Ziua Logo
  Nr. 3903 de vineri, 13 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Euromedia focus pe Romania
Institutul Cultural Roman (ICR) Viena si Societatea Europeana pentru Educatie si Comunicare, din cadrul Universitatii Viena, a lansat ieri concursul Erasmus Euromedia Awards 2007, dedicat proiectelor media axate pe interpretarea valorilor europene. Erasmus Euromedia Awards 2007 vizeaza proiectele media axate pe societate, cultura/educatie si politica, informeaza ICR Viena. Concursul se adreseaza: organizatiilor si firmelor din domeniile broadcasting, televiziune, media print (publice, comerciale, private); organizatiilor din domeniul educatiei, initiativelor culturale si/sau sociale si grupurilor de proiecte (film, video-art, Internet); institutiilor publice din domeniul educatiei mass-media (centre media, muzee media, etc.); grupurilor de proiect, institutiilor si firmelor care au ca obiect de activitate productia de film documentar. In acest an, in competitie a fost inclusa si o sectiune speciala - Erasmus Euromedia Country Focus 2007 - dedicata Romaniei si Bulgariei, in calitate de cele mai noi membre ale Uniunii Europene. Scopul acestei sectiuni este prezentarea unei Europe unite in diversitatea de culturi, traditii si valori. Data limita de depunere a aplicatiilor este 15 iunie. Ceremonia de premiere va avea loc pe 28 septembrie, la Primaria orasului Viena. (M.A.)
Primavara medicilor plasticieni
Ieri, la Sala Ronda a Casei Centrale a Armatei a avut loc vernisajul expozitiei de primavara a cenaclului medicilor "I. Tuculescu". Lucrarile expuse sunt in marea majoritate pictura in ulei sau acuarele, la care se adauga pictura pe sticla si lucrari in ceramica, toate avand ca element comun primavara. Sunt expuse 48 de lucrari apartinand a 29 de artisti medici. Expozitia va ramane deschisa pana pe 22 aprilie. (D.C.)
Ceramica timbrata
Astazi, Romfilatelia lanseaza pe piata emisiunea filatelica "Ceramica romaneasca - Farfurii taranesti (I)", ca urmare a tendintei de cultivare a valorilor traditionale romanesti. Farfuriile taranesti ilustrate pe timbrele emisiunii sunt reprezentative pentru ceramica din judetele Olt, Satu Mare, Maramures, Brasov si fac parte din colectia centenara a Muzeului Taranului Roman. Incepand de azi, emisiunea filatelica va putea fi gasita in toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara. (M.A.)
Elfii contraataca
Maine, la Circ & Variete "Globus" va avea loc avanpremiera productiei "Elfii contraataca", o continuare a spectacolului "Secretele elfilor", a carui premiera a avut loc exact cu sase luni in urma, pe 14 octombrie 2006. Scenariul original ii apartine Brindusei Novac si reprezinta o poveste complet noua, ale carei singure puncte comune cu spectacolul "Secretele elfilor" sunt doar personajele principale: elfii, gnomii, hobitii, Vrajitorul Secret (Tomi Cristin), Ducesa Ciuperca (Manuela Harabor), Contesa Padurii (Alina Tomi), Printesa Apelor (Alice Visan), Printul Salamandra (Andrei Duban sau Razvan Oprea), Regele Animalelor (dresorul Stefan Plesoianu) si telestirista Camelia Lazar, pe langa acestia facandu-si aparitia maleficul Comandor (Silviu Biris). Premiera oficiala va avea loc pe 21 aprilie. (M.A.)
A r h i v a
  La unguri, cu vagonul literar    
  Rostropovici, spitalizat din nou    2 comentarii
  Deceniile lui Cristian Topescu    4 comentarii
  Viorile Guarnieri si Stradivarius la concurs    1 comentariu
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
 Top afisari / comentarii 
 Cu sau fara Traian (3930 afisari)
 Provocarea (2961 afisari)
 Daci in Britania? (2656 afisari)
 Miliardari la braconaj (2605 afisari)
 Viata in afara legii (2469 afisari)
 ''A venit timpul ca Basescu sa plateasca'' (471 afisari)
 Moscova ameninta cu anchetarea penala a lui Boris Berezovski (79 afisari)
 Ministrul Apararii consulta aliatii pentru retragerea din Irak (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00919 sec.