Ziua Logo
  Nr. 3873 de miercuri, 7 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
"Noul val..." editorial
Volumul de interviuri "Noul val in cinematografia romaneasca" realizat de Mihai Fulger si publicat de Grupul Editorial ART se lanseaza azi, la orele 19.00, la Orange Concept Store. Sunt invitati regizori - Tudor Giurgiu, Hanno Hafer, Catalin Mitulescu, Radu Muntean, Constantin Popescu, Cristi Puiu, Alexandru Solomon si critici de film - Iulia Blaga, Andreea Chiriac, Andrei Cretulescu, Anca Gradinariu, Magda Mihailescu, Valerian Sava, Alex. Leo Serban. Lansarea este urmata de proiectia unui lungmetraj realizat de unul dintre cei mai importanti reprezentanti ai "noului val", film votat de utilizatorii www.cinemagia.ro. (L.I.)
Hubble Bubble plastic
Un grup de studenti ai Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti expun, incepand de azi (orele 18.00), la Galeria Nit din Bucuresti (Selari 13). Tinerii pictori si-au intitulat expozitia "Hubble Bubble M". (L.D.)
Intre SF si noir
Cea mai misterioasa si inspaimantatoare aventura a lui Nicolas Eymerich, necrutatorul inchizitor din secolul al XIV-lea, o traieste in "Cherudek", captivanta epopee ce poate fi situata la jumatatea drumului dintre scrierile stiintifico-fantastice si un veritabil noir. Volumul lui Valerio Evangelisti a aparut, in traducerea lui Radu Gadei, in Colectia "Roman istoric" a Editurii Allfa. Detinator al unor premii internationale, Evangelisti este unul dintre scriitorii italieni cel mai frecvent tradusi in strainatate. (L.I.)
Videoproiectie in lumea magica
Galeria Posibila prezinta, in perioada 7-25 martie, videoproiectia Johannei Billing, "Magical World" (2005). Filmat in Croatia si prezentat in 2006 la Bienala de la Istanbul, "Magical World " (lumea magica) este rezultatul unei colaborari cu un grup de copii dintr-un centru cultural din afara Zagrebului, Croatia. Subiectul direct este format dintr-un grup de copii repetand un cantec scris de Sidney Barnes in 1968, "Magical World", si vorbeste despre transformarea personala, despre emotii si conflicte, obstacole personale.n (L.D.)
Buzea la scriitori
Azi, de la orele 17.00, are loc, in Sala Oglinzilor, intalnirea "Scriitorului cu criticii sai", moderata de Gabriel Chifu, in cadrul programului "Sa ne cunoastem scriitorii". Invitata este Constanta Buzea. Vor vorbi: Nicolae Manolescu, Gabriel Dimisianu, Daniel Cristea-Enache, Ioana Parvulescu. (L.D.)
Culorile Levantului
In Marea Galerie a Palatului Correr din Venetia (sediul Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanistica - IRCCU) este gazduita, intre 6 si 16 martie, expozitia "Couleur Levant", compusa din 25 de poezii de Luciano Menetto (insotite de varianta lor franceza, facuta de Marie Claire Nepi) si din tot atatea opere grafice de Nicola Sene. La vernisaj (5 martie) a vorbit criticul de arta Francesca Brandes si a recitat din Menetto (inclusiv o poezie inedita) actrita Margherita Stevanato. Evenimentul, evocand vag ambianta levantina, se inscrie in directia IRCCU de cultivare si promovare a raporturilor spirituale dintre Occidentul si Rasaritul Europei. (L.I.)
 Afisari: 104  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Verdi, calator in timp si spatiu    1 comentariu
  Dilemele morale ale Corneliei Palos    
  Sibiul, atuu-ul Romaniei la Targul de la Berlin    
  Enescu la CNN    1 comentariu
  Debut la mansarda    
  Precizare    
  Premiul Nobel pentru literatura: Pearl Buck    
 Top afisari / comentarii 
 Isteria SRI (4976 afisari)
 Dosarul lui Damocles (2816 afisari)
 Subventii pentru familia Udrea-Cocos (2718 afisari)
 De la Est, vreme de razboi (2494 afisari)
 Iubita Tarului (2463 afisari)
 Romania, o amenintare la securitatea Republicii Moldova (386 afisari)
 Mona Musca si-a anuntat retragerea din Parlament si din Partidul Liberal Democrat (169 afisari)
 Lege pentru votul uninominal pana la sfarsitul sesiunii parlamentare (126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01119 sec.