Ziua Logo
  Nr. 3902 de joi, 12 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Sezonul de vanatoare
-- Procurorii deschid seria "dosarelor grele" anuntate de presedintele Basescu cuHidroelectrica * Trofeul cel mare e chiar capul premierului Tariceanu
La o luna de la declaratia lui Traian Basescu, care anunta ca vor aparea curand "dosare grele", Parchetul General a anuntat, ieri, inceperea urmaririi penale in dosarul Hidroelectrica. Fostul ministru al Economiei si Comertului, Codrut Seres, este urmarit penal in acest dosar, alaturi de alte opt persoane din conducerea acestei societati si cea a Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). O bucata din acest dosar provine din cel declinat de DNA catre DIICOT privind retehnologizarea Portilor de Fier, la care Basescu a facut referire intr-o emisiune televizata, sugerand o legatura intre acest lucru si premierul Calin Popescu Tariceanu.
Reprezentantii Parchetului General sustin ca dosarul vizandu-i pe cei noua, printre care si Codrut Seres, era in lucru inca din 2005 si ca nu este cel care a fost declinat de la DNA catre DIICOT privind retehnologizarea Portilor de Fier. Procurorii sustin ca faptele de care sunt acuzati cei noua s-au desfasurat in perioada 2002-2003. La acea vreme, ministrul Economiei era Dan Ioan Popescu. Contactat de ZIUA, acesta a declarat ca nu stie nimic despre acest caz.
Procurorii Parchetului General declara ca din dosarul la care a facut referire seful DNA, Daniel Morar, s-ar fi luat unele "bucati" care s-au conexat la acest dosar. Potrivit Parchetului General, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au dispus, la data de 3 aprilie, inceperea urmaririi penale fata de noua invinuiti sub aspectul savarsirii infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale.
Anuntul facut ieri de Parchetul General survine la scurt timp dupa declaratia lui Traian Basescu, care declara, la sedinta de bilant a Ministerului Public, din luna martie, ca vor aparea curand "dosare grele". Imediat dupa ce Traian Basescu a dat vestea, procurorul sef al DNA a dat o scurta declaratie de presa in care anunta ca dosarul privind retehnologizarea hidrocentralei Portile de Fier, disjuns din dosarul Hidroelectrica, in care directorul general al societatii, Traian Oprea, a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, va fi declinat catre DIICOT. Morar preciza ca dosarul se afla in faza actelor premergatoare, refuzand sa nominalizeze vreo persoana cercetata de procurori. Seful DNA nu a vrut sa precizeze daca dosarul il vizeaza pe premierul Calin Popescu Tariceanu. Si procurorul general al Romaniei, Codruta Kovesi, declara, intr-o emisiune televizata, ca dosarul privind retehnologizarea de la Portile de Fier a fost declinat de la DNA la DIICOT. Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, referindu-se la afirmatia presedintelui Traian Basescu privind finalizarea, in perioada imediat urmatoare, a unor "dosare grele", ca nu se simte vizat, dar ca nu intelege de unde cunoaste seful statului detalii despre activitatea Justitiei.
"Basescu doreste sange in piata publica"
Directorul general al Hidroelectrica, Traian Oprea, un alt director in aceeasi societate si presedintele ANRE, Nicolae Opris au fost audiati ieri la Parchet, urmand ca astazi sa se prezinte la DIICOT si Codrut Seres. Fostul ministru este pus sub invinuire si in "Dosarul privatizarilor". El a declarat ca se asteapta sa apara si alte dosare pe numele sau, fiindca Basescu "doreste sange in piata publica". "Tinand cont de faptul ca domnul Basescu doreste sange in piata publica, ma astept sa apara si alte dosare pe numele meu", a declarat ex-ministrul, citat de NewsIn. Acesta considera ca acuzatia care i se aduce este "la fel de fortata si absurda" ca si cea de tradare si spionaj din dosarul privatizarilor. "Am primit citatie sa ma duc maine (astazi - n.r) la DIICOT, dar nu stiu ce contine acest dosar si la ce se refera", a declarat Codrut Seres. El a adaugat ca se va prezenta la DIICOT si ca va oferi procurorilor toate detaliile necesare privind ancheta deschisa. "Acuzatia care mi se aduce este la fel de fortata si de absurda ca si cea de tradare si spionaj, de care nu s-a mai auzit nimic de trei luni. Mai au sa ma acuze de genocid si au terminat cu toate acuzatiile", a afirmat acesta. (Bogdan GALCA)
Manevrele lui "draga Stolo"
Manevrele lui "draga Stolo" erau cunoscute si de presedintele Basescu. Adica de cel care condamna grupurile de interese si sistemul ticalosit.
