Ziua Logo
  Nr. 3886 de joi, 22 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Trusele auto cumparate, valabile pana la expirare
Continutul minim obligatoriu al trusei sanitare auto a fost reanalizat ieri la Ministerul Sanatatii Publice (MSP). Seful Comisiei de Medicina de Urgenta si Dezastre de la nivelul MSP, dr. Raed Arafat, a tinut sa precizeze, pentru a linisti populatia, ca odata cu intrarea in vigoare a noii reglementari, chiar daca vechiul Ordin pentru aprobarea componentei trusei sanitare auto va fi abrogat, trusele achizitionate deja de soferi vor fi valabile pana la data expirarii.
Mai mult, politistii nu vor putea aplica amenzi, potrivit noului Cod Rutier, decat daca trusa medicala auto lipseste din masina, nu si legat de componenta acesteia, ei neavand atributii in verificarea continutului.
Participantii la dezbatere - specialisti in medicina de urgenta, producatori de truse sanitare auto, reprezentanti ai producatorilor auto, ai RAR sau ai Asociatiei Victimelor Accidentelor Rutiere nu au reusit sa ajunga la un consens asupra declararii sau nu drept dispozitiv medical a trusei sanitare auto. Aceasta pentru ca, pana in decembrie 2006, Romania incadra trusa medicala auto la dispozitive medicale, dar UE nu are o reglementare generala in acest sens, statele membre intocmindu-si standarde proprii.
Legat de componenta in sine a trusei, participantii au cazut, pana la urma, de acord, cu eliminarile stabilite - garoul, pipa Guedel, vata, dezinfectant, cele mai recente protocoale internationale de resuscitare si prim ajutor nerecomandandu-le. Pentru elementele noi, dezbateri aprinse a suscitat folia de supravietuire izoterma - producatorii de truse sustinand introducerea ei in dotarea masinii, nu a trusei auto, costurile acesteia putand sa ajunga si la 2 euro/bucata.
Cei implicati vor transmite comisiei de analiza noile puncte de vedere, textul proiectului de ordin urmand sa fie redactat intr-o noua forma finala.
Carmen POPESCU 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Trusele auto cumparate, valabile pana la expirare   de Fox-NewZ
Trusa medicala auto- o afacere ca oricare alta   de bratulescui
A r h i v a
  Campioni la TBC    
  Demolari in masa pentru Pasajul Basarab    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
  Pensii majorate    
 Top afisari / comentarii 
 Un alt presedinte (5205 afisari)
 Blocat total (3459 afisari)
 "300" in Romania (3128 afisari)
 Penibila Timisoara (2863 afisari)
 Actionar la Humanitas S.A. (2048 afisari)
 Armata invizibila a lui Ceausescu a ramas aproape intacta (973 afisari)
 Requiem (Recviem) (247 afisari)
 Precedentul Nastase (114 afisari)
 PSD ameninta cu motiunea, PD vede aliante PNL-PSD-PRM-PC (70 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00920 sec.