Ziua Logo
  Nr. 3898 de joi, 5 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Protectia pensionarilor
Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) si Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au semnat un protocol care va viza informarea corecta si protejarea intereselor participantilor la sistemul pensiilor private. "CSSPP si ANPC vor acorda o atentie deosebita publicitatii. Informatia catre consumatori va trebui sa fie decenta si corecta, iar entitatile care isi vor face publicitate vor trebui sa probeze exactitatea afirmatiilor sau a prezentarilor din anunturile lor publicitare", se arata in comunicat. Conform sursei citate, desfasurarea campaniilor publicitare promovate de catre viitorii administratori va fi atent supravegheata de catre CSSPP si ANPC. Cele doua institutii vor solutiona petitii/plangeri, reclamatii sau sesizari care vor semnala incalcarea drepturilor consumatorilor - participanti la sistemul pensiilor private. (C.S.)
Demolare dupa Pasti
Litigiile cu unii proprietari, dar si perioada sarbatorilor amana demolarea primelor imobile de pe Sos. Orhideelor, aceasta operatiune urmand sa inceapa dupa sarbatorile pascale, a afirmat, ieri, potrivit Mediafax, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. "Dupa Pasti o sa incepem demolarile cu acele constructii pentru care am incheiat contractele de vanzare-cumparare, astfel incat sa cream front de lucru constructorului", a spus Videanu. Potrivit primarului general al Capitalei, municipalitatea inca mai negociaza cu alti cinci proprietari de terenuri si cladiri. "Inca nu am discutat cu cei patru plus unul dintre proprietari pana acum, dar poate vom ajunge sa discutam pana in Vinerea Mare. Sa discutam cu ei in ideea de a incerca sa-i lamurim ca nimeni nu vrea sa pacaleasca pe nimeni, dar nici primaria nu pot sa o las sa fie santajata. Vreau sa le platim pretul corect, la valoarea de piata, asa cum a iesit din evaluarea facuta de specialisti. Nu avem nici un fel de interes sa pacalim pe nimeni. Este o lucrare de interes public care trebuie sa-si atinga finalitatea asa cum ne-am propus-o", a mai spus primarul general. Primaria Sectorului 1 a emis, saptamana trecuta, autorizatiile necesare pentru demolarea primelor trei imobile din apropierea Garii Basarab. Este vorba despre cladirile situate pe Sos. Orhideelor numerele 25, 50 si 62. (M.S.)
Derogare pentru porci
Porcii crescuti in gospodarii si vaccinati impotriva pestei ar putea fi vanduti pe piata judeteana, daca sunt sacrificati la un abator autorizat sanitar-veterinar, in prezent carnea provenita de la astfel de animale fiind utilizata doar pentru consumul propriu. Ministerul Agriculturii a solicitat autoritatilor de la Bruxelles o derogare in acest domeniu, care sa permita sacrificarea porcinelor din gospodarii in abatoare autorizate si comercializarea carnii pe piata judeteana, se arata intr-un comunicat de presa al ministerului. In prezent, porcii crescuti in gospodarii nu pot fi abatorizati, iar carnea este destinata exclusiv consumului propriu. Interdictia este stabilita prin programul de monitorizare, control si eradicare a pestei porcine. (L.M.)
 Afisari: 207  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  PD elibereaza fotoliile    1 comentariu
  Capitala se leapada de Olteanu    1 comentariu
  Mital Steel acuzat de imixtiune    
  Ambasadele, agentii de turism    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ce este un partid de dreapta (4744 afisari)
 Cosmar in doi (3358 afisari)
 Sansele celui de-al doilea Guvern Tariceanu (1826 afisari)
 Mostenirea Macovei (1698 afisari)
 Parlamentul pe Hayssam (1585 afisari)
 Faptele presedintelui, neconstitutionale, dar nu atat de grave (228 afisari)
 Agentia secreta (The Good Shepherd) (80 afisari)
 Si Ucraina, la mana Curtii Constitutionale (38 afisari)
 Tiraspolul inaspreste legile sigurantei dupa modelul rus (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00904 sec.