Chiar rezolutia pusa de seful statului pe memoriul ALRO, prin care il atentiona pe ex-ministrul Seres, este o dovada in plus ca Stolojan avea girul sefului statului pentru a face trafic de influenta in favoarea societatii din Slatina.
La vremea respectiva, Theodor Stolojan ne-a trimis un drept la replica prin care confirma, practic, toate dezvaluirile ZIUA. Astfel, "cel mai destept baiat" recunostea ca, in urma unor sesizari trimise Presedintiei de catre ALRO, a purtat mai multe discutii cu fostul ministru al Economiei si alte persoane cu raspunderi in functionarea sistemului energetic national. In acelasi drept la replica, "draga Stolo" confirma ca a facut tot ce i-a stat in putinta pentru ca ALRO sa primeasca energie electrica ieftina. Mai trebuie adaugat ca ALRO a fost privatizata pe sistemul PSAL 1, negociator-sef cu Banca Mondiala fiind Traian Basescu, iar reprezentantul Romaniei la Banca Mondiala fiind Theodor Stolojan.
Acuzatiile
Potrivit Parchetului General, cele noua persoane urmarite penal in acest dosar au pus in pericol grav sistemul economic national, constituindu-se intr-o structura suprapusa pe organigrama societatii.
Acestia sunt acuzati ca, in perioada anilor 2002-2003, folosindu-se de prerogativele functiilor de conducere in care au fost investiti, s-au constituit intr-o grupare avand o structura suprapusa pe organigrama societatii SC Hidroelectrica SA. "Gruparea astfel constituita a folosit SC Hidroelectrica in scopuri contrare obiectivelor statuate legal, scopuri ce au fost de natura sa submineze economia nationala prin afectarea functionarii sistemului energetic national in conditii de siguranta, cu repercusiuni grave asupra intregului sistem economic national. Astfel, prin manopere ilicite, membrii asociatiei au desfasurat actiuni comisive si omisive ce au condus la instaurarea unei stari de pericol potential, dar si la crearea unor pagube in dauna SC Hidroelectrica SA si implicit in dauna economiei nationale, punand in pericol grav siguranta Sistemului Energetic National", se arata in comunicatul Parchetului General.
Verestoy se simte amenintat
Senatorul UDMR, Verestoy Attila, a declarat ca are unele informatii potrivit carora si lui i se pregateste un dosar.
"Ma astept sa fiu si eu chemat pe la Parchet cat de curand, mai ales ca a devenit o moda acum fabricarea de dosare. Am auzit si eu unele zvonuri cum ca mi s-ar pregati ceva. Atat timp cat ar fi ceva real si legal, in cazul in care voi fi solicitat, ma voi prezenta in fata procurorilor, asa cum am mai facut-o". De asemenea, senatorul UDMR a precizat ca, tinand cont de activitatea intensa pe care o are in viata politica, nu l-ar suprinde daca ar fi chemat la audieri. (A.G.)
Complot si subminarea economiei nationale
Biroul pentru relatii cu presa din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:
Mircea Paun - ZIUA FOTO
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Structura centrala au dispus, la data de 3 aprilie 2007, inceperea urmaririi penale fata de 9 invinuiti sub aspectul savarsirii infractiunilor de complot si subminarea economiei nationale.
In fapt, s-a retinut ca, in perioada anilor 2002-2003, acestia, folosindu-se de prerogativele functiilor de conducere in care au fost investiti, s-au constituit intr-o grupare avand o structura suprapusa pe organigrama societatii SC Hidroelectrica SA. Gruparea astfel constituita a folosit SC Hidroelectrica in scopuri contrare obiectivelor statuate legal, scopuri ce au fost de natura sa submineze economia nationala prin afectarea functionarii sistemului energetic national in conditii de siguranta, cu repercusiuni grave asupra intregului sistem economic national.
