Ziua Logo
  Nr. 3884 de marti, 20 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Artisti romani la Venetia
Azi, la Palazzo Correr, sediul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, va avea loc vernisajul expozitiei "Cu sange rece/A sangue freddo", avandu-i ca autori pe tineri studenti si absolventi ai Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti. Expozitia va fi vernisata de criticul de arta Pavel
Susara. (D.C.)
Unul la Cartea Romaneasca
Singurul castigator al concursului de debut al Editurii Cartea Romaneasca este Tudor Calin, autorul romanului "Clubul de biliard". Anul acesta premiile la sectiunile poezie, teatru si critica literara/eseu nu s-au acordat, informeaza editura. Juriul care l-a declarat castigator a fos format din Nicolae Manolescu (presedinte), Al. Cistelecan, Bogdan Cretu, Madalina Ghiu si Bogdan-Alexandru
Stanescu. (M.A.)
Seara francofona la Cotroceni
Astazi, incepand cu ora 19.00, la Muzeul National Cotroceni va avea loc o seara muzeala dedicata Zilei Internationale a Francofoniei, organizata in colaborare cu Administratia Prezidentiala si Liga de Cooperare Culturala si Stiintifica Romania. Cu acest prilej vor fi lansate doua volume in editie bilingva, "Sonete" de Louis Labe (Editura Maiastra) si "Viori si clavire" de George Bacovia (Editura MLR), in traducerea Paulei Romanescu. Tot in aceasta seara se va desfasura si un recital de poezie si muzica intitulat "In clarul lumii". (M.A.)
Premiu pentru Fabrikultura
GAV/Scholz& Friends Bucuresti a fost premiata cu o mentiune de cristal la Festivalul de Publicitate Meribel, categoria Turism, Timp Liber si Sport, pentru spotul TV de promovare a programului Sibiu CCE 2007, denumit "Fabrikultura". Gala Crystal Awards a avut loc pe 8 martie la Varsovia, iar premiul a fost ridicat de Marius Rosu, director de creatie Gav/Scholz& Friends. "Am avut curajul sa vorbim altfel despre Sibiu. Am proiectat o viziune proaspata asupra orasului care depaseste barierele culturale, vizuale sau cele de imaginatie". (M.A.)
O noutate extraordinara pentru melomani
De luni, 19 februarie, Radio Romania Muzical poate fi ascultat in toata tara precum si in Albania, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Italia, Muntenegru, Serbia, Slovenia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Republica Moldova, Monaco, Norvegia, Olanda, Polonia, Federatia Rusa, Slovacia, Suedia, Turcia, Ucraina, Ungaria, Vatican. Programul este transmis necodat prin Satelitul Thor III si poate fi captat in cadrul pachetelor Focus Sat si Digi Sat precum si cu orice receptor digital plasand antena pe coordonatele 0,8 - 1 grad vest, Polarizare Verticala, Simbol Rate 28000 si selectand frecventa 11727 MHz. Date tehnice identificate automat FEC: 5/6, NID/TID: 4369/2, SID 44, APID 6163.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Cultura rusa - pentru Liviu2002j   de griar
A r h i v a
  EuropaFest ofera! Tu alegi!    
  Mic-dejun la Pavilion    
  A murit Ovidiu Maitec    1 comentariu
  Cosmos TV nu exista    1 comentariu
  Ileana Cosanzeana din California (I)    
 Top afisari / comentarii 
 Traian Basescu a incalcat omerta (3814 afisari)
 "Iisus cel Negru" isi viola si ucidea discipolele (2703 afisari)
 Rusia acuza din nou Romania ca fura licente de armament (2364 afisari)
 Gugustiucul Elwis (2229 afisari)
 Dacii saboteaza autostrada (1995 afisari)
 Solutia e in Parlament, nu la Cotroceni (253 afisari)
 Stanculescu si Chitac ar putea scapa basma curata (79 afisari)
 Romanii, mosieri in Cosmos (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00913 sec.