Ziua Logo
  Nr. 3888 de sambata, 24 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Intersectii monitorizate video
-- Primarul Liviu Negoita a lansat, ieri, impreuna cu seful Politiei Capitalei, Marian Tutilescu, sistemul de monitorizare video a principalelor intersectii si bulevarde din Sectorul 3.
"Am instalat 16 camere de luat vederi si vom extinde proiectul cu inca 14. Sistemul a costat 5 miliarde de lei vechi, si nu cred ca este o suma mare, daca ne referim la scopul propus. Trebuie sa ne dobandim placerea de a ne plimba pe strada, fara teama, la orice ora", a anuntat Negoita, la conferinta de presa de ieri. La randul sau, chestorul principal Marian Tutilescu a precizat ca Politia urmareste doua obiective: monitorizarea traficului rutier si prevenirea criminalitatii. "Camerele video au fost montate cu preponderenta in zonele criminogene, iar rolul lor este de a preveni activitati infractionale: fiind supravegheate, operatorii centrului de comanda pot sesiza in timp real producerea unei infractiuni si sa alerteze echipele de patrulare ale Politiei. Aparatura are capacitate de focalizare pana la cele mai mici detalii, avand astfel posibilitatea de a identifica infractori. Contam pe o diminuare a criminalitatii", a argumentat Tutilescu. El a anuntat ca, in acest an, Politia Capitalei va achizitiona un sistem de monitorizare la nivelul intregului oras.
Camerele video sunt dotate cu sistem inteligent de urmarire si au capacitate de focalizare pana la 300 m. Ele sunt amplasate pe blocuri, in intersectiile dintre Bd. Camil Ressu si Distor, Fizicienilor, Mihai Bravu, N. Grigorescu si L. Rebreanu, dintre Mihai Bravu - Dristorului - Baba Novac, pe Bd. Camil Ressu nr. 1, nr. 27, nr. 35, nr. 55, nr. 56 si nr. 57A, Th. Pallady nr. 18, Dristor nr. 114, precum si in Piata Salajan. Sistemul va supraveghea zona din jurul blocurilor, activitatea comerciala si circulatia rutiera.
Magda SEVERIN 
A r h i v a
  Romania - focar TBC    
  Chiriasi pe viata    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Marea realiniere globala a secolului al XXI-lea (3790 afisari)
 Pe mana serviciilor (3418 afisari)
 Minunile Greciei Antice (3064 afisari)
 Nici demisie, nici anticipate (2714 afisari)
 De ce au nevoie basarabenii de cetatenie romana (2558 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00973 sec.