Ziua Logo
  Nr. 3889 de luni, 26 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Licitatie pentru Lichidator
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va organiza, pe 25 aprilie, o licitatie pentru selectarea lichidatorului companiei Tractorul Brasov, cu active estimate la 156,6 milioane de lei si datorii de 793,7 milioane de lei. Lichidatorul va fi remunerat cu un comision calculat ca procent asupra valorii totale incasate din vanzarea bunurilor, din recuperarea creantelor societatii comerciale, precum si din vanzarea stocurilor, nominalizate in evidenta contabila a firmei la data preluarii patrimoniului acesteia de catre lichidator, se arata intr-un comunicat al AVAS. Reamintim, Adunarea Generala a Actionarilor de la Tractorul Brasov a decis, la inceputul saptamanii trecute, numirea unui administrator unic si repunerea in functie a fostului director al societatii, Titu Serban. (G.M.)
Acord Telemobil - Cosmote
Operatorii de telefonie mobila Cosmote si Telemobil au ajuns la un acord verbal pentru incheierea litigiului privind interconectarea, care a dus la intreruperea temporara a apelurilor intre clientii celor doua retele au reprezentantii firmelor, transmite Mediafax. Acordul privind termenii interconectarii va fi stabilit in forma scrisa saptamanile urmatoare, au precizat reprezentantii operatorilor. Partile nu au oferit detalii asupra termenilor acordului. Motivul intreruperii conexiunilor intre Telemobil, operatorul retelei de telefonie mobila Zapp, si Cosmote Romania a fost imposibilitatea ajungerii la un acord cu privire la nivelul taxelor de interconectare intre cele doua retele. Pana la solutionarea pe fond a litigiului, tarifele de interconectare intre cele doua retele au fost stabilite de ANRCTI pe baza principiului reciprocitatii la nivelul de 0,12 dolari/minut pentru apeluri si de 0,03 dolari/SMS. (G.M.)
Covrigi cu sare iodata
Sarea iodata va fi utilizata obligatoriu, dupa 28 martie 2007, si in fabricarea produselor de patiserie, dupa ce ea era deja utilizata pentru panificatie, cu scopul de a suplimenta aportul de iod in industria alimentara, in conditiile in care in Romania se inregistreaza un deficit in consumul acestei substante. Actul normativ care intra in vigoare la 90 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial (adica la 28 martie 2007) modifica si cantitatea de iod pe care trebuie sa o contina sarea iodata: 30 mg/kg de sare, respectiv 50,6 mg iodat de potasiu/kg de sare, sau 39,2 mg iodura de potasiu/kg de sare. Limita minima de iod este de 25 mg/kg de sare, iar cea maxima de 40 mg iod/kg de sare. Nerespectarea regulilor se sanctioneaza cu amenzi de la o mie la zece mii de lei. (C.P.)
Konica Minolta in top
Potrivit rezultatelor anuale ale Infosource, Konica Minolta este, pentru al doilea an consecutiv, lider pe piata echipamentelor multifunctionale laser color destinate mediului office (cu viteza mai mare de opt pagini pe minut). Compania a avut o crestere de 67% a volumului vanzarilor in 2006, fata de 2005 la nivel global, in timp ce in Romania a vindut cu 104% mai multe echipamente multifunctionale color fata de anul precedent, se arata intr-un comunicat al Konica Minolta. Echipamentele cele mai cautate pe piata vest-europeana sunt bizhub 250 si bizhub 600, se mai precizeaza in comunicat. (G.R.P.)
A r h i v a
  Balaurul Euro    1 comentariu
  Taxa auto la "mana cetatenilor"    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ultimatum fals (3947 afisari)
 S-a gasit originalul cererii lui Bucsaru catre Basescu (3039 afisari)
 Supradoza si septicemie (2931 afisari)
 Liviu Man: "Mi s-a cerut sa-i torn pe Boc, Buda si doi judecatori" (2758 afisari)
 Nastase ii raspunde lui Tismaneanu (2298 afisari)
 Aliantei PNL-PD i se canta Prohodul (262 afisari)
 Basescu apreciaza "neutralitatea" SRI (100 afisari)
 Tariceanu nu renunta la taxa de prima inmatriculare (99 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00931 sec.