Ziua Logo
  Nr. 3896 de marti, 3 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Premiile Uniunii Ziaristilor Profesionisti
Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania a distins, la cea de-a 10-a editie a festivitatii premiilor UZP, mai multi jurnalisti, pentru intreaga lor activitate in slujba adevarului. "Premiem aici stelele din presa romaneasca si ne intereseaza cei care spun adevarul si fac eforturi foarte mari ca sa se obiectiveze", a declarat pentru Rompres Mircea Bunea, din partea UZP, la momentul ceremoniei. Jurnalistii au fost distinsi de catre presedintele Uniunii, Mihai Miron (foto central), si conducerea UZP cu Ordinul de aur al ziaristilor clasa I. Printre cei premiati se numara Cristina Hurdubaia, Maria Sarbu, Mihai Ungheanu, Constantin Rudintchi, Bogdan I. Stanciu (foto stanga), Mihai Gadea si colegul nostru Victor Roncea, care a fost invitat sa conduca Departamentul de Investigatii al UZP. (D.E.)
Rusia spune un "nu" raspicat scutului american antiracheta
Moscova nu intentioneaza sa coopereze cu Washingtonul in vederea instalarii scutului american antiracheta in Europa, a declarat, recent, MAE rus. "Informatiile vehiculate in acest sens sunt incorecte si nu reflecta pozitia Rusiei fata de proiect", a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, potrivit Mosnews. Anterior, un inalt responsabil din cadrul MAE moscovit declarase ca Rusia ar putea gazdui unele componente ale scutului antiracheta, cu conditia ca SUA sa isi reconsidere pozitia cu privire la instalarea sistemului in Europa. Presedintele american, George W. Bush i-a telefonat, saptamana trecuta, omologului sau rus, Vladimir Putin, pentru a-i oferi o runda de consultatii pe marginea scutului antiracheta, prilej cu care liderul de la Kremlin a exprimat preocuparile partii ruse pe aceasta tema. (D.E.)
Kievul, la un pas de anticipate
Coalitia guvernamentala din Ucraina si presedintele prooccidental Viktor Iuscenko au inceput, ieri, negocierile la Kiev, dupa ce seful statului amenintase cu dizolvarea Parlamentului din cauza diferendului cu liderii prorusi, relateaza Mediafax. "Negocierile au inceput", a anuntat biroul de presa al presedintelui. Presedintele Parlamentului, adjunctii sai si liderii grupurilor parlamentare au ajuns deja la reuniune, potrivit aceleiasi surse. Aceste "consultari" reprezinta o etapa obligatorie inainte de dizolvarea Parlamentului, potrivit Constitutiei. (D.E.)
 Afisari: 266  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Papa Wojtyla pe drumul spre sfintenie    3 comentarii
  Maghiarii vor inca un referendum pentru dubla cetatenie    3 comentarii
  "Hag Sameah" de Pastele evreiesc    1 comentariu
  Sofia, criticata la Bruxelles    
 Top afisari / comentarii 
 O ipoteza socanta (8038 afisari)
 Guvernul cel mai mic (4954 afisari)
 Liberalii isi joaca ultima sansa (2541 afisari)
 Partidul vesnic castigator (1692 afisari)
 Basescu: Noul Cabinet nu respecta vointa electoratului (1675 afisari)
 Parlamentul voteaza noul Guvern (262 afisari)
 Judecatori ai Curtii Constitutionale, acuzati de colaborare cu Securitatea (68 afisari)
 Criza politica in Ucraina (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00882 sec.