Ziua Logo
  Nr. 3912 de marti, 24 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Ahmadinejad da sfaturi Europei
Liderul de la Teheran, Mahmud Ahmadinejad, cere europenilor sa dea dovada de independenta fata de SUA in criza nucleara iraniana. "Daca UE doreste sa joace un rol corespunzator in relatiile internationale, trebuie sa actioneze independent", a declarat, intr-un interviu, Ahmadinejad. Acesta a precizat insa ca, daca UE "vrea doar sa transmita celorlalti cuvintele SUA, ii spunem ca le putem asculta direct din gura acestora si nu avem nevoie de Europa pentru a ni le traduce", a spus liderul irania, cu doua zile inaintea intalnirii pe care o vor avea la Ankara Inaltul reprezentant al UE pentru politica externa si securitate comuna Javier Solana si negociatorul principal iranian Ali Larijani. (D.E.)
Hag Sameah, Israel
Poporul israelian si evreii de pretutindeni sarbatoresc cea de-a 59 aniversare a independentei Statului Israel. Ziua Independentei a fost precedata de ceremoniile in amintirea celor cazuti in razboaiele de aparare a tarii si in numeroasele atentate teroriste. 22.305 de lumanarele au fost aprinse in memoria celor 22.305 de victime si ieri, la orele 11 dimineata, sirenele au sunat
in Israel chemand populatia tarii sa pastreze doua minute in amintirea celor cazuti. Dupa aceste ceremonii grave, astazi Israelul sarbatoreste cea de-a 59 aniversare a Zilei Independentei. Hag Sameah-sarbatori fericite! (Tesu SOLOMOVICI)
Wolfowitz, in foc incrucisat
Directorului Bancii Mondiale, Paul Wolfowitz, si-a pierdut increderea angajatilor care ii cer demisia datorita favorizarii unei angajate apropiate lui, relateaza Financial Times. Mai multe surse au declarat pentru Reuters ca Banca Mondiala va lua o decizie in privinta lui Wolfowitz saptamana aceasta, dupa ce un colectiv format de conducerea institutiei va stabili daca presedintele a abuzat de statutul sau in cadrul institutiei financiare sau daca a incalcat principiile etice in cazul promovarii angajatei Shaha Riza, cu care intretinea o relatie personala. (D.E.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Wolfowitz, in foc incrucisat...   de evreu mandru din israel
A r h i v a
  Boris Eltan a murit    4 comentarii
  Cimitirul "General Dragalina" din Tighina a disparut    2 comentarii
  Comemorare a Genocidului Armean    
  Scutul antiracheta: neintelegeri Moscova-Washington    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Iubit, demis (6475 afisari)
 Cazul RONCEA (6373 afisari)
 Basescu incaiera PD (4482 afisari)
 Cazul Roncea (3981 afisari)
 Colegilor mei din presa: Nu imi dau demisia! (3695 afisari)
 In cazul invalidarii referendumului, Parlamentul va decide calea de urmat (619 afisari)
 Premii pentru toata lumea (191 afisari)
 Valentin Ceausescu interogheaza Muzeul National de Arta (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00921 sec.