Ziua Logo
  Nr. 3906 de marti, 17 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Ziua Holocaustului
Mii de evrei din toata lumea, multi dintre ei infasurati in drapele israeliene alb-albastre, au marsaluit luni intre doua foste lagare naziste din Polonia - Auschwitz si Birkenau - in cadrul Marsului celor Vii, pentru a comemora victimele Holocaustului si a sarbatori existenta statului evreu, relateaza Rompres.
Marsul celor Vii, programat sa coincida cu Ziua Rememorarii Holocaustului, a reunit mai ales adolescenti evrei din intreaga lume pentru a comemora cele sase milioane de victime ale Holocaustului si pentru a inculca angajamentul de toleranta si devotament fata de statul Israel.
Milioane de evrei au pastrat un moment de reculegere in memoria victimelor Holocaustului si in Israel, unde actiunile de rememorare au inceput inca de duminica seara. Intreaga zi, posturile de radio si televiziune si-au adaptat transmisiile, difuzand documentare si muzica sobra, precum si interviuri cu supravietuitori. In scoli au fost oficiate servicii de rememorare, locurile de distractii au fost inchise, iar drapelele au fost coborate in berna.
Reprezentantul Vaticanului in Israel, Arhiepiscopul Antonio Franco, a participat ieri la ceremonia de Comemorare a Holocaustului, punand in acest fel capat vagii tensiuni dintre Vatican si Muzeul Holocaustului, cauzate de un text existent in muzeul "Yad Vashem", considerat jignitor pentru catolici. Este vorba de o fotoexplicatie pusa langa imaginea Papei Pius al XII lea in care se arata ca Sfantul Parinte ar fi pastrat tacerea asupra Holocaustului.
PNTCD isi exprima solidaritatea fata de Comunitatea Evreiasca din Romania si de pretutindeni cu ocazia comemorarii Holocaustului, se arata intr-un comunicat remis ieri de acest partid. "Este un moment de amintire si de reculegere pentru victimele civile din Al Doilea Razboi Mondial si un mesaj dat impotriva oricaror tendinte dictatoriale si de discriminare oricum si oricand s-ar manifesta acestea", se apreciaza in comunicatul semnat de prim-vicepresedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu. (D.E.)
 Afisari: 365  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
Mda! Da' ce ne facem cu prezentul holocaust Iraq-ian?   de Zen
Grig.   de Aladin
Grig.   de Aladin
Ehud Olmert = Adolf Shickgruber ?   de alwis46
Unde esti Grigore?   de cata2
ziua holocaustului   de monel
Aici comemorarea a inceput ceva mai devreme.   de Aladin
Ziua Holocaustului...   de alamar
inexactitati   de gefiltefisch
A r h i v a
  In Italia nu exista nici o biserica romaneasca    4 comentarii
  Franta a intrat in linie dreapta    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Alt presedinte (3693 afisari)
 Nul de drept (2273 afisari)
 Ciobanul bagat in politica de Dumnezeu (2053 afisari)
 Regele din Swaziland s-a insurat in secret a 13-a oara (1770 afisari)
 Combinatii la suspendare (1744 afisari)
 Parlamentul dezbate joi suspendarea presedintelui (245 afisari)
 Gil Dobrica a murit (109 afisari)
 ZIUA, interzisa la TV (105 afisari)
 Carnagiu la o universitate americana (96 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00887 sec.