Ziua Logo
  Nr. 3886 de joi, 22 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Shell paraseste Romania
Shell a vandut, ieri, companiei franceze Rubis, afacerea cu gaz petrolier lichefiat (GPL) din Romania si alte cinci state europene, operatiune care marcheaza iesirea grupului anglo-olandez de pe piata romaneasca. Tranzactia vizeaza afacerile Shell cu GPL din Romania, Germania, Bulgaria, Spania, Cehia si Elvetia si se va ridica la o valoare maxima totala de 90 de milioane de euro. Shell arata, intr-un comunicat, ca se concentreaza asupra zonelor in care are deja o prezenta considerabila. Grupul mentioneaza ca vanzarea afacerii cu GLP este urmarea strategiei grupului privind orientarea catre activitatile de upstream si downstream profitabil. Divizia Shell de GPL din Romania este reprezentata de Shell Gas Romania si Transgas Services. Ambele firme fac obiectul tranzactiei cu Rubis. (G.M.)
IKEA si-a deschis portile
Operatorul francizei IKEA in Romania, firma Moaro Trading, intentioneaza sa deschida inca doua sau trei magazine pe piata romaneasca, in urmatorii cinci ani. Ulterior reteaua se va extinde la cel mult opt locatii, a declarat, ieri, unul dintre actionarii firmei, Michael Lloyd, la conferinta organizata cu ocazia deschiderii primului magazin IKEA din Romania, la Bucuresti. Ieri, primul magazin IKEA din Romania, amplasat in zona de nord a Capitalei, s-a deschis pentru consumatorii romani. Magazinul are o suprafata de vanzare de 26.000 de metri patrati, dispusa pe doua etaje si a necesitat investitii de 25 de milioane de euro. Centrul va fi deservit de 420 de angajati si va avea o parcare de 1500 de locuri. Vanzarile magazinului sunt estimate, pentru primul an de functionare, la circa 40 de milioane de euro. Cu cateva saptamani inainte de deschidere, IKEA a distribuit primul catalog de prezentare din Romania, care prezinta 3000 de produse din totalul celor 7000 de articole expuse in magazin. (G.R.P.)
Portile de Fier modernizate
Hidroelectrica a demarat testele complexe de 72 de ore la hidroagregatul 1 din centrala hidroelectrica Portile de Fier I (PF I), dupa executia lucrarilor de retehnologizare, acesta fiind ultimul agregat din programul de retehnologizare, se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica. Dupa finalizarea acestei probe complexe, agregatul va intra in exploatarea comerciala si va fi la dispozitia dispeceratului energetic national. Prin introducerea sistemelor noi de monitorizare si automatica, comanda si control de la nivelul agregatului si centralei se vor asigura serviciile de sistem in reglaj primar si secundar, in conditii de siguranta, conform normelor UCTE. (G.M.)
 Afisari: 274  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Razboi pe taxa    3 comentarii
  Curentul scumpit de 1 aprilie    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Un alt presedinte (5205 afisari)
 Blocat total (3459 afisari)
 "300" in Romania (3128 afisari)
 Penibila Timisoara (2863 afisari)
 Actionar la Humanitas S.A. (2048 afisari)
 Armata invizibila a lui Ceausescu a ramas aproape intacta (973 afisari)
 Requiem (Recviem) (247 afisari)
 Precedentul Nastase (114 afisari)
 PSD ameninta cu motiunea, PD vede aliante PNL-PSD-PRM-PC (70 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00864 sec.