Ziua Logo
  Nr. 3893 de vineri, 30 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Filialele PD in fierbere
-- Democratii din teritoriu se tem pentru functiile lor
Foto: Mediafax
O parte a pedistilor din teritoriu ii condamna pe cei de la centru pentru ca au lasat lucrurile sa ajunga atat de departe, pana la iminenta iesire de la guvernare. Altii sunt nevoiti sa faca fata ironiilor venite din partea "aliatilor" de la PNL, care le rad in nas, spunandu-le ca au ajuns tot la mana lor. Cei mai multi activisti din teritoriu insa, se tem ca-si vor pierde functiile prin eventuala intrare in Opozitie a PD, inclusiv cei care au dat concurs pentru a ocupa un post in serviciile deconcentrate. Aceasta cu atat mai mult cu cat liderii de la centru vor sa extinda metoda demisiilor in alb, aplicata la secretarii de stat si in teritoriu.
Victime ale ironiilor liberale
"E o stare tulbure in filiale. Sunt oameni care zic ca-i condamna pe cei de la centru, pentru ca s-a ajuns la starea asta. Ne spun ca au si ei copii acasa", ne-a declarat unul dintre liderii de filiala ai PD. Acelasi lider de filiala s-a plans ca oamenii din teritoriu sunt nevoiti sa faca fata "mistourilor" venite din partea liberalilor, care le spun democratilor ca datorita lor au ajuns oricum la guvernare. "Tot ei (n.r.-liberalii) dau inapoi si spun: deciziile se iau la centru, sunt treaba lor, noi ar trebui sa ne intelegem in teritoriu", au relatat sursele. Procentual, a sustinut un alt lider de filiala, 30% dintre oamenii din organizatie sunt "extrem de ingrijorati" de situatia incerta in care se afla, iar 70% "fac haz de necaz" si spun ca iesirea de la guvernare nu se poate intampla. "E aceeasi abordare ca si cu SIDA. Zici ca nu se poate lua tocmai la mine si <<actionezi>> in continuare neprotejat. Asa zic si ei (n.r.-democratii): Nu ni se poate intampla tocmai noua sa ne scoata de la guvernare", au mai spus sursele din PD. In rest, toata lumea asteapta semnale de la centru. Unul dintre semnalele venite, acela ca si oamenii din serviciile deconcentrate locale ar trebui sa-si dea demisiile in alb, dupa modelul secretarilor de stat, i-a ingrijorat cel mai tare. Oamenii nu vor sa renunte la functii, cei mai revoltati fiind cei care au dat concurs pentru a-si ocupa postul.
Cezar Preda:"Nu mai exista cale de intoarcere"
La nivel oficial, liderii locali ai PD sustin ca vestea iesirii de la guvernare n-ar fi chiar un soc pentru democratii din teritoriu. Cezar Preda, vicepresedinte la centru si lider al PD Buzau, spune ca democratii sunt pregatiti sa intre in Opozitie. "Cred ca nu mai exista cale de intoarcere. Liberalii, de fapt, au decis acum o luna strategia bine pusa la punct de consilierii lor, iar acum o pun in aplicare. Traian Basescu ne-a dat o responsabilitate sa guvernam tara, iar liberalii ne-o iau si o dau PSD", ne-a declarat Preda. El a sustinut ca si filiala pe care o conduce a inteles faptul ca e mai bine in Opozitie, decat umiliti la putere de PNL, "care a ajuns la 10% in sondaje". "E mai bine ca PD sa-si vada de drum", a mai spus seful PD Buzau.
Ioan Oltean: "Le spun oamenilor sa stea linistiti"
Putin mai ingrijorat de situatia din propria filiala este Ioan Oltean, vicepresedinte la centru si lider la PD Bistrita-Nasaud. "Oamenii sunt nelinistiti, e o stare de incertitudine, de nebunie, care ii deranjeaza", ne-a spus ieri Oltean.
El a aratat ca activistii din filiala simt cum ii pierd stabilitatea si proiectele pe care le-au demarat atunci cand au venit la putere. "E o neliniste totala", a adaugat seful PD Bistrita Nasaud. Intrebat ce face ca sa-i linisteasca pe pedistii din teritoriu, Oltean a raspuns: "le spun sa aiba rabdare, sa stea linistiti!".
n Valentina DELEANU, Carmen EPURAN 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
Ie jale , mare jale ...   de gili
Nemultumitului i-se ia darul   de Holospin
Pedeii nu sunt samurai ......   de Ghita Bizonu'
Cind vine vremea platilor...   de catalin_mattei
Acum se vede cine e cu noi sau cu ciolanul   de GEORGESCU JORJ-IOAN
Nu-i bai ...   de gili
A r h i v a
  Seful CNSAS, fata in fata cu propriul calau    2 comentarii
  Gusa despre "a doua fratie a Securitatii" condusa de Basescu    6 comentarii
  Dezbatere privind "Raportul Tismaneanu"    4 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Unealta lui Talpes (2632 afisari)
 CSAT ca pe vapor (2578 afisari)
 Gusa despre "a doua fratie a Securitatii" condusa de Basescu (2526 afisari)
 Filialele PD in fierbere (2032 afisari)
 Adriana Saftoiu "a decis sa plece in viata civila" (1929 afisari)
 Uniunea Europeana discuta viitorul provinciei Kosovo (117 afisari)
 Noica si criticii sai din Securitate (98 afisari)
 PD-ul curteaza PNL-ul (74 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01888 sec.