Ziua Logo
  Nr. 3885 de miercuri, 21 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Raport trimis la DNA
Raportul Autoritatii de Control a Guvernului privind licitatia pentru autostrada Bucuresti-Brasov, tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, a fost transmis la DNA, documentul aratand ca procedura a fost "viciata si exista elemente ce creeaza premise pentru anularea acesteia". Licitatia pentru constructia acestui tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov a fost castigata anul trecut de consortiul format din Euroconstruct, Spedition UMB, PA&CO International si Comaxa. Potrivit Mediafax, situatia a fost verificata de inspectorii Autoritatii de Control a Guvernului, care au constatat ca acele conditii de participare la licitatie au fost modificate in afara legii privind achizitiile publice. (D.E.I.)
Sentinta in dosarul FNI
Ioana Maria Vlas a fost condamnata ieri, in dosarul FNI, la 13 ani de inchisoare, Nicolae Popa a primit 15 ani de puscarie, iar ceilalti 10 inculpati au primit pedepse insumand 32 de ani de detentie. De asemenea, instanta Tribunalului Bucuresti a mai decis ca aproape 130.000 de romani sa fie despagubiti pentru pierderile suferite de prabusirea Fondului National de Investitii. Pe latura penala, fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a fost condamnata la mai multe pedepse cu inchisoarea, cea mai mare, de 13 ani, fiindu-i aplicata pentru inselaciune. Nicolae Popa, fost director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al SOV Invest, a fost condamnat in lipsa la 15 ani de detentie. Popa este de negasit, de peste sase ani, el disparand din tara imediat dupa prabusirea FNI, fiind dat in urmarire internationala de la sfarsitul anului 2000. (A.G.)
Comisie pentru Stradivarius
Vioara Stradivarius Elder, recuperata de statul roman de la familia Voicu, va fi expertizata in tara. Comisia de expertiza va fi formata din lutierii Pavel Onoaie si Vasile Gliga, violonistii Gabriel Croitoru si Stefan Gheorghiu. Alaturi de ei vor lucra si reprezentantii unor firme de specialitate din Anglia sau Italia. Persoanele din Romania care vor expertiza vioara au fost nominalizate de ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, ieri, intr-o conferinta de presa. Totodata, ministrul a precizat ca, in afara de specialistii romani, vioara va fi expertizata si de specialisti de la doua firme din Marea Britanie si Italia. "Nu se poate face peste noapte, pentru ca nu dorim sa scoatem vioara din tara. O vom expertiza la Muzeul National de Arta al Romaniei", a adaugat Iorgulescu. Firmele din strainatate cu care MCC poarta discutii sunt Charles Beare de la Londra si Claude Lebet de la Roma. In prezent,
instrumentul este depozitat, intr-o cutie sigilata, la Muzeul National de Arta al Romaniei. (O.R.)
A r h i v a
  Felix pasuit din nou    2 comentarii
  Scandal la Pinochio    1 comentariu
  "Revolutia" amanata la nesfarsit    
  Niculae a pus mana pe terenurile ADS    2 comentarii
  Politia romana ne minte    3 comentarii
  Inlaturarea lui Bolboasa    
  Tunul "Timpuri Noi"    
 Top afisari / comentarii 
 Calvarul cetateniei romane pentru moldoveni (5388 afisari)
 Al doilea guvern Tariceanu (3952 afisari)
 Spaga pentru Berceanu (3752 afisari)
 "Trebuie sa ne pregatim pentru un terorism inimaginabil" (3098 afisari)
 Politia romana ne minte (2222 afisari)
 Procedura de demitere a presedintelui a fost simplificata (362 afisari)
 ULTIMA ORA: Comisia Voiculescu cere suspendarea presedintelui Traian Basescu (151 afisari)
 Lumile virtuale valoreaza peste un miliard de dolari (114 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01172 sec.