Ziua Logo
  Nr. 3903 de vineri, 13 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Petrolsub in faliment
Tribunalul Bihor a decis intrarea rafinariei Petrolsub Suplacu de Barcau in faliment, iar creditorii vor putea sa depuna cereri de admitere a creantelor pana la 24 aprilie, a anuntat ieri lichidatorul firmei, compania Euroconsult din Arad, transmite Mediafax. Creditorii pot solicita validarea creantelor din perioada 9 mai 2006 - 20 martie 2007, data la care a fost adoptata hotararea instantei. Creantele vor fi verificate pana la 15 mai, iar eventualele contestatii vor fi acceptate pana la sfarsitul lunii, potrivit datelor Euroconsult transmise Bursei de Valori Bucuresti. Termenul de solutionare a contestatiilor a fost stabilit pentru 5 iunie, iar tabelul definitiv consolidat al creantelor va fi anuntat la 12 iunie. In 2006, rafinaria avea datorii de 120-140 milioane de lei. Cel mai important creditor al Petrolsub era Petrom, cu 110 milioane de lei. De asemenea, firma avea datorii catre salariati si catre Ministerul Finantelor Publice. (G.M.)
BAE la Aerostar Bacau
Compania britanica BAE Systems a confirmat alegerea Aerostar Bacau drept contractor principal in cadrul programului de conversie a avioanelor de pasageri de tip BAe 146QT in avioane de transport, transmite Rompres. BAE a confirmat, recent, relansarea programului BAe 146QT, dupa ce a luat in considerare alte opt centre tehnologice si uzine de conversie pentru fabricarea kiturilor de instalare si pentru conversii de avioane. Avioanele deja transformate in cadrul programului initial sunt operate de companii de transport precum TNT Express, Australian Air Express, Titan Airways (UK) si Western Air Sweden. Aerostar se ocupa cu repararea si modernizarea de avioane militare, fabricarea si repararea de echipamente hidraulice de aviatie. (G.M.)
Cosmote si Romtelecom la pachet
Posesorii de cartele Cosmote vor putea sa efectueze convorbiri catre abonatii Romtelecom in cuantum de 50 de minute prin activarea unei extraoptiuni in valoare de cinci euro/luna, care include si 200 de minute in retea, alaturi de 200 de mesaje scrise (SMS) si audiovizuale (MMS), a anuntat operatorul. Extraoptiunea este disponibila pentru utilizatorii operatorului GSM care activeaza cartela Cosmote in perioada 12 - 30 aprilie. Cosmote Romania si-a relansat activitatea in decembrie 2005 si este parte a grupului elen de telecomunicatii mobile Cosmote. (G.M.)
Petromidia in revizie
Rompetrol Rafinare va intrerupe, in perioada 15-30 aprilie, activitatea de productie, pentru desfasurarea unor operatiuni tehnologice programate, care presupun regenerarea catalizatorului rafinariei, se arata intr-un comunicat al firmei. "Este o operatiune normala, necesara mentinerii si imbunatatirii indicatorilor calitativi ai produselor. Perioada a fost stabilita conform istoricului de functionare a instalatiei, iar furnizarea produselor petroliere catre clientii Rompetrol Rafinare nu va avea de suferit, fiind asigurata din stocurile rafinariei", a declarat directorul general al companiei, Cosmin Turcu. Contractorul general al grupului Rompetrol, Rominserv, va finaliza in acelasi interval o serie de proiecte de investitii la rafinarie, conform programului de crestere a capacitatii de rafinare, pana la cinci milioane de tone de materie prima, pana in 2009. Valoarea totala a lucrarilor se ridica la aproximativ 5,5 milioane dolari. (G.M.)
 Afisari: 188  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  ANPC curenteaza firmele de utilitati    
  Depozitar regional    
  Taxa auto, "negociata" in noul Guvern    3 comentarii
  Deficit de top    
 Top afisari / comentarii 
 Cu sau fara Traian (3930 afisari)
 Provocarea (2961 afisari)
 Daci in Britania? (2656 afisari)
 Miliardari la braconaj (2605 afisari)
 Viata in afara legii (2469 afisari)
 ''A venit timpul ca Basescu sa plateasca'' (471 afisari)
 Moscova ameninta cu anchetarea penala a lui Boris Berezovski (79 afisari)
 Ministrul Apararii consulta aliatii pentru retragerea din Irak (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00897 sec.