Ziua Logo
  Nr. 3912 de marti, 24 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Bursa la maximul istoric
Indicele general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a urcat cu 1,67% in sedinta de ieri si a ajuns la un nou maxim istoric, de 5937 puncte, in crestere cu 18,1% fata de finele anului trecut.Indicele BET-C a depasit astfel precedentul record, de 5913 puncte, atins la inceputul saptamanii precedente. "Dupa scaderea din ziua suspendarii presedintelui, cauzata de o reactie emotionala a investitorilor, piata si-a revenit si a anulat acele corectii, pe masura ce lumea incepe sa se lamureasca de faptul ca tensiunile politice nu au efect la nivel macroeconomic", a declarat agentiei Mediafax presedintele BT Securities, Rares Nilas. Societatile de investitii financiare (SIF) au urcat cu 3,16%, iar cele mai mari zece companii, urmarite in indicele BET, au avut un castig 1,52%. "In perioada urmatoare este posibil sa asistam la o stabilizare a cotatiilor la niveluri actuale, dar nu sunt excluse cresterile. Pe termen mediu, anticipez un trend ascendent", a mai spus Nilas. (E.I.)
Tractorul trage oblonul
Uzina Tractorul si-a incetat activitatea, ieri, odata cu plecarea ultimilor 1630 de muncitori de platforma, dintr-un total de 1924 de salariati, acestia urmand sa primeasca cate doua salarii medii pe economie si venit de completare pana la doi ani in functie de vechime si incadrare, informeaza NewsIn. In uzina au mai ramas aproximativ 200 de persoane, conducerea unitatii, staff-ul tehnic, contabilitatea si personalul de paza. AGA de la Tractorul Brasov a mai decis, in 23 februarie, lichidarea voluntara a societatii, disponibilizarea intregului personal, in doua etape, in decurs de o luna. Salariatii Tractorul urmeaza sa fie disponibilizati in doua etape: 1800 de salariati, in prima faza, iar, ulterior, in alte 30 de zile, restul de 123 de angajati. Actionarii Tractorul Brasov sunt AVAS (80,18%), SIF Transilvania (17,15%) si alti actionari (2,67%). (G.M.)
Tina R se extinde
Lantul de magazine de imbracaminte pentru femei Tina R estimeaza ca va inregistra in acest an o crestere a cifrei de afaceri de 50%, la sase milioane de euro, planurile companiei vizand deschiderea, in urmatorii doi ani, a zece noi unitati in Romania, si pe termen mediu extinderea pe piata externa. In primul trimestru, afacerile companiei au avut un avans de 28% fata de perioada corespunzatoare a anului 2006. Anul trecut, compania a raportat o cifra de afaceri de patru milioane euro, cu 20% mai mult fata de anul anterior, si o rata a profitului de aproximativ 10%, se arata intr-un comunicat al Tina R. Reteaua Tina R cuprinde 12 magazine, dintre care opt in Bucuresti si patru in alte orase din tara. Compania este cu capital romanesc, si a fost infiintata in anul 1994. Principalii actionari ai firmei sunt Rares Jianu, care detine 60% din companie, si Iulia Stoica, a carei participatie se ridica la 39,94%. (G.R.P.)
S-a lansat Coca-Cola Zero
Coca-Cola Romania a anuntat oficial lansarea Coca-Cola Zero pe piata romaneasca, bautura pastrand gustul inconfundabil de Coca-Cola, dar cu zero zahar. "Produsul raspunde unei nevoi reale manifestate de catre consumatori si pentru ca personalitatea brandului este una cu zero compromisuri, am incercat sa gandim o campanie creativa cu zero compromisuri", a declarat Nicoleta Eftimiu, senior brand manager in cadrul companiei. Coca Cola este lider pe piata, incheind anul 2006 cu o crestere totala a volumului de vanzari cu 18%, ajungand astfel la un total de 873,6 milioane de litri. Compania Coca Cola este prezenta in peste 200 de tari, consumul produselor companiei depasind 1,4 miliarde portii pe zi. (G.R.P.)
A r h i v a
  "Efectul" Vacaroiu asupra leului    1 comentariu
  Vasilescu: Numai declaratiile BNR pot influenta cursul    
  Mega-fuziune bancara intre Barclays si ABN AMRO    
 Top afisari / comentarii 
 Iubit, demis (6475 afisari)
 Cazul RONCEA (6373 afisari)
 Basescu incaiera PD (4482 afisari)
 Cazul Roncea (3981 afisari)
 Colegilor mei din presa: Nu imi dau demisia! (3695 afisari)
 In cazul invalidarii referendumului, Parlamentul va decide calea de urmat (619 afisari)
 Premii pentru toata lumea (191 afisari)
 Valentin Ceausescu interogheaza Muzeul National de Arta (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01021 sec.