Ziua Logo
  Nr. 3903 de vineri, 13 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
BBC lanseaza facaturi despre romani
Eroul reportajului BBC care sustinea ca emigrantii romani in Marea Britanie locuiesc in corturi in Hyde Park, a sustinut ieri intr-o emisiune realizata de postul Realitatea TV ca materialul BBC este o "facatura" pentru care a fost recompensat cu 300 de lire.
"In timpul filmarilor am declarat ca am locuit in Hyde Park, dar dupa inregistrare si incasarea banilor le-am spus reporterilor de la BBC ca n-am locuit nici o seara acolo, insa ei n-au tinut seama de acest lucru, iar acum regret ce am declarat in reportaj, intrucat nu s-a difuzat tot", a spus ieri, la Realitatea TV, Daniel Zatreanu. Venit special in studioul Realitatii TV, Daniel Zatreanu, 23 de ani, din Craiova, a relatat ca reprezentantii BBC l-au contactat "intr-o biserica ortodoxa din Londra", ei "vazandu-l mai brunet si imbracat mai uratel", detaliile aparitiei sale in reportaj fiind stabilite prin intermediul "unei femei, care vorbea romaneste si care a spus ca este de la BBC". Reporterii de la BBC i-ar fi spus ca vor sa faca un material despre romanii din Londra, "realizati si mai putin realizati", si ca ei au ales Hyde Park, fara a-si motiva optiunea. "Mi-a suras faptul, asa ca am acceptat", a spus protagonistul reportajului. Desi, intr-un comunicat special, BBC a precizat ca i-a platit 100 de lire, el spune ca, in realitate, este vorba de 300 de lire sterline, pentru care s-a incheiat o chitanta ce nu avea nici antet, nici stampila si nici numar de inregistrare si care a fost semnata de el si de reprezentantul BBC.
Purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe, Corina Vintan a declarat: "Avem incredere in jurnalistii britanici, iar in legatura cu continutul reportajului, Ambasada Romaniei la Londra a solicitat o intrevedere cu conducerea BBC, care nu s-a realizat inca, intrucat directorul lor general este plecat in Orientul Mijlociu". (G.D.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
romanul tot roman e ...   de Arcturus
NU UITATI BBC IN LIBAN   de nelu
A r h i v a
  Iuscenko si Ianukovici se infrunta in continuare    1 comentariu
  Legea lustratiei curata presa din Polonia    1 comentariu
  Atentat cu bomba la Parlamentul irakian    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cu sau fara Traian (3930 afisari)
 Provocarea (2961 afisari)
 Daci in Britania? (2656 afisari)
 Miliardari la braconaj (2605 afisari)
 Viata in afara legii (2469 afisari)
 ''A venit timpul ca Basescu sa plateasca'' (471 afisari)
 Moscova ameninta cu anchetarea penala a lui Boris Berezovski (79 afisari)
 Ministrul Apararii consulta aliatii pentru retragerea din Irak (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00934 sec.