Ziua Logo
  Nr. 3888 de sambata, 24 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Bucurestiul inecat in pacura
-- Bucurestiul a avut parte, ieri dimineata, de cea mai importanta poluare din ultimii doi ani. O conducta ce aprovizioneaza cu pacura CET Grozavesti s-a spart si o cantitate importanta de combustibil s-a scurs pe drum si pe spatiul verde, inclusiv in sistemul de canalizare al orasului. Conducta, care face legatura intre Gara Cotroceni si CET, s-a fisurat in jurul orei 5:00, la intersectia bulevardelor Vasile Milea si Iuliu Maniu, combustibilul scurgandu-se atat pe partea carosabila a celor doua artere rutiere, cat si pe spatiul verde al complexului studentesc Leu si in reteaua de canalizare a orasului. Dupa ce pomparea combustibilului a fost oprita, echipajele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au intervenit, aproximativ doua ore, pentru inlaturarea pacurii si spalarea drumului cu apa si spuma. In aceste conditii, traficul a fost intrerupt pentru o ora, in zona APACA.
Amenzi de 100.000 de lei
Viorel Glaman, comisarul sef al Garzii de Mediu Bucuresti, a declarat ca CET Grazavesti va primi doua amenzi: una pentru poluarea accidentala si cealalta pentru nerespectarea autorizatiei integrate de mediu. "Fiecare amenda va fi de cate 100.000 de lei (un miliard de lei vechi)", a spus Glaman. Apa Nova a informat ca sistemul de alimentare cu apa a Capitalei nu a fost afectat, iar directorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Ilfov, Cristian Teodorescu, a declarat ca unda de poluare era in continua scadere, ieri dupa-amiaza. "Cand am fost informati despre eveniment, am instalat baraje absorbante si am asteptat. Pe Dambovita s-au inregistrat doar niste irizatii de pacura care au putut fi indepartate", a spus Teodorescu.
Conducta a fost inlocuita recent
"Motivele aparitiei neetanseitatii (n.r. - fisura) la conducta de transport a pacurii la CET Grozavesti vor fi determinate dupa curatarea pacurii scurse si desfacerea canalului subteran in care este montata conducta", arata Biroul de Presa al Ministerului Economiei si Comertului (MEC), in subordinea caruia se afla CET Grozavesti. In prezent, responsabilii CET Grozavesti lucreaza la repararea avariei si ecologizarea zonelor afectate, mai arata MEC. De remarcat, surse din Termoelectrica ne-au declarat ca aceasta conducta care s-a fisurat a fost inlocuita recent, cand s-a construit Carrefour Orhideea. Fisura ar fi putut aparea fie din cauza unui defect de material al conductei, fie din cauza grosimii peretelui, care s-ar fi erodat pentru ca a fost transportata pacura cu continut ridicat de sulf. (L.M., G.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
   de Fox-NewZ
A r h i v a
  Pe mana serviciilor    23 comentarii
  Inundatii de primavara    1 comentariu
  Votati nechezolul!    5 comentarii
  Minunile Greciei Antice    1 comentariu
  Impostorul Paul Lambrino invitat la Ziua Politiei    4 comentarii
  Erata    
 Top afisari / comentarii 
 Marea realiniere globala a secolului al XXI-lea (3790 afisari)
 Pe mana serviciilor (3418 afisari)
 Minunile Greciei Antice (3064 afisari)
 Nici demisie, nici anticipate (2714 afisari)
 De ce au nevoie basarabenii de cetatenie romana (2558 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01012 sec.