Ziua Logo
  Nr. 3898 de joi, 5 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Comunitatea Moldovenilor - desfiintata
Magistratii Tribunalului Iasi au decis ieri desfiintarea asociatiei Comunitatea Moldovenilor din Romania, transmite Rompres. Judecatorul Daniela Amnancei, purtatorul de cuvant al Tribunalului Iasi, a declarat ca instanta a admis recursul inaintat de Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi, in care se cerea anularea deciziei de constituire a asociatiei Comunitatii Moldovenilor din Romania. Procurorii sustin ca "anumite prevederi ale statutului si ale actului constitutiv ale asociatiei incalca ordinea de drept, conform articolului 40 din Constitutia Romaniei". Dupa o vizita efectuata, la sfarsitul lunii trecute, de o delegatie a Comunitatii Moldovenilor din Romania la Chisinau, presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, intr-un interviu acordat agentiei Moldpres, a acuzat Bucurestiul de "intoleranta" fata de <<minoritatea etnica a moldovenilor din Romania>> care este de zece milioane de persoane. (G.D.)
Divergente la ONU asupra statutului Kosovo
Consiliul de Securitate al ONU a inceput marti la New York discutiile asupra planului propus de emisarul Natiunilor Unite, Martti Ahtisaari, privind viitorul statut al provinciei sarbe Kosovo, transmite Rompres. Dezbaterile se anunta insa de durata si destul de dificile, pentru ca membrii Consiliului au pozitii divergente fata de propunerile lui Martti Ahtisaari, care ar garanta independenta provinciei sarbe sub monitorizare internationala. Intr-o sesiune cu usile inchise, Consiliul de Securitate i-a audiat marti pe mediatorul ONU, Martti Ahtisaari, pe premierul sarb Vojislav Kostunica, si pe presedintele provinciei Kosovo, Fatmir Sejdiu. Detaliindu-si controversatul plan, Martti Ahtisaari, fost presedinte finlandez, a insistat ca independenta constituie "singura optiune pentru asigurarea stabilitatii politice si a viabilitatii economice" a provinciei Kosovo. Premierul sarb a afirmat insa ca ceea ce este propus in planul Ahtisaari este conform pozitiei uneia din parti, a albanezilor din Kosovo, si ca proiectul mediatorului ONU nu reprezinta un efort pentru gasirea unui compromis. (G.D.)
Nancy Pelosi negociaza cu Siria
Liderul democrat al Camerei Reprezentantilor din Congresul SUA, Nancy Pelosi, a declarat ieri ca presedintele sirian Bashar al-Assad i-a dat asigurari in legatura cu vointa Damascului de a angaja negocieri de pace cu Israelul, informeaza Rompres. Nancy Pelosi a precizat ca membrii delegatiei americane i-au facut cunoscute presedintelui Assad ingrijorarile lor in legatura cu patrunderea militantilor din Siria in Irak, precum si in legatura cu rapirea soldatilor israelieni de catre gruparea libaneza Hezbollah si de gruparea palestiniana Hamas. Liderul democrat a facut aceste declaratii pentru presa dupa discutiile avute cu presedintele Assad la sfarsitul vizitei sale de doua zile in Siria, vizita despre care Casa Alba a afirmat ca submineaza eforturile americane de a izola Siria. Nancy Pelosi a facut de asemenea cunoscut ca delegatia americana i-a transmis liderului sirian un mesaj din partea premierului israelian Ehud Olmert, care afirma dorinta Israelului de a purta discutii de pace cu Siria. (G.D.)
 Afisari: 297  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ahmadinejad ii trimite pe britanici acasa    22 comentarii
  Ucraina: premierul cedeaza in fata presedintelui    1 comentariu
  UE cere Moscovei sa-i elibereze pe Ivantoc si Petrov-Popa    
 Top afisari / comentarii 
 Ce este un partid de dreapta (4744 afisari)
 Cosmar in doi (3358 afisari)
 Sansele celui de-al doilea Guvern Tariceanu (1826 afisari)
 Mostenirea Macovei (1698 afisari)
 Parlamentul pe Hayssam (1585 afisari)
 Faptele presedintelui, neconstitutionale, dar nu atat de grave (228 afisari)
 Agentia secreta (The Good Shepherd) (80 afisari)
 Si Ucraina, la mana Curtii Constitutionale (38 afisari)
 Tiraspolul inaspreste legile sigurantei dupa modelul rus (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00970 sec.