Ziua Logo
  Nr. 3890 de marti, 27 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Hackerii au atacat Big Mamou
Website-ul clubului bucurestean Big Mamou a fost atacat ieri de hackerii de la "Hack-Attack", una dintre cele mai periculoase grupari romanesti semnalate de Politie. Timp de cateva ore, adresa de Net a fost blocata cu informatia: "aceasta adresa nu exista". Problema a fost semnalata la ora 13 de chitaristii care incercau sa se informeze despre concursul de marti, gazduit de Cyfer, liderul trupei "Cyfer's Sin", un open deschis virtuozilor acestui instrument. Se pare ca hackerii au fost platiti de catre un club concurent, dupa cum ne-a spus webmasterul acestui site. Big Mamou organizeaza in fiecare seara de marti un eveniment Open Mike, unde toti muzicienii sunt invitati pe scena, ceea ce a adus faima clubului in zona Underground. "Martea asta (astazi - n.r.) in spectacol este programat un duel al chitaristilor, votul fiind al publicului, ceea ce a atras antipatia concurentei din alte cluburi bucurestene", ne-a declarat Cyfer. (Adrian TURCANU)
Morris ramane in arest
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a decis, ieri, mentinerea in arest provizoriu a cetateanului american Michael Morris, acuzat de escrocherie in legatura cu derularea unor contracte privind reconstructia Irakului, in timp ce Ministerul Justitiei asteapta inca cererea de extradare a acuzatului din partea autoritatilor americane. Michael Morris a fost arestat in 6 februarie de CAB, masura fiind prelungita lunar, de doua ori, cu cate 30 de zile. Potrivit legii, daca cererea de extradare nu parvine autoritatilor romane in termen de 60 de zile de la data arestarii, acuzatul trebuie eliberat. Termenul expira in 7 aprilie. Potrivit unui comunicat oficial al Departamentului de Justitie al Statelor Unite, Michael Morris, cetatean american rezident in Romania, a fost inculptat alaturi de alti patru cetateni americani, pentru asociere in cadrul unei vaste retele de spalare de bani si administrare de contracte fictive incredintate de Autoritatea Provizorie a Coalitiei din Irak. (A.G.)
Audieri in dosarul Petromidia
Adrian Nastase a fost audiat, ieri, in calitate de martor, de catre procurorii Parchetului General, in legatura cu Ordonanta prin care s-a stabilit transformarea datoriei la buget a rafinariei Petromidia in obligatiuni. Ordonanta a fost semnata de Nastase, in calitate de premier si contrasemnata de fostul ministru al Finantelor Mihai Tanasescu si de fostul ministru al Economiei Dan Ioan Popescu, fiind adoptata de Parlament. Nastase a declarat ca ordonanta a fost legala, afirmand la iesirea de la audieri ca nu intelege de ce a fost convocat de procurori. Fostul premier a adaugat ca legalitatea acestei ordonante nu poate fi pusa in discutie, atata vreme cat a fost adoptata cu o majoritate in Parlament, si promulgata in 2005 de presedintele Traian Basescu. "Nu a fost atacata la Curtea Constitutionala, mi-e foarte greu sa inteleg chestiunea cu legalitatea", a spus acesta. (B.C.G.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
mare chestie safii hacker   de beatle-maniacul
A r h i v a
  Batalie pe fundatiile islamice    3 comentarii
  Incompatibilitati la CSA    
  Omerta pentru Cathedral Plaza    
  Noul Cod Penal nu respecta dreptul la aparare    
  Liviu Man acuza "Evenimentul zilei"    1 comentariu
  Presedintele ataca presa si de la SRI    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Regrete eterne! (3313 afisari)
 S-a savarsit! (2946 afisari)
 "Dusmanul poporului" (2397 afisari)
 Tariceanu vorbeste feseneste (2046 afisari)
 Discursul fesenist al sefului liberalilor (1907 afisari)
 Comisia SIE a decis: Serviciul nu a incalcat legea (171 afisari)
 Numaratoare inversa pentru Iran (137 afisari)
 Financial Times: UE a inteles ca a venit timpul ca Monica Macovei sa plece (121 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01068 sec.