Ziua Logo
  Nr. 3903 de vineri, 13 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Ucraina ramane in carti
Administratia Bush a citat inca o data Ucraina, pe lista celor 15 tari care coopereaza cu SUA in cadrul sistemului sau national de aparare antiracheta, a anuntat Departamentul american al Apararii. Brian R. Green, adjunctul secretarului Apararii pentru capacitati strategice, a precizat ca "lista include Australia, Cehia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Israel, India, Japonia, Olanda, Polonia, Spania, Taiwan, Ucraina si Marea Britanie". Presedintele ucrainean Viktor Iuscenko a declarat insa ca oficialii de la Kiev nu au intentia de a examina proiectul de instalare a componententelor scutului american antiracheta pe teritoriul Ucrainei. Iuscenko a fost acuzat de adversarii sai ca incearca sa determine instalarea, in Ucraina, a elementelor sistemului american antiracheta. (D.E.)
Libertate pentru cercetatorul francez captiv in Iran
Cercetatorul francez Stephane Dudoignon (foto), retinut impotriva vointei sale in Iran, si-a recuperat pasaportul si ar trebui sa paraseasca teritoriul statului islamist in aceasta dimineata, pentru a reveni in Franta, a informat, ieri, sub protectia anonimatului, un diplomat francez, citat de mass-media internationale. Specialist in Islam contemporan in Asia Centrala si interesat de minoritatea sunnita din Iran, Dudoignon a fost retinut la 30 ianuarie, in timp ce fotografia o procesiune religioasa in provincia Sistan-Balucistan, situata in apropierea frontierelor cu Pakistanul si Afganistanul. (D.E.)
Turcia vrea o ofensiva in nordul Irakului
Seful Statului Major General al Turciei, generalul Yasar Buyukanit, vrea ca Ankara sa lanseze o operatiune militara in nordul Irakului, pentru a combate gruparile de gherila localizate aici. Oficialul militar a cerut Guvernului sa aprobe o astfel de incursiune militara in afara granitelor Turciei, apreciind ca "o operatiune in Irak este necesara". Ankara acuza de multa vreme rebelii kurzi din PKK - grupare care lupta, din 1984, pentru obtinerea independentei kurzilor turci - ca se folosesc de bazele din nordul Irakului pentru a lansa atacuri impotriva Turciei. SUA au cerut in repetate randuri Turciei sa nu intervina in nordul Irakului, de teama unei destabilizari a regiunii si a antagonizarii kurzilor irakieni, care sunt aliati ai americanilor. (D.E.)
A r h i v a
  Iuscenko si Ianukovici se infrunta in continuare    1 comentariu
  Legea lustratiei curata presa din Polonia    1 comentariu
  Atentat cu bomba la Parlamentul irakian    4 comentarii
  BBC lanseaza facaturi despre romani    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cu sau fara Traian (3930 afisari)
 Provocarea (2961 afisari)
 Daci in Britania? (2656 afisari)
 Miliardari la braconaj (2605 afisari)
 Viata in afara legii (2469 afisari)
 ''A venit timpul ca Basescu sa plateasca'' (471 afisari)
 Moscova ameninta cu anchetarea penala a lui Boris Berezovski (79 afisari)
 Ministrul Apararii consulta aliatii pentru retragerea din Irak (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00941 sec.