huhu extraterestrul
perfidia!   de Atamild
Dar lebada Tariuceanu sau gaina Nastase cum au facut averile ? Adica fetita aia nevinovata   de ionion
Pai nu spunea Conu Rebengiuc in Balantza / Stejarul ..   de paraipan
ehh   de Sobru
criminalisti plictisiti   de Vasile Teodorovici
De CON MAN ati auzit?   de contele
Acum stiti   de Nababul123
Bravo dom ziarist   de neamtu tiganu
banii? pai nu se zice ca vin de la NECURATU'?   de beatle-maniacul
mdaaa, Romania nu mai e tara lui nea Iancu ...   de Seherezada
A r h i v a
  Razboi pe teritoriul Romaniei    12 comentarii
  Giurgiu paraseste TVR    1 comentariu
  Contramitingul lui Vanghelie    5 comentarii
  Familia Stroescu dezgustata de tupeul lui Geoana    6 comentarii
  Cu Boeing-ul pe sosea    5 comentarii
  Felix Mogulul, ca pe tarlaua lui    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Miresele mortii (8449 afisari)
 Razboi pe teritoriul Romaniei (5897 afisari)
 Ieri milionare, azi boschetare (3993 afisari)
 Coruptul anti-coruptie (3832 afisari)
 Planuri pentru Republica Moldova (3123 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01121 sec.