Astfel, prin manopere ilicite, membrii asociatiei au desfasurat actiuni comisive si omisive ce au condus la instaurarea unei stari de pericol potential, dar si la crearea unor pagube in dauna SC Hidroelectrica SA si, implicit, in dauna economiei nationale, punand in pericol grav siguranta Sistemului Energetic National.
In cauza, cercetarile continua in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care au fost comise faptele.
Lotul Hidroelectrica
Traian Oprea si alti directorasi din conducerea companiei sunt acuzati de procurorii anticoruptie ca au produs un prejudiciu de aproape doua milioane de euro.
Directorul general al Hidroelectrica, Traian Oprea (foto), a fost trimis in judecata in 2006 pentru abuz in serivicu, in forma calificata, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice. El a fost acuzat de procurorii anticoruptie ca, impreuna cu alte persoane din conducerea Hidroelectrica si o serie de oameni de afaceri, a adus societatii un prejudiciu de 1,8 milioane de euro. Procurorii anticoruptie aratau ca, alaturi de Traian Oprea, au fost trimisi in instanta George Lavinius Asan (directorul adjunct al Directiei de marketing, privatizare si afaceri internationale) si Trif Ioan (seful Serviciului de contracte si achizitii interne), pentru abuz in serviciu in dauna intereselor publice in forma calificata. Pe de alta parte, au fost trimisi in judecata Dan Popescu (economist principal in cadrul Serviciului contracte si achizitii interne) si Ioana Dudas (statistician principal in cadrul aceluiasi departament) pentru abuz in serviciu in forma calificata si fals intelectual. Potrivit anchetatorilor, in perioada septembrie-decembrie 2004, Traian Oprea, in calitate de director general al Hidroelectrica SA si George Lavinius Asan, Ioan Trif si Ioana Dudas au avizat, aprobat si initiat achizitionarea de aparatura electrica de joasa tensiune marcata cu brandul Siemens, dar care era contrafacuta, de la societatea comerciala bucuresteana Enol Group SA. Alte produse de acelasi gen, marca Schneider, au fost cumparate la pret supraevaluat de la societatea CFR SSVM
Achizitia, destinata mai multor sucursale din tara ale Hidroelectrica, s-a facut cu incalcarea flagranta a reglementarilor legale privind achizitiile publice, precum si a normelor impuse sucursalelor in materie de aprovizionare cu materiale si echipamente, aratau procurorii. Prejudiciul cauzat societatii Hidroelectrica SA prin efectuarea celor doua achizitii publice se ridica, potrivit anchetatorilor, la 71.797.868.666 de lei vechi, adica aproximativ 1,8 milioane de euro. Totodata, mai multi oameni de afaceri de la care Hidroelectrica a cumparat aparatura contrafacuta si supraevaluata au fost acuzati de contrafacere, folosire fara drept a unei marci, concurenta neloiala, instigare la fals intelectual si fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni etc. Este vorba de Vasile Croitoru (inculpat in dosarul Electrica Banat), Costel Croitoru (inculpat in dosarul SISE Transilvania Sud Brasov), Anghel Hondar si Gh. Bitu (inculpati in acelasi dosar), Mitica Brasoveanu si Ana Daniela Nistor. (D.E.I.)
Dosar blocat de Benyatov
Procurorii DIICOT sunt blocati in a trimite instantei de judecata dosarul privatizarilor unor societati din energie, deoarece consultantul international, Vadim Benyatov Don, inculpat in acest caz, invoca, de la sfarsitul lunii februarie, dreptul sau de a citi dosarul, care contine o suta de volume.
