Ziua Logo
  Nr. 3898 de joi, 5 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Capitala se leapada de Olteanu
Primaria Capitalei respinge declaratiile unui angajat municipal - care a afirmat, marti, la un seminar pe teme imobiliare, ca "proprietatile revendicate nu ar trebui retrocedate" , si precizeaza ca procesul de restituire al imobilelor se desfasoara potrivit legii.
Diana Olteanu, angajat al Directiei de Urbanism din cadrul Primariei Capitalei, a declarat ca proprietatile revendicate nu ar trebui restituite, intrucat cei care le solicita nu au mijloacele sa le intretina, dand ca exemplu situatia Castelului Peles, retrocedat recent fostului rege Mihai I. "Eu nu sunt de acord cu retrocedarile, fie ca sunt imobile, fie ca sunt parcuri sau terenuri. Numai statul poate sa intretina proprietatile care sunt revendicate. Cei care revendica imobilele vechi cauta doar castiguri materiale", a afirmat Diana Olteanu.
"Afirmatiile doamnei Diana Olteanu nu reprezinta punctul de vedere oficial al Primariei Municipiului Bucuresti in problema retrocedarilor. Domnia sa este angajata a Directiei Urbanism din cadrul PMB, directie care nu are nici un fel de atributii in privinta aplicarii legislatiei din domeniul retrocedarii proprietatilor. De la intrarea in vigoare a Legii 10/2001, Primaria Municipiului Bucuresti a facut si face eforturi sustinute pentru a grabi procesul de retrocedare. Prin urmare, cele afirmate de doamna Olteanu sunt parerile pur personale ale sale", se arata intr-un comunicat al municipalitatii.
Primaria Capitalei a inregistrat 42.425 dosare de retrocedare a unor imobile in baza Legii 10/2001. In ultimii patru ani, municipalitatea a emis 7605 dispozitii de primar general pentru solutionarea unora dintre cererile de retrocedare depuse. (M.S.)
 Afisari: 519  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
"doamna"Olteanu   de doctorul
A r h i v a
  PD elibereaza fotoliile    1 comentariu
  Mital Steel acuzat de imixtiune    
  Ambasadele, agentii de turism    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ce este un partid de dreapta (4744 afisari)
 Cosmar in doi (3358 afisari)
 Sansele celui de-al doilea Guvern Tariceanu (1826 afisari)
 Mostenirea Macovei (1698 afisari)
 Parlamentul pe Hayssam (1585 afisari)
 Faptele presedintelui, neconstitutionale, dar nu atat de grave (228 afisari)
 Agentia secreta (The Good Shepherd) (80 afisari)
 Si Ucraina, la mana Curtii Constitutionale (38 afisari)
 Tiraspolul inaspreste legile sigurantei dupa modelul rus (34 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00929 sec.