Ziua Logo
  Nr. 3904 de sambata, 14 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Incendiu la Ambasada SUA
Un incendiu a izbucnit, joi seara, la sediul Ambasadei SUA la Bucuresti. Incendiul a fost anuntat in jurul orei 21:45, la numarul de urgenta 112 si a fost provocat de un scurtcircuit produs la un ventilator aflat in subsolul uneia dintre cladirile ambasadei, transmite Mediafax. La fata locului au fost trimise cinci autospeciale cu apa si spuma, o autoscara si o autospeciala pentru descarcerare. Din fericire nu s-au inregistrat victime, pagubele materiale au fost minore, iar pentru stingerea focului a fost necesar "doar un singur stingator". Potrivit procedurii, la orice incident inregistrat la reprezentante diplomatice sunt chemate si cadre ale Serviciului Roman de Informatii, luandu-se totodata masuri drastice de securitate. Pe toata durata interventiei, circulatia masinilor a fost redirectionata pe sensul strazilor Batistei - Tudor Arghezi, accesul cetatenilor fiind interzis in zona delimitata. (O.R.)
Romani, suspecti de jaf in Austria
Politia austriaca este pe urmele unei bande de romani, banuita ca ar fi autoarea unui jaf de proportii comis la Palatul Harrach, din Viena. Hotii au furat vase din portelan si oua Faberge in valoare totala de circa 800.000 de euro, relateaza postul public de televiziune austriac ORF. Jaful a fost comis in noaptea de marti spre miercuri si a fost semnalat miercuri seara, cand proprietarii unei galerii de arta gazduite in palatul baroc din centrul Vienei au descoperit lipsa mai multor obiecte de mare valoare. Potrivit Mediafax, politia crede ca cel putin doi hoti au patruns in galerie printr-o usa situata in spatele magazinului si au sustras obiectele de arta - care urmau sa fie expuse la Hong Kong - incarcandu-le intr-un vehicul care ii astepta afara. Din galerie au disparut 30 de oua Faberge, 20 de vase din portelan si un tablou, a caror valoare totala a fost estimata la circa 800.000 de euro. Autoritatile banuiesc ca hotii ar putea fi de origine romana, deoarece ouale Faberge in stil rusesc sunt vizate indeosebi de acestia, fiind extrem de apreciate pe piata neagra din Europa de Est. (O.R.)
Sechelariu a fost achitat
Fostul primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, alaturi de fostul viceprimar Laurian Lucas si fostul sef al Serviciului Cadastru, Dorinel Ichim, din cadrul Primariei Bacau au fost achitati, ieri, in dosarul intocmit de Parchetul National Anticoruptie (PNA) privind schimburile ilegale de terenuri.
Potrivit avocatei Micuta Catu, citata de Mediafax, Tribunalul Bacau a dispus si ridicarea sechestrului asigurator instituit pe bunurile imobile ale celor trei. Sentinta poate fi atacata cu apel in zece zile la Curtea de Apel Bacau. Dumitru Sechelariu a fost trimis in judecata, in iulie 2005, de procurorii fostului Parchet National Anticoruptie (PNA) pentru obtinerea ilegala a aproximativ 300.000 de dolari, din afaceri cu terenuri si pentru prejudicierea Consiliului Local Bacau. In acest dosar au mai fost trimisi in judecata fostul viceprimar si consilier local al Bacaului, Laurian Iulian Lucas, si fostul sef al Serviciului Cadastral si Fond Funciar din cadrul Primariei Bacau, Vasile Dorinel Ifrim. (O.R.)
A r h i v a
  Carol al II-lea in presa straina    2 comentarii
  ZIUA si replica    1 comentariu
  Datele despre convorbiri, la pastrare    1 comentariu
  Au inceput negocierile pentru retragerea din Irak    2 comentarii
  Primele avioane americane, la Baza "Mihail Kogalniceanu"    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Stie Basescu pentru cine lucreaza? (4351 afisari)
 Mitul marelui jucator (3654 afisari)
 SIE il vrea pe Ohanesian dupa gratii (3011 afisari)
 Oleoductul lui Putin si razboiul energetic din Balcani (2159 afisari)
 Alba-neagra Vodafone (1590 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00953 sec.