Ziua Logo
  Nr. 3904 de sambata, 14 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Ianukovici tinteste fotoliul lui Iuscenko
Aflat pe picior de razboi cu presedintele ucrainean, Viktor Iuscenko, premierul Viktor Ianukovici doreste sa candideze la Presedintie intr-un scrutin anticipat, anunta cotidianul francez Le Figaro in editia de ieri. Alegerile legislative anticipate propuse de seful statului ucrainean sunt posibile, insa cu conditia desfasurarii unui scrutin anticipat prezidential, a explicat seful Executivului de la Kiev in cadrul unui interviu acordat publicatiei franceze, fara a respinge ipoteza unei eventuale candidaturi. Liderii coalitiei parlamentare din Ucraina (Partidul Regiunilor, Partidul Socialist si Partidul Comunist) au declarat ca partidele lor vor participa la alegerile anticipate, programate pentru 27 mai, daca toate conditiile legale vor fi intrunite. (D.E.)
Wolfowitz nu mai e dorit la Banca Mondiala
Angajatii Bancii Mondiale au cerut demisia presedintelui institutiei, Paul Wolfowitz, acuzat de favoritism, in timp ce Consiliul de administratie a anuntat ca nu a fost informat despre maririle salariale acordate personal angajatei Shaha Riza. Wolfowitz a recunoscut joi ca a gresit cerand promovarea in functie a unei angajate cu care a avut legaturi si s-a supus actionarilor, care vor lua o decizie referitoare la viitorul sau. Wolfowitz a dat de inteles ca a actionat cu acordul implicit al consiliului, pe care l-a consultat in acest sens. (D.E.)
Sharon se uita la televizor
Starea de sanatate a fostului premier israelian, Ariel Sharon, aflat in coma din 4 ianuarie 2006 (in timp ce se afla in functie), in urma unui accident cerebral, s-a ameliorat usor, a anuntat postul Canal 10 al televiziunii israeliene, citand membri ai familiei acestuia. Ex-premierul se afla, actualmente, intr-o clinica medicala din apropiere de Tel Aviv. Conform canalului de televiziune mentionat, fiul lui Sharon, Omri, a declarat ca tatal sau poate raspunde la diferite intrebari, prin incordarea usoara a mainii. "Tata urmareste lucrurile cu privirea, se uita la televizor, in special la National Geographic si la alte programe despre natura", ar fi precizat Omri. Totusi, medicii nu mai spera ca Sharon ar avea vreo sansa de vindecare. (D.E.)
Doi conservatori zboara din PC
Presedintele PC, Dan Voiculescu, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa la Vaslui, ca vor fi exclusi din partid doi membri importanti care au facut declaratii in presa fara a consulta conducerea partidului. "Avem cativa colegi care au crezut ca problemele lor trebuie sa fie discutate in presa, si nu in Biroul Permanent al partidului. Pentru ca acesti oameni au incercat destabilizarea partidului ca niste soparle, ii vom da afara din partid", a mai declarat Voiculescu, citat de Mediafax. Excluderea celor doi va avea loc saptamana viitoare in cadrul Biroului Politic al PC, Voiculescu avertizand ca aceeasi soarta o vor avea toti cei care isi vor spala rufele in public. (R.I.P.)
A r h i v a
  Boc il imita pe Basescu    5 comentarii
  Seful statului cere restituirea sediului GDS    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Stie Basescu pentru cine lucreaza? (4351 afisari)
 Mitul marelui jucator (3654 afisari)
 SIE il vrea pe Ohanesian dupa gratii (3011 afisari)
 Oleoductul lui Putin si razboiul energetic din Balcani (2159 afisari)
 Alba-neagra Vodafone (1590 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00928 sec.