Potrivit procurorilor, Benyatov se afla abia la volumul 19, in conditiile in care toti ceilalti inculpati au luat act de urmarirea penala din dosar inca de la sfarsitul lunii februarie. Benyatov s-a prezentat si ieri la DIICOT, spunandu-le jurnalistilor la iesire ca el citeste mai greu. Ancheta privind privatizarile unor firme romanesti - pentru care sunt invinuiti consultantii straini Stamen Stanchev si Vadim Benyatov Don, dar si fostul ministru al Economiei, Codrut Seres - a fost finalizata, singurul demers procedural nerealizat fiind prezentarea materialului de urmarire penala cetateanului american. Neprezentarea actelor de urmarire penala inculpatilor atrage restituirea dosarului la Parchet, conform procedurii penale.
Potrivit anchetatorilor, Stanchev si ceilalti membri ai retelei ar fi comis fapte care au lezat siguranta nationala, avand ca efect prejudicierea intereselor de securitate economica ale statului roman prin distorsionarea grava a mediului concurential intern, cat si afectarea imaginii Romaniei in contextul aderarii la UE. In acest dosar, in 22 decembrie 2006, Parchetul instantei supreme a anuntat oficial ca procurorii DIICOT au declansat urmarirea penala a lui Codrut Seres, sub acuzatiile de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si tradare prin transmitere de secrete. (A.G.)
Dusmanii presedintelui
Urmarit penal in dosarul Hidroelectrica, fostul ministru al Economiei Codrut Seres este un "client" vechi al presedintelui Traian Basescu. Nu e nici un secret ca numele fostului ministru conservator se afla pe "o lista scurta" de dusmani ai lui Basescu. Pe aceasta lista, Seres este depasit in top de seful sau de partid, Dan Voiculescu, de Dinu Patriciu si, bineinteles, de actualul premier Calin Popescu Tariceanu. Seres a devenit dusmanul lui Basescu in momentul in care acesta a dezvaluit traficul de influenta si presiunile pe care seful statului, precum si prietenul acestuia, Theodor Stolojan, in tandem, le-au facut in favoarea patronilor rusi de la ALRO.
Stolojan si Berceanu, "baieti destepti"
Nu cu mult timp in urma, presedintele Traian Basescu lansa o serie de acuzatii extrem de grave afirmand ca ALRO Slatina era obligata sa se prezinte la Ministerul Economiei "cu valiza cu bani" pentru a obtine prelungiri de contracte. La randul sau, fostul ministru al Economiei declara ca surse din piata sustin ca banii se duceau de fapt la consilierii lui Traian Basescu. Theodor Stolojan, fostul consilier si amicul sau bun, a reactionat si el.
Mai mult, ZIUA a dezvaluit ca producatorul de aluminiu a beneficiat de favorurile lui Theodor Stolojan, care a facut presiuni asupra fostului ministru Seres pentru ca societatea din Slatina sa obtina energie la un pret preferential. De asemenea, pentru ALRO a intervenit chiar si presedintele Traian Basescu, care i-a dat, in acest sens, indicatii lui Codrut Seres. In plus, energia electrica este unul dintre subiectele preferate ale lui Traian Basescu. Presedintele nu rateaza nici o ocazie de a vorbi despre "baietii destepti" din domeniul afacerilor cu energie electrica. Seful statului uita insa ca "cel mai destept baiat" este chiar Theodor Stolojan. Totodata, Traian Basescu uita ca afacerile cu energie electrica ieftina - respectiv cea produsa de Hidroelectrica si de Nuclearelectrica, au fost demarate cand si el facea parte din guvernele CDR, in perioada 1997-2000. Mai mult, unul dintre artizanii acestui tip de afaceri, conform presei, a fost chiar Radu Berceanu, fost ministru al Industriei si Comertului in cabinetul condus de Radu Vasile.
