Ziua Logo
  Nr. 3881 de vineri, 16 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Start Bucuresti-Brasov
Circulatia pe toate tronsoanele de autostrada ce vor fi construite in Romania va fi taxata cu aproximativ cinci euro pe 100 de kilometri, a precizat, din nou, ieri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, prezent la inceperea lucrarilor de constructie la Autostrada Bucuresti-Brasov. Ministrul a explicat ca in Romania va fi implementat un sistem de taxare, care va permite taxarea fara oprirea conducatorilor auto. Lucrarile la cel de-al doilea tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov, Moara Vlasiei-Ploiesti, au inceput ieri si vor fi efectuate de catre consortiul romanesc format din PA&CO International-Eurotrading Construct-UMB Spedition-Comaxa, care a castigat licitatia organizata de Ministerul Transporturilor in septembrie 2006, costul de construire ridicandu-se la 200 milioane euro. Consortiul format din cele patru firme romanesti a castigat competitia cu forma austriaca Strabag, francezii de la Vinci si compania maghiara Vegyepszer. Pentru primul tronson al autostrazii, pana la km.19, Ministerul Transporturilor va anunta castigatorul licitatiei in aceasta luna. Lucrarile se vor termina in 2009, intreaga autostrada fiind impartita pe cinci tronsoane. (C.P.)
Credite fara avans
BRD - Groupe Societe Generale a lansat doua credite imobiliare pentru persoane juridice si fizice autorizate, disponibile in lei sau euro, care pot acoperi integral valoarea investitiei, a informat, ieri, banca. Imprumutul pentru persoane fizice autorizate are ca scop finantarea achizitiei si modernizarii imobilelor, valoarea maxima a creditului fiind de 300.000 euro sau echivalentul in lei, se arata intr-un comunicat al BRD. Pentru clientii care practica profesii liberale, durata finantarii poate ajunge pana la 20 de ani, iar pentru celelalte persoane fizice autorizate la 15 ani. Banca acorda o perioada de gratie de pana la sase luni. Creditul pentru persoane juridice este destinat finantarii achizitiilor de imobile. Perioada de creditare este de pana la 15 ani, cu perioada de gratie de pana la sase luni. Pentru ambele credite, dobanda este fixa in primul an, de la 6% la creditele in euro si 7% la creditele in lei, se spune in comunicat. BRD este a doua banca din Romania, cu active ce depaseau la sfarsitul anului trecut opt miliarde de euro. (G.R.P.)
Afaceri Lindab
Producatorul de profile metalice si sisteme de ventilatii pentru constructii Lindab Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 38 de milioane de euro, in crestere cu 26% fata de nivelul din 2005, a anuntat, ieri, compania. Firma va incepe sa produca, in luna martie, grinzi usoare, segment de piata estimat, pentru acest an, la 28 de milioane de euro. La nivel mondial, grupul Lindab si-a majorat cifra de afaceri, in 2006, cu 22%, la 805 milioane euro. Grupul are sediul central in Suedia, desfasoara activitati in 28 de state si detine unitati de productie in 19 tari. Lindab este prezent in Romania din anul 1994, prin intermediul a doua divizii de profile metalice si sisteme de ventilatie. Compania detine o fabrica in localitatea Stefanestii de Jos din judetul Ilfov. (G.M.)
A r h i v a
  Crestem odata cu inflatia    
  Videanu ne inglodeaza la bordura    
  Campanie publica anti-taxa auto    3 comentarii
  Marci noi la Baneasa Shopping City    
  Falimentele, pe val    
 Top afisari / comentarii 
 Cat ne costa "Principalul" (3721 afisari)
 "300" vs 70 de milioane de iranieni (2394 afisari)
 Cine stie - castiga? (1876 afisari)
 Putin l-a certat pe Abramovici (1779 afisari)
 Povestea decretului pierdut (1433 afisari)
 Romani, vi se pregateste ceva (680 afisari)
 ''Vladutz'' compromite pentru a treia oara securitatea eBay (233 afisari)
 Batalia verbala intre Palate s-a mutat la BBC in "Europa astazi" (102 afisari)
 Curtea de Apel Bucuresti l-a arestat pe omul de afaceri Sever Muresan (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01035 sec.