Ziua Logo
  Nr. 3887 de vineri, 23 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Iacob-Ridzi, preocupata de soarta mineritului
Europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi (PPE-DE) a adresat ieri o intrebare scrisa Comisiei Europene privind modalitatea in care Valea Jiului poate beneficia de sprijin european pentru mentinerea mineritului in zona. Iacob-Ridzi a explicat Comisiei Europene importanta relansarii mineritului estimand, pe baza statisticilor, ca la nivel mondial resursele existente ar putea acoperi necesarul energetic al planetei pentru urmatorii 230 de ani. Monica Iacob-Ridzi a subliniat faptul ca in regiunea miniera Valea Jiului din Romania se regasesc resurse in valoare de aproximativ 50 de miliarde de dolari. Pentru a putea profita de aceste resurse exista insa nevoia investitiilor si a unui cadru legislativ favorabil, atat la nivel national, cat si european. (C.E.)
PNTCD contra SPP
"PNTCD solicita demiterea imediata a sefului SPP Lucian Pahontu, care a incalcat grav statutul cadrelor militare, contestand proiectul de lege privind functionarea serviciului pe care il conduce", a declarat ieri liderul taranist Aurelian Pavelescu. El a subliniat ca militarii de cariera nu au dreptul sa intervina in dezbaterea politica si in procesul legislativ. "Declaratiile generalului reprezinta o subminare calificata la adresa democratiei si a statului de drept si confirma ca SPP are interesul sa-si conserve statutul de institutie inchisa, acuzata ca realizeaza actiuni de politie politica impotriva opozantilor presedintelui Traian Basescu". Pavelescu a apreciat ca eliminarea din sistem a generalului Pahontu reprezinta o urgenta pentru clasa politica romaneasca. (R.I.P.)
Legea Curtii de Conturi, modificata
Democratul Marius Marinescu a initiat o propunere legislativa vizand modifiarea Legii 94/1992 privind organizarea si functionarea Curtii de Conturi. Propunerea senatorului PD stabileste ca, in afara de hotararile conducerii Camerei Deputatilor sau a Senatului, si Comisia pentru Buget-Finante din cele doua Camere poate solicita efectuarea unui audit de catre Curtea de Conturi, in limitele competentelor sale. "Ca urmare a acestei modificari presa, cetatenii si parlamentarii pot sesiza orice suspiciune de abuz sau coruptie in privinta unui ministru sau a conducatorului unei institutii de stat. Sesizarea o pot face catre Comisiile de Buget ale Senatului sau ale Camerei Deputatilor care vor analiza si solicita Curtii de Conturi un control asupra sesizarii respective", a explicat Marinescu, intr-un comunicat remis presei ieri. Comisia de Buget-Finante din Senat a intocmit raport favorabil pe marginea acestei propuneri. (D.I.)
Evreii, impotriva achitarii lui Antonescu
Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania impreuna cu ARRVH (Asociatia Evreilor din Romania Victime ale Holocaustului) a adoptat o declaratie referitoare la Decizia Curtii de Apel-Bucuresti de a-i reabilita partial pe fostul conducator al Romaniei, maresalul Ion Antonescu, si pe cativa dintre colaboratorii sai. "Evreii care traiesc in Romania ca si evreii traitori pe alte meleaguri din lume, supravietuitorii Holocaustului si-au exprimat profunda nedumerire si amaraciune fata de actul juridic al reabilitarii partiale a maresalului Ion Antonescu si a altor persoane din "lotul Antonescu", printre care si cateva notorii capetenii legionare", ne-a declarat deputatul Aurel Vainer, presedintele F.C.E.R. (T. SOLOMOVICI)
 Afisari: 329  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Taranistii contra SPP   de doctorul
A r h i v a
  Tariceanu la mutare    2 comentarii
  PD tine cu dintii de guvernare    1 comentariu
  Geoana: "Basescu e izolat"    6 comentarii
  Tariceanu, presat cu restructurarea    2 comentarii
  Legile sigurantei criticate    
 Top afisari / comentarii 
 Armata invizibila (6624 afisari)
 Un milion de dolari pentru daramarea lui Basescu (5302 afisari)
 Demisia presedintelui (3947 afisari)
 Arhive oficiale despre OZN-uri pe Internet (2432 afisari)
 Precedentul Nastase (2371 afisari)
 Unul dintre avocatii lui Hayssam ofera indicii despre implicarea serviciilor secrete romanesti (655 afisari)
 Pacura pe Dambovita (212 afisari)
 Liberalii contraataca (100 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01018 sec.