Ziua Logo
  Nr. 3885 de miercuri, 21 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Pelesul, restituit oficial
Familia Regala a intrat oficial in posesia domeniului Peles, odata cu semnarea, ieri, la sediul Guvernului, a Memorandumului de Intelegere cu privire la restituirea proprietatilor confiscate de regimul comunist in baza Legii 247/2005.
Memorandumul de retrocedare a fost semnat, la Palatul Victoria, de catre secretarul general al Guvernului, Radu Stroe, si seful Casei Regale, Andrew Popper. "Prin acest Memorandum, Majestatea Sa Regele Mihai primeste proprietatile care i se cuveneau si se angajeaza sa transforme muzeul Peles in muzeu al statului roman, evident contra unei sume de bani ce va fi negociata. De asemenea, Majestatea Sa Regele Mihai isi asuma obligatia de a nu mai revendica bunurile din cadrul Castelului Peles care, evident, sunt fundamentale in existenta unui muzeu de asemenea anvergura pentru natiunea romana", a spus Radu Stroe. (O.B.)
Amendament la interceptarile telefonice
Deputatii din comisia juridica au stabilit ieri ca interceptarile telefonice sa se faca numai cu autorizatie obtinuta de la judecator, eliminandu-se astfel posibilitatea ca timp de 48 de ore procurorul sa dispuna de aceste masuri. Comisia juridica a adoptat, cu opt voturi "pentru" si patru "impotriva", un amendament PSD la Ordonanta de Urgenta pentru modificarea Codului de procedura penala, care stipuleaza ca interceptarile telefonice se vor face numai cu autorizatie obtinuta de la judecator. "Am preferat aceasta varianta pentru ca procurorul este o parte in proces, el nu este la fel de impartial ca judecatorul, care apreciaza in mod corect utilitatea probelor obtinute. Termenul de 48 de ore ar fi putut sa dea nastere la abuzuri", a sustinut pesedistul Eugen Nicolicea, unul dintre initiatorii amendamentului.
Deputatii juristi au decis, totodata, ca probele obtinute in urma unei perchezitii desfasurate in mod ilegal sa nu fie luate in considerare la judecarea cauzei. (R.I.P.)
Executat in zi comemorativa
Fostul vicepresedinte irakian al regimului Saddam Hussein, Taha Yassin Ramadan - unul dintre cei sapte coacuzati ai ex-presedintelui sunnit in dosarul Dujail - condamnat la moarte pentru participare la executarea a 148 de siiti, in anii '80, a fost spanzurat in zorii zilei implinirii a patru ani de la invadarea Irakului, respectiv, ieri, la ora locala 03:05. "Executia s-a desfasurat fara incidente" si cu respectarea legii, a declarat un oficial care a dorit sa-si pastreze anonimatul. Membri ai Cabinetului condus de premierul Nuri al-Maliki, un medic, un judecator si un avocat al condamnatului au asistat la executie. (I.C.)
 Afisari: 308  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Verdict: Vinovat!    9 comentarii
  Prestatia lui Frattini la Bucuresti, reclamata la Bruxelles    10 comentarii
  Opozitia nu si-a votat motiunea    1 comentariu
  Reprosuri in Alianta    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Calvarul cetateniei romane pentru moldoveni (5388 afisari)
 Al doilea guvern Tariceanu (3952 afisari)
 Spaga pentru Berceanu (3752 afisari)
 "Trebuie sa ne pregatim pentru un terorism inimaginabil" (3098 afisari)
 Politia romana ne minte (2222 afisari)
 Procedura de demitere a presedintelui a fost simplificata (362 afisari)
 ULTIMA ORA: Comisia Voiculescu cere suspendarea presedintelui Traian Basescu (151 afisari)
 Lumile virtuale valoreaza peste un miliard de dolari (114 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01381 sec.