Ziua Logo
  Nr. 3906 de marti, 17 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
UE si APCE critica politica de forta a Kremlinului
Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE) si UE si-au exprimat ieri preocuparea fata de reprimarea, de catre autoritatile ruse, a protestelor pasnice organizate de opozitie la Moscova si Sankt Petersburg, cerand Rusiei sa respecte libertatea de expresie si libertatea reuniunilor. Si Comisia Europeana s-a declarat ingrijorata in legatura cu aceste incidente, dupa ce fortele de ordine ruse au arestat si batut numerosi protestatari anti-Kremlin care au manifestat sambata si duminca in cele doua orase ale Rusiei. Ieri, guvernatorul din Sankt Petersburg a ordonat efectuarea unei anchete privind incalcarea drepturilor omului in timpul mitingului din acest oras. (D.E.)
"Botez" al diplomatiei ucrainene la Moscova
Noul ministru ucrainean de Externe Arseni Iateniuk a efectuat ieri o vizita la Moscova, prima in Rusia dupa numirea sa, la 21 martie, in functia de sef al diplomatiei de la Kiev. Vizita sefului diplomatiei ucrainene intervine in contextul crizei politice de la Kiev generate de decizia din 2 aprilie a presedintelui pro-occidental Viktor Iuscenko de a dizolva parlamentul, dominat de majoritatea pro-rusa a premierului Viktor Ianukovici. Arseni Iateniuk, considerat un apropiat al presedintelui Iuscenko, ii succede la conducerea diplomatiei ucrainene lui Boris Tarasiuk, care a demisionat la sfarsitul lunii ianuarie in urma conflictelor cu majoritatea pro-rusa din Rada Suprema. (D.E.
Seulul taie portia de orez a Phenianului
Coreea de Sud intentioneaza sa suspende acordarea unui ajutor vital pentru Coreea de Nord (comunista), din cauza nerespectarii de catre Phenian a termenului limita privind oprirea principalului complex de la Yongbyon, prima faza a renuntarii la programul nuclear nord-coreean. Seulul ar putea ingheta ajutorul alimentar de 400.000 de tone de orez, in cursul acestui an, dar poate anula si contractul comercial privind furnizarea RPDC a 50.000 de tone de carburant. Regimul comunist de la Phenian conditioneaza inchiderea reactorului de deblocarea unui fond de 25 de milioane de dolari, inghetat intr-o banca din Macao, din cauza acuzatiilor SUA privind spalarea de bani. (D.E.)
 Afisari: 242  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  In Italia nu exista nici o biserica romaneasca    4 comentarii
  Ziua Holocaustului    9 comentarii
  Franta a intrat in linie dreapta    
 Top afisari / comentarii 
 Alt presedinte (3693 afisari)
 Nul de drept (2273 afisari)
 Ciobanul bagat in politica de Dumnezeu (2053 afisari)
 Regele din Swaziland s-a insurat in secret a 13-a oara (1770 afisari)
 Combinatii la suspendare (1744 afisari)
 Parlamentul dezbate joi suspendarea presedintelui (245 afisari)
 Gil Dobrica a murit (109 afisari)
 ZIUA, interzisa la TV (105 afisari)
 Carnagiu la o universitate americana (96 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00835 sec.