Valize cu bani pentru Cotroceni
Fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, declara, in replica la afirmatiile lui Basescu privind banii pe care patronii ALRO ar fi fost obligati sa ii duca la Ministerul Economiei, ca "in piata" se spune ca acestia au trimis consilierilor de la Cotroceni patru milioane de euro. "Bani in sacosa nu s-au adus la ministrul Codrut Seres de catre ALRO. Mai degraba Basescu sa verifice ceea ce se spune in piata, cum ca patru milioane de euro au fost trimisi de ALRO catre consilierii de la Cotroceni", declara Codrut Seres la vremea respectiva. "Domnul Basescu este un mincinos. Ar trebui sa rezolve si sa recunoasca ceea ce a scris pe rezolutii si telefoanele pe care le-a dat pentru ALRO, ca sa obtina noi contracte de energie", mai spunea Seres. "Cei de la ALRO veneau la Ministerul Economiei sa-si exprime intentiile privind investitiile pe care au de gand sa le faca in piata de energie, dar de fiecare data cand veneau vorbeau si despre noi contracte, pe care voiau sa le obtina de la producatorii de stat, iar eu le spuneam sa mearga direct la Hidroelectrica si Nuclearelectrica, pentru discutii", explica Seres.
ZIUA a dezvaluit, cum spuneam, inca la inceputul lunii februarie, in exclusivitate, presiunile pe care Theodor Stolojan, pe atunci mana dreapta a lui Basescu la Cotroceni, le facea asupra ministrului Economiei si Comertului, Codrut Seres, in favoarea ALRO Slatina. Inca din vara anului 2005, Theodor Stolojan facea, asa cum spuneam, tot felul de presiuni asupra ministrului Economiei de atunci, Codrut Seres, dar si asupra altor functionari din sistem, pentru ca societatea din Slatina sa primeasca energie electrica ieftina, de la companiile energetice nationale Hidroelectrica si Nuclearelectrica. Interesant este ca la momentul acestor interventii, Stolojan era actionar la Alprom, societate care avea sa fuzioneze cu ALRO. (Marian GHITEANU)
Dosare la comanda Cotrocenilor
Nu este pentru prima oara cand Parchetul General raspunde la comanda politica a Palatului Cotroceni. Iar ultimul caz care demonstreaza acest lucru este cel al dosarului Privatizarilor. Dosar tinut la sertar de procurorii DIICOT pana la momentul "oportun". Astfel, o ancheta considerata de maxima importanta pentru siguranta nationala a fost data pe mana unui procuror teleghidat. Este vorba despre Ciprian Nastasiu, un magistrat santajabil, pe care, recent, Consiliul Superior al Magistraturii l-a pedepsit disciplinar. Fiind vorba despre un dosar fabricat, faptul ca a ajuns la un procuror indoielnic confirma traseul politic al anchetei.
Rezolutie contra NUP
In data de 21 noiembrie 2006, Nastasiu dispunea inceperea urmaririi penale pentru infractiuni de spionaj impotriva a mai multi cetateni romani si straini, ultimii, aflati pe teritoriul Romaniei ca reprezentanti ai unor firme de consultanta in domeniul privatizarii. Caz in care, mai tarziu, s-a inceput urmarirea penala si impotriva lui Codrut Seres.
In mod curios, data cand procurorul Ciprian Nastasiu, unul dintre cei mai patati executanti ai sistemului, semneaza rezolutia, coincide flagrant cu data cand acelasi Nastasiu obtine NUP (neinceperea urmaririi penale) in cazul Fuga lui Hayssam. Nastasiu fiind cel care l-a pus in libertate pe Omar Hayssam, facilitandu-i, astfel, disparitia. Este clar vorba despre un troc. Semneaza Nastasiu rezolutia, ii semnam si noi NUP.
De asemenea, la fel de curios este si ca ziua in care a fost pusa in aplicare rezolutia DIICOT si retinerea invinuitilor in dosarul Privatizarilor, coincide cu data la care a avut loc sedinta CSAT, sub conducerea lui Traian Basescu, unde se discutau chestiuni de siguranta energetica, dar, mai ales, despre privatizari. Asta, la scurt timp dupa ce Basescu, participand la un forum energetic, l-a atentionat pe Codrut Seres: "Ce, ma, Codrut, ti-e frica ca facem CSAT pentru tine?!". Cu o zi inainte de acest episod, Seres facuse referire la clientela politica si la presiunile care se fac asupra lui pentru monopolizarea pietei de energie. Dupa terminarea sedintei CSAT, Basescu anunta doua chestiuni importante in context: unul, ca a cerut desecretizarea contractelor de privatizare si, doi, ca exista o ancheta la Parchetul General ce are ca obiectiv dosare de privatizare si ca procurorii isi vor face datoria.
