Ziua Logo
  Nr. 3876 de sambata, 10 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
IDC: Cheltuielile pe piata de software s-au ridicat la 239 milioane de dolari in 2006
-- Cheltuielile totale inregistrate in 2006 de piata de software s-au cifrat la 239 milioane de dolari in primul rand datorita ponderii mari a serviciilor de implementare si asistenta tehnica pentru programe informatice complexe, a declarat pentru NewsIn Laurentiu Popescu, director la IDC Romania.
Ponderea implementarilor de softuri a fost anul trecut de 51,7%, iar serviciile de asistenta tehnica au avut un procentaj de 24,8% din cheltuielile intregii piete de software din Romania. Popescu apreciaza ca aceste procente reprezinta o imaturitate a pietei pentru ca aceste servicii ofera valoare adaugata mica si un grad scazut de complexitate.
Serviciile de consultanta IT si de training au un procentaj de 11,8% si, respectiv 6,6%, din valoarea totala a pietei de soft. Acestea vor cunoaste o crestere constanta pana in 2010, a opinat Popescu.
Tendintele pietei romanesti de software vor cuprinde extinderea accelerata a serviciilor SaaS ("Software as a Service"), prioritizarea strategiilor protejarii si stocarii datelor, cresterea piatei de aplicatii soft si intensificarea eforturior de imbunatatire a softurilor de business din partea producatorilor ERP (planificarea resurselor intreprinderii), CRM (managementul relatiilor cu clientii) si BI (business intelligence).
Popescu a adaugat ca se vor remarca pana in 2010 scaderea preturilor de licenta soft, consolidarea furnizorilor de solutii informatice, cresterea numarului de module functionale, majorarea vanzarilor aplicatiilor "la cheie" pentru anumite piete, dar si cresterea importantei suportului tehnic (versiuni noi, imbunatatiri, hotline support).
Piata de hardware se va indrepta incet catre saturare, iar segmentul de software va ajunge aproape de 40% din intreaga piata IT, a conchis Popescu.
A r h i v a
  Un nou serviciu de la Amazon si TiVo: emisiuni online vazute direct la televizor    2 comentarii
  Channel 4 a pierdut un contract de 4,4 milioane de euro dupa scandalul "Big Brother"    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Mistificarea lui Iuda (3937 afisari)
 "Copiii lui Hitler" la Strasbourg (3098 afisari)
 Geopolitica si noul razboi rece (2991 afisari)
 Operatiunea Tismana (2816 afisari)
 Culisele masonice ale prezidentialelor din Franta (2804 afisari)
 Asta ne e campioana? (71 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01115 sec.