Ziua Logo
  Nr. 3912 de marti, 24 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Copos vrea sa mute Rapidul in strainatate
-- Patronul giulestenilor l-a amenintat pe Mircea Sandu ca, daca nu accepta arbitri straini, va inscrie echipa in campionatul altei tari
Ultimul derby al acestui sezon s-a terminat cu scandal, in ciuda victoriei clare obtinute de Dinamo in Giulesti. Rapidistii au acuzat in termeni duri arbitrajul brigazii conduse de Sebastian Coltescu, cel care i-a lasat in inferioritate numerica inca din minutul 20, la o faza la care i-a fost semnalizat de catre asistentul Marcel Savaniu un fault de cartonas galben la o intrare a lui Marius Constantin (giulestenii au cerut ieri anularea acestui avertisment, dar Comisia de disciplina nu a fost de acord), reluarile demonstrand ca dinamovistul Stefan Radu a exagerat mult lovitura primita.
In acel moment era insa deja 2-0 pentru Dinamo, iar echipa lui Razvan Lucescu nu dadea semne de revenire. In plus, asistentul Onita este acuzat ca, la 4-1 pentru "caini", cu putine minute inainte de finalul partidei, a anulat un gol valabil marcat de Mazilu, si de aceasta data giulestenii avand dreptate. Culmea este insa ca arbitrul Coltescu a fost laudat excesiv acum o saptamana chiar de George Copos, care l-a numit cel mai bun arbitru din tara, dupa ce Rapid a primit doua penalty-uri la Pitesti, iar inaintea meciului giulestenii au fost cei care nu au dorit sa solicite arbitri straini.
"E clar! Cu Dinamo nu trebuie sa mai jucam niciodata cu arbitri romani. Nu se poate ce s-a intamplat azi. Arbitrajul de astazi a fost absolut rusinos. E grav ce s-a intamplat in aceasta seara, a fost rusinos. Eu am avut initiativa pentru ca acest meci sa fie condus de o brigada din Romania, am sustinut ca sunt pregatiti, dar m-am inselat", a dat Copos tonul reprosurilor de la finalul derby-ului. "Desi am spus ca suntem cea mai buna echipa din campionat, trebuie sa recunosc ca suntem si foarte fraieri. Marius Constantin a fost eliminat pe nedrept, a fost un 11 metri, ofsaiduri date aiurea... Este rusinos pentru fotbalul romanesc ce s-a intamplat azi. Nu credeam ca in Romania anului 2007 o brigada poate sa faca ce a facut azi", a mai spus patronul giulestenilor. Informat fiind ca Mircea Sandu a cerut ca din sezonul viitor arbitrii romani sa conduca toate meciurile din Liga I "cu orice risc", Copos a luat foc: "Atunci vom merge sa jucam in orice alta tara, daca nu mai sunt doriti arbitri straini. Sunt foarte, foarte furios!". Copos a anuntat ca este foarte multumit de felul in care au jucat rapidistii, cu exceptia lui Edel, motiv pentru care ii va premia chiar daca au pierdut. "Trebuie sa vorbesc de porcaria asta de arbitraj, de mizeria asta, care a influentat in foarte mare masura desfasurarea jocului. A fost eliminarea eronata a lui Marius Constantin, dupa pauza fault gratuit la golul al treilea inscris de Niculescu, golul valabil al lui Mazilu a fost anulat, Radu Stefan trebuia sa primeasca al doilea cartonas galben si rosu... Au fost foarte multe faulturi nesanctionate ale celor de la Dinamo. Maftei a plecat la spital pentru ca a urinat sange in urma unei lovituri la spate si nu s-a intamplat nimic. Orice a fost la limita, a fost dat impotriva Rapidului", a comentat Lucescu, acuzandu-l direct pe asistentul Savaniu, cu care giulestenii au mai avut probleme si in trecut. "Toate aceste greseli de arbitraj, coroborate cu greselile portarului nostru, au dus la aceasta infrangere. Nu stiu daca altfel am fi castigat, probabil ca nu, dar macar ne-am fi jucat si noi sansele pana la capat, pentru ca la un moment dat putea fi o rasturnare frumoasa de scor. Diferenta asta de scor a fost facuta de arbitru. De cate ori suntem intr-o situatie favorabila, Rapidului i se da la cap", a incheiat Razvan Lucescu.
n
Bogdan GHEORGHE 
 Afisari: 489  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Copos vrea sa mute Rapidul in strainatate   de John.Valjean
A r h i v a
  Lista "alba" a lui Gigi    
  Concediu pentru Meme    
  De la "Valcea", pentru baiatul lui "Suceava"!    
  Manchester - Milan la ProTV    
  Doua echipe in Intertoto    
  Savaniu si Onita pedepsiti    1 comentariu
  Niculescu, sef de haita    1 comentariu
  LIGA I - ETAPA A 27-A    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Iubit, demis (6475 afisari)
 Cazul RONCEA (6373 afisari)
 Basescu incaiera PD (4482 afisari)
 Cazul Roncea (3981 afisari)
 Colegilor mei din presa: Nu imi dau demisia! (3695 afisari)
 In cazul invalidarii referendumului, Parlamentul va decide calea de urmat (619 afisari)
 Premii pentru toata lumea (191 afisari)
 Valentin Ceausescu interogheaza Muzeul National de Arta (119 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00886 sec.