Ziua Logo
  Nr. 3874 de joi, 8 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
Se rupe pisica
Sorin ROSCA STANESCU 
-- Diversiunea cu referendumul pentru alegeri uninominale a devenit evidenta. Pentru toata lumea. Amenintat cu suspendarea si demiterea, Traian Basescu a dorit sa schimbe agenda politica.
Extrem de abila miscarea presedintelui Traian Basescu. Nu ma refer la faptul ca a invitat partidele la Cotroceni, vezi Doamne in vederea unei consultari pentru referendumul sau cu uninominalele, pe care se grabise anterior sa-l solicite. Ci la felul in care a facut pasul inapoi. Parasind brusc terenul de lupta. Dar dupa ce l-a minat napraznic. Iar acum asteapta ca formatiunile politice sa se incaiere. Sau macar sa dezbata mai nervos tema. Astfel, seful statului isi mai cumpara timp. Un timp care il loveste in moalele capului pe premierul Tariceanu. Si poate conduce la demiterea Guvernului. Se rupe, deci, pisica!
Diversiunea cu referendumul pentru alegeri uninominale a devenit evidenta. Pentru toata lumea. Amenintat cu suspendarea si demiterea, Traian Basescu a dorit sa schimbe agenda politica. Sa dea peste cap intreg calendarul. Sa faca in asa fel incat procedura indreptata impotriva sa sa fie compromisa. Sau macar sa treaca mai la coada in ordinea prioritatilor. Dar opinia publica a sesizat smecheria. De aici, caderea dramatica in sondaje. Iar partidele au rezistat santajului. Ba, mai mult, ele au inceput sa puna, pe buna dreptate, pe seama presedintelui perspectiva amanarii alegerilor pentru Parlamentul European. Si atunci, Basescu a dat-o la intors. A organizat, vezi Doamne, o intalnire cu reprezentanti ai societatii civile si apoi cu partidele. Consultari total inutile, de vreme ce erau luate dupa ce Basescu lasase Parlamentul cu gura cascata, anuntandu-si decizia de a uza de una dintre prerogativele prezidentiale pentru a organiza un referendum. Daca reprezentantii cam statuti ai ONG-urilor s-au bucurat ca sunt, in fine, invitati la Cotroceni si s-au bulucit acolo cu mic cu mare, partidele i-au dat cu tifla. Au fost prezente cu esalonul doi. Semn de dispret. Ei bine, si in acest moment Basescu a facut o miscare desteapta. A anuntat ca este dispus, de dragul alegerilor pentru Parlamentul European, sa renunte la referendum. Vezi Doamne, acesta nu a fost o diversiune. Ci doar expresia apetentei pentru votul uninominal. Mai mult, chiar: s-a prefacut ca ia in brate varianta propusa de principalul sau inamic, PSD. Din doua motive: sa-l mai indulceasca si sa-l mai fragezeasca pe Geoana, doar-doar renunta la suspendarea sa; sa intarate partidele unele impotriva celorlalte. Clenciul consta in aceasta a doua intentie. E clar ca principalele formatiuni politice au nu numai orgolii legate de paternitatea unei eventuale schimbari a sistemului de vot, dar si interese si viziuni diferite. In unele cazuri, diametral opuse. Intr-un fel vede uninominalele un partid mare, cum este PSD, si altfel un partid mic. Ca sa nu mai vorbim de UDMR, care nu vede deloc uninominalele. Nu le vede cu ochi buni. Ar urma o luna in care clasa politica ar trece de la dezbatere la cenaclu si de la cenaclu, poate, la paruiala. Ceea ce i-ar da vant in pupa marinarului pentru a arata cu degetul spre Parlament. Acuzator. Discreditandu-i chiar pe cei care il ameninta cu suspendarea.
In toata aceasta nebunie in care Traian Basescu a mai intors o data cheia unei masini stricate, Guvernul Tariceanu este prins intr-o menghina. Daca nu recunoaste raspicat ca tara trece printr-o profunda criza politica si ca nu sunt posibile acum alegeri pentru Parlamentul European, atunci PSD il tranteste. Printr-o motiune de cenzura. Probabil, in saptamana ce urmeaza. Daca amana alegerile, Tariceanu tot nu a scapat. Mai trebuie sa si restructureze Guvernul. Si cum? Asa cum vrea Opozitia. Fara PD. Si, din nou, se rupe pisica.
 Comentarii: 31 Afiseaza toate comentariile  
Pe Antena3   de Arogantu'
Ma fratzilor, voi stitzi ca maine tre' sa bem ?   de Marius Adrian Porojnicu
uite asa dragii mei, a fost 8 martie!   de simiondan
OK ! Catavencilor ! Or sa se schimbe totul dar sa ramana la fel or..........   de Aladin
PSD da ultimatum guvernului Tariceanu !   de Marius Adrian Porojnicu
Jumatatile de pisica...   de Fox-NewZ
Membrii PCR   de Nicu Pruna
Shadow, curiozitate   de Ratacitul
amenintat cu suspendarea si demiterea!   de simiondan
Azi iti dau dreptate !!!!!!!   de enzo
"Don Sorin de la Mancha", un articol f. bun in Romania Libera   de Tzepelica
basescu   de catalin_mattei
si mie mi se rupe pisica   de PANTAGRUEL
"Se rupe pisica" ?   de ionion
Alegeri uninominale ?   de alwis46
   de Tzepelica
nu se rupe !!!!   de VALIN
COMUNICAT ECOLOGIC: Se amendeaza cetatenii care expira CO2, dar deputatii au voie sa arda gazu   de logofatul de taina
LA MULTI ANI !   de gili
Ascultati-l pe Sobru   de scepticus clusiensis
la toti ni se rupe ceva!   de (I)rationalul
D-le SRS   de cosor ion
Se sparge buba !   de Liviu2002j
Sobrule,deobicei sunt alaturi de comentariile tale.   de Aladin
Dar daca Basescu trece la PSD, cu PD cu tot, si reface FSN-ul care ne-a eliberat, nu ar fi mai bine?   de logofatul de taina
A rupe pisica !   de Marius Adrian Porojnicu
Se rupe pisica   de Boogey
Parca pisica era,   de plongeur.alpin
Visul de aur   de Sobru
PISICA   de daniel
Se rupe - la viitor !   de Arogantu'
A r h i v a
  Proiecte la pamant    2007-03-02
  Silentioasa agonie    2007-02-28
  Sfidarea    2007-02-27
  Oculta    2007-02-26
  Sah fara mat    2007-02-23
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Liiceanu (13272 afisari)
 Se rupe pisica (3653 afisari)
 Fuga spre Romania (3479 afisari)
 Valetul presedintelui (3428 afisari)
 Tezaurul exista (3071 afisari)
 Kremlinul pregateste o noua doctrina militara (616 afisari)
 Drumuri separate, aceeasi destinatie: Bruxelles (97 afisari)
 Dreamgirls (75 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.18828 sec.