Ziua Logo
  Nr. 3912 de marti, 24 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Google va lansa o optiune de indepartare a clipurilor video fara copyright
Compania de internet Google a anuntat joi ca lucreaza la un program prin care televiziunile si studiourile de filme vor putea indeparta intr-un timp foarte scurt clipurile video care incalca legile copyrightului de pe platforma YouTube, informeaza AFP.
Clipurile incarcate de utilizatori vor fi insotite de optiunea "Claim Your Content" (pretinde propriul tau continut), prin care detinatorii drepturilor asupra clipurilor video vor putea transmite rapid o plangere catre administratorii YouTube, iar acestia vor scoate clipurile de pe platforma video.
"Nu este un sistem de filtrare sau de blocare a descarcarilor, dar ne va ajuta sa indepartam mai rapid materialele fara copyright", a declarat directorul executiv Google, Eric Schmidt.
Gigantul media Viacom a anuntat, in luna martie, ca da in judecata Google si platforma video online Youtube (detinuta de Google) pentru folosirea neautorizata a unor programe Viacom si ca cere despagubiri de peste 1 miliard de dolari. Viacom sustine ca aproape 160.000 de clipuri neautorizate care fac parte din programele Viacom au fost incarcate de YouTube si vizionate de peste 1,5 miliarde de ori de catre utilizatorii platformei video online.
YouTube este cea mai utilizata platforma online din lume pe care utilizatorii pot incarca clipuri video, iar accesul este gratuit. YouTube a fost cumparat, in octombrie 2006, de Google. Revista "Time" a denumit platforma YouTube drept cea mai importanta inventie a anului 2006.
Google este liderul mondial in cautarea de date prin internet si raspunde zilnic la peste 100 de milioane de cautari. in 2006, Google a inregistrat venituri totale de peste 10 miliarde de dolari si un profit net de aproximativ 3 miliarde de dolari. Compania are peste 10.600 de angajati in intreaga lume.
 Afisari: 215  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Presedintele consiliului de supraveghere al Siemens va parasi functia    
  Intel si MCTI ofera oraselor mici si satelor un pachet IT mai ieftin    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Iubit, demis (6475 afisari)
 Cazul RONCEA (6373 afisari)
 Basescu incaiera PD (4482 afisari)
 Cazul Roncea (3981 afisari)
 Colegilor mei din presa: Nu imi dau demisia! (3695 afisari)
 In cazul invalidarii referendumului, Parlamentul va decide calea de urmat (619 afisari)
 Premii pentru toata lumea (191 afisari)
 Valentin Ceausescu interogheaza Muzeul National de Arta (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00804 sec.