Ziua Logo
  Nr. 3904 de sambata, 14 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Boc il imita pe Basescu
-- Presedintele tarii si seful PD lanseaza aceleasi subiecte, folosind aceleasi argumente.
Mircea PAUN - Ziua foto
Liderul democratilor, Emil Boc, repeta - tema cu tema - discursul presedintelui Traian Basescu. Invitat acum doua zile la o emisiune de la Antea 3, Boc a reprodus aproape de perfectiune ideile lui Traian Basescu, aparute intr-un interviu publicat ieri de "Cotidianul". Liderul PD a inceput prin a-i impartasi fostului sau sef explicatiile la decizia Curtii Constitutionale privind suspendarea presedintelui. "Orice incalcare a Constitutiei este o fapta grava", a spus Boc, in total acord cu o declaratie recenta a lui Basescu. Liderul PD a explicat, dupa modelul presedintelui, ca, atunci cand Curtea spune ca nu exista fapte grave pentru suspendare, inseamna ca "nu exista, in fapt, o incalcare a Constitutiei".
Teoria suspendarii
Cea mai mare concordie in opinii se regaseste atunci cand vine vorba despre ce trebuie sa se intample cu politicienii care vor suspendarea, desi Curtea a dat aviz negativ. "La decizia Parlamentului presedintele nu are alta cale de atac, cum ar fi in instanta si in democratie singura cale de atac pe care o poti avea este sa te duci in fata cetatenilor", spune Boc. Liderul PD copiaza din discursul prezidential si cand sustine ca acei politicieni care vor suspendarea trebuie sa vina in fata electoratului "si sa se masoare politic cu cel pe care il acuza". La fel gandeste si vorbeste presedintele Basescu: "Eu, ca presedinte ales al romanilor, va asigur ca ma voi prezenta cu responsabilitate in fata cetatenilor in aceasta competitie democratica, la care ii invit sa participe si pe artizanii politici care au generat abuzul suspendarii".
Numai teme comune
Problemele prioritare ale tarii sunt aceleasi si pentru Basescu si pentru Emil Boc. "In loc sa ne preocupe fondurile comunitare, problemele din sanatate, din agricultura stam si dezbatem daca sunt incalcari grave, dupa ce Curtea Constitutionala ne-a spus foarte clar ca nu exista", a spus Boc. In interviul din "Cotidianul", problemele din sanatate sunt tema primordiala si pentru Basescu. Acesta vorbeste repetat despre problema achizitiilor de medicamente sau cea a fondurilor alocate pentru sanatate. Basescu si Boc au aceeasi parere si despre modul in care PNL a inselat electoratul. Presedintele spune ca electoratul defunctei Aliante D.A. "este pacalit in mod inadmisibil, de parca n-ar intelege ce se petrece de fapt". "Domnia sa (n.r.-Tariceanu) a devenit partenerul celor de care se dezicea chiar in timpul campaniei", a completat seful statului. La randul sau, Boc spune, in emisiunea de la Antena 3, ca pe democrati nu i-a lasat inima sa faca "alianta" cu PSD, contrar vointei celor care i-au votat. "Cum sa ma duc si sa fac in perioada 2004-2008 un troc, o intelegere cu PSD-ul peste vointa oamenilor care ne-au votat, sa-i insel, sa nu ma mai pot uita in ochii lor cand ies pe strada, sa spun: <<Ei, voi ne-ati votat, noi v-am mintit, noi ne vedem de treburile noastre>>", a spus seful PD. (D.I.)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Boc il imita pe Basescu   de ionescu
Mikele   de cosor ion
pentru Ioan a lui Danila   de cosor ion
Ati auzit de Traian Boc si Emil Basescu ?   de mikele durul
IGNORAREA JUSTITIEI SI A DECIZIILOR ACESTEIA DE CATRE PARLAMENT   de Ioan Danila
A r h i v a
  Seful statului cere restituirea sediului GDS    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Stie Basescu pentru cine lucreaza? (4351 afisari)
 Mitul marelui jucator (3654 afisari)
 SIE il vrea pe Ohanesian dupa gratii (3011 afisari)
 Oleoductul lui Putin si razboiul energetic din Balcani (2159 afisari)
 Alba-neagra Vodafone (1590 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01025 sec.