Ziua Logo
  Nr. 3894 de sambata, 31 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Videanu "panseaza" criza gradinitelor
-- Primarul general Adriean Videanu spulbera sperantele mamicilor de prescolari din Capitala, el anuntand ca anul acesta nu va reusi sa creeze 10.000 de locuri noi la gradinite.
"Am luat legatura cu primarii de sectoare si speram sa amelioram in acest an aceasta problema, iar in cursul anului viitor sa o rezolvam. Utilizam doua paliere de actiune: pe de o parte achizitia de imobile, pentru a rezolva rapid aceasta problema, sau construirea altora noi, in zonele pe care le-am identificat. Prin achizitia de imobile se solutioneaza lipsa locurilor din gradinite pe termen scurt, in timp ce construirea lor este o masura pe termen mediu", a declarat edilul.
Videanu a avut o intalnire cu ministrul Mihail Hardau, imediat dupa ce Guvernul a alocat, in sedinta de miercuri, 180,1 milioane de lei pentru investitiile din gradinite, iar Capitala a primit o treime din suma. Hardau a anuntat ca cele 63,2 milioane lei vor fi transferate din bugetul MEdC catre bugetele locale in doua etape, in prima urmand a fi repartizate 37,2 milioane lei. Derularea efectiva a investitiilor va reveni primariilor, iar Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va monitoriza intreaga activitate. Pe ordinea de zi a sedintei de astazi a Consiliului General se afla doua proiecte de hotarare privind achizitia unor imobile cu destinatia de gradinita.
Magda SEVERIN 
A r h i v a
  Germania redescopera Felix    2 comentarii
  Exproprieri la periferie    
  O singura proba la licenta    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Noul Principe, afurisit de Tribun (2820 afisari)
 Dihonia Kosovo (2718 afisari)
 Talibanii, Statele Unite si resursele din Asia Centrala (2122 afisari)
 Tensiuni ascunse in prietenia Rusia-China (1963 afisari)
 Ultima vanatoare a agentului 00216 (1859 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00824 sec.