Subordonat intereselor SRI
Numele magistratului Ciprian Nastasiu a retinut atentia opiniei publice si la sfarsitul anului trecut, cand inspectorii CSM au redactat un raport in care colegii magistratului isi afirmau credinta ca acest procuror ar fi promovat in functii la DIICOT cu ajutorul serviciilor de informatii. Mai precis, despre magistratii DIICOT Ciprian Nastasiu si Adriana Cristescu s-a consemnat urmatoarele in documentul IJ-CSM: "Acesti procurori, care instrumenteaza cauzele cu ajutorul serviciilor specializate, uneori sub protectia confidentialitatii excesive a desfasurarii anchetelor, chiar si in raport cu procurorii cu functii de conducere ai unitatilor la care lucreaza, sunt perceputi ca subordoneaza intersele ministerului Public unor interese straine institutiei". Inspectorii CSM au mai aratat in raportul lor ca "despre asemenea procurori s-a mai exprimat si opinia ca ascensiunea acestora in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-ar datora, in mare masura, unui anume tip de colaborare cu serviciile de investigatii si a sprijinului acordat de acestea, nu tocmai dezinteresat".
Ziarul ZIUA, in editia in care a radiografiat continutul raportului Inspectiei CSM, a citat surse judiciare care afirmau ca Ciprian Nastasiu ar avea o ruda foarte apropiata in SRI. Nastasiu insa nu a recunoscut oficial aceasta legatura cu SRI, deoarece pe site-ul CSM nu exista vreo declaratie in acest sens, in conditiile in care legea impune fiecarui magistrat sa-si precizeze rubedeniile pana la gradul al IV-lea inclusiv, care lucreaza in sistemul juridic sau idesfasoara activitati de investigatii. Modul in care multi magistrati din Parchetul General percep legaturile tandemului Ciprian Nastasiu-Adriana Cristescu cu serviciile de informatii a generat multe discutii in structurile Ministerului Public si temeri justificate ca valoarea profesionala in munca procurorilor din Romania ar fi cenzurata de SRI, si nu de CSM. (D.E.I.)
 Comentarii: 14 Afiseaza toate comentariile  
Pe cind dosarul lui Iliescu?   de Costescu
basescu isi anunta demisia,restul circ si diversiune   de coscaru
Doamne Ajuta... Era si TIMPUL... Dau un acatist cu plata in dolari....   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Stimatia redactie, unde e poza lui Cheney cum il pusca pe Bugs-Bunny?   de John.Valjean
Basescu doreste sange in piata publica !   de Giuseppe Cocos
   de apostu
Hidroelectrica   de Petronius jr
fantastic Basescu, tot el e cel mai tare?Se sustine altceva!Se ieftineste curentul?   de andreifodor
Se intimpla uneori ca vinatorul devine vinat.   de Huhu extraterestrul
Sezonul de vanatoare   de the
   de diana-andreea
Fabulatzii. Problema este simpla...   de Tzepelica
Si care-i problema ? Ca vine vreun "sfant" ca politican si o sa va dea aghiazma de pomana ?   de ionion
Si dece plangeti ?   de Aladin
A r h i v a
  UE se lanseaza la Marea Neagra    1 comentariu
  Incepe invazia PSD    2 comentarii
  Regele, lezat de incompetenta Ministerului Culturii    12 comentarii
  Iliescu, 177 de biletele    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Afacerile lui Niculae, in grija amantei (5263 afisari)
 Mare pericol pentru PD (3733 afisari)
 Divort la Casa Alba (3671 afisari)
 Sezonul de vanatoare (3469 afisari)
 In cautarea celui mai mare ucigas al secolului XX (2756 afisari)
 Daniel Morar: Am avut mai multe discutii telefonice cu Basescu (171 afisari)
 Toate tarile UE vor aplica reglementarile Uniunii privind tarifele reduse de roaming (54 afisari)
 Jurnalul unui scandal (Notes on a scandal) (53 afisari)
 Siguranta nationala, aprobata tacit de deputati, urmeaza Senatul (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02357 sec.