Ziua Logo
  Nr. 3883 de luni, 19 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Israelul nu recunoaste Guvernul Hamas-Fatah
Sarbatoarea nasterii guvernului palestinian de uniune nationala n-a tinut mult. Dupa ce Parlamentul din Ramallah a votat noul guvern Hamas-Fatah, care il pastreaza tot pe Ismail Haniyeh in fruntea sa, oamenii au iesit pe strazile din Gaza si din Cisiordania si au petrecut pana in zori. Apoi, palestinienii s-au trezit la realitate. Deputatii palestinieni nici nu au putut ajunge cu totii la Parlamentul aflat in Cisiordania, cei din Gaza au trebuit sa voteze la ei acasa, in Gaza, deoarece nu li s-a permis sa treaca barajele armatei israeliene. Era si aceasta o forma prin care Israel isi exprima impotrivirea fata de formarea noului guvern palestinian. De altfel, premierul Ehud Olmert a anuntat ca Israel nu recunoaste acest guvern si va continua dialogul doar cu Mahmud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene. (Tesu SOLOMOVICI)
Sarkozy, acuzat ca si-a infiintat un Politburo
Candidatul dreptei la Presedintia Frantei, Nicolas Sarkozy, este acuzat ca foloseste resursele statului in scopuri politice, dupa ce vecinii s-au plans ca politia a transformat sediul campaniei sale electorale intr-o "anexa a Ministerului de Interne", relateaza Times in editia de ieri. Sarkozy si-a ales drept sediu general al campaniei sale electorale cladirea unui teatru din centrul Parisului, care a fost complet redecorata, pe una dintre fatade aflandu-se un portret gigantic al ministrului de Interne. Oponentii sai sustin ca acesta seamana cu un Politburo. In prezent, nu numai cartierul general este supravegheat permanent de membrii fortelor de securitate, ci si imprejurimile, locuitorii din zona fiind "scanati" pentru a se asigura ca nu prezinta o amenintare pentru siguranta lui Sarkozy. (D.E.)
Controversa in jurul eliberarii corespondentului La Repubblica
Jurnalistul italian Daniele Mastrogiacomi, rapit in urma cu doua saptamani, in Afganistan, a fost eliberat, potrivit Rompres. "L-am predat pe jurnalistul italian si pe translatorul lui afgan sefilor de trib", a declarat, ieri, unul dintre rapitori. Ambasada Italiei la Kabul nu a putut confirma insa vestea, purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne afgan, Zemarai Bashary, declarand ca nu are informatii care sa confirme eliberarea a doi talibani aflati in custodia autoritatilor de la Kabul, ceruta in schimbul corespondentului La Repubblica. "Nu il consideram liber pana nu va fi transferat in mainile italienilor", a declarat, la randul sau, sceptic, purtatorul de cuvant al MAE de la Roma. (D.E.)
Parlamentare in Finlanda
Electoratul finlandez a fost asteptat, ieri, la urne, pentru a desemna componenta Legislativului de la Helsinki. Potrivit Mediafax, partidul de centru al premierului Matti Vanhanen beneficia de un usor avans in sondaje, urmat de Partidul Social Democrat si de formatiunea conservatoare, de Opozitie, Coalitia Nationala. Analistii politici afirmau ca, in cazul in care conservatorii ii vor surclasa pe social-democrati, Vanhanen ar putea opta pentru transformarea actualei coalitii de centru-stanga intr-o coalitie de centru-dreapta. De asemenea, nu este exclus ca social-democratii si conservatorii sa formeze un Guvern impreuna, cel mai probabil scenariu fiind, totusi, continuarea actualei coalitii. (D.E.)
 Afisari: 366  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Diplomatia, prizoniera razboiului dintre palate    4 comentarii
  Afganii cer sprijinul romanilor    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Basescu isi croieste o noua fata (3895 afisari)
 Patimile (2922 afisari)
 Banda dictatorului Kim Jong-Il (2663 afisari)
 Marilyn: Dosarul unei sinucideri asistate (2242 afisari)
 Sinucidere la Aeroportul "Henri Coanda" (1731 afisari)
 Saftoiu demisioneaza din fruntea SIE (284 afisari)
 Dialogul surzilor la Cotroceni (124 afisari)
 Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, ar putea fi urmarit penal (61 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01015 sec.