Ziua Logo
  Nr. 3885 de miercuri, 21 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Festival de chitara
Incepand de astazi si pana pe 28 martie la Studioul de concerte "Mihail Jora" se va desfasura Festivalul International de Chitara 2007, Editia a III-a, organizat de Directia Formatii Muzicale a Societatii Romane de Radiodifuziune. Cu aceasta ocazie vor putea fi ascultate in prima auditie in Romania opere ale lui A. Vivaldi, G.F. Handel, A. Piazzolla, C. Stefanescu Patrascu. Invitatii prezenti la acest festival sunt muzicieni cu un palmares impresionant, atat ca premii obtinute la concursuri internationale, cat si ca prezenta in recitaluri si concerte pe scenele unor sali renumite si in compania unor orchestre dintre cele mai valoroase din lume. (M.A.)
Piane japoneze pentru "Enescu"
Organizatorii Festivalului si Concursului International "George Enescu" au semnat un contract de parteneriat cu firma de instrumente muzicale Kawai in urma caruia producatorul japonez va trimite la Bucuresti, in perioada 1-23 septembrie 2007, trei piane performante. Firma japoneza va trimite un pian de concert Kawai EX pentru Sala Mare a Palatului, pe care se vor desfasura concertele din cadrul Festivalului "George Enescu" si doua piane de concert Kawai RX 2 pentru concertele care se vor desfasura in cadrul etapelor Concursului de pian la Sala Mica a Palatului si in Piata Festivalului. Pe pianul Kawai EX care exista la Ateneul Roman se va desfasura Gala Finala a concursului, informeaza organizatorii Festivalului Enescu. Firma Kawai va trimite la Bucuresti pe perioada derularii festivalului si doi tehnicieni japonezi care vor asigura acordajul pianelor, costurile reparatiilor, acordajelor, asistentei tehnice, al transportului si al cazarii delegatiei japoneze urmand a fi suportate de firma Kawai. (M.A.)
Brancusi Geneza
Astazi, la Institutul Cultural Roman, va avea loc incepand cu ora 15.00 lansarea albumului "Brancusi Geneza" al lui Ion Pogorilovschi, lucrare ce isi propune sa puna in evidenta lucrarile realizate de Brancusi in perioada anilor 1905-1910. La lansare vor fi prezenti Barbu Brezianu, Vlad Ciobanu, Horia Roman Patapievici, Mihail Sora si Doina Uricariu. (M.A.)
O noutate extraordinara pentru melomani
De luni, 19 februarie, Radio Romania Muzical poate fi ascultat in toata tara precum si in Albania, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Republica Moldova, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Federatia Rusa, Slovacia, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vatican. Programul este transmis necodat prin Satelitul Thor III si poate fi captat in cadrul pachetelor Focus Sat si Digi Sat precum si cu orice receptor digital plasand antena pe coordonatele 0,8 - 1 grad vest, Polarizare Verticala, Simbol Rate 28000 si selectand frecventa 11727 MHz. Date tehnice identificate automat FEC: 5/6, NID/TID: 4369/2, SID 44, APID 6163.
A r h i v a
  Cu Nini la Paris    
  Dinescu - actionar da, editorialist ba    1 comentariu
  Traian Ungureanu, vedeta media la New York    1 comentariu
  Arta "made in Holland"    
 Top afisari / comentarii 
 Calvarul cetateniei romane pentru moldoveni (5388 afisari)
 Al doilea guvern Tariceanu (3952 afisari)
 Spaga pentru Berceanu (3752 afisari)
 "Trebuie sa ne pregatim pentru un terorism inimaginabil" (3098 afisari)
 Politia romana ne minte (2222 afisari)
 Procedura de demitere a presedintelui a fost simplificata (362 afisari)
 ULTIMA ORA: Comisia Voiculescu cere suspendarea presedintelui Traian Basescu (151 afisari)
 Lumile virtuale valoreaza peste un miliard de dolari (114 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00922 sec.