Ziua Logo
  Nr. 3872 de marti, 6 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
PSD speriat de PD
-- "Social-democratii sunt pregatiti pentru alegerile europarlamentare din 13 mai", a declarat ieri Cristian Diaconescu * Anuntul a contrazis toate declaratiile facute pana acum de pesedisti
Liderii PSD au invocat de fiecare data ca argument suprem solutionarea crizei politice si faptul ca euroalegerile nu sunt obligatorii a fi organizate in luna mai, ci in cursul anului 2007. In fapt, social-democratii au incercat sa evite pe cat posibil organizarea unui scrutin electoral din cauza scorului slab pe care il au in sondaje si care s-ar reflecta in procentul de la alegeri. Ieri insa, mai multi lideri din conducerea partidului au cerut conducerii partidului sa se mobilizeze pentru alegerile pentru PE. Ei au atras atentia, in sedinta BPN, ca democratii au pornit in forta campania pentru PE, distribuind deja in teritoiu banere, fluturasi si pliante cu candidatii pentru euroalegeri. "Ar trebui sa ne mobilizam si noi", au cerut liderii PSD.
Pregatiti pentru 13 mai
"Din punctul nostru de vedere suntem pregatiti pentru 13 mai. Partidul a adunat semnaturile necesare inscrierii in cursa electorala, iar strategia campaniei electorale stabilita anterior poate fi aplicata in cazul in care Guvernul va decide organizarea la termen a acestor alegeri", a fost singurul mesaj transmis presei pe aceasta tema de Cristian Diaconescu. El a reafirmat totodata solicitarea PSD catre primul-ministru de a analiza cu seriozitate cererea Opozitiei de amanare a alegerilor europarlamentare pentru toamna acestui an.
PNL isi pregateste lista
Pe de alta parte, vicepresedintele PNL Ludovic Orban a anuntat, ieri, la finalul Biroului Politic Central al formatiunii, ca liberalii vor prezenta duminica lista candidatilor la alegerile pentru Parlamentul European. "Am decis astazi convocarea Delegatiei Permanente a PNL pentru sambata, 10 martie, avand pe ordinea de zi adoptarea Regulamentului de organizare si functionare a partidului, validarea listei de candidati ai PNL pentru alegerile pentru Parlamentul European. Am decis, de asemenea, convocarea reuniunii alesilor locali liberali pentru 11 martie. La aceasta reuniune se va prezenta lista de candidati", a declarat Orban. Potrivit unor surse din PNL, lista candidatilor liberali la alegerile europarlamentare va fi deschisa de Mihai Razvan Ungureanu. De asemenea, Norica Nicolai si Ludovic Orban si-au exprimat neoficial intentia de a candida la scrutinul din 13 mai.
Roxana ANDRONIC, Razvan GHEORGHE 
 Afisari: 990  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
PSD...   de eugcap
cu penalii astia in PE?   de Rollo
CETATENII NU VOTEAZA !   de Micky Voicu
Asa taica,asa : sa fie pregatitz' !   de Marius Adrian Porojnicu
sunt pregatiti,dar sa piarda.   de dbutnaru
Normal ca PSD e pregatit ,e pregatit sa piarda.   de dbutnaru
vin alegerile pentru PE   de cosor ion
A r h i v a
  Antonescu in locul lui Tariceanu    5 comentarii
  Consultari cu nivelul doi    1 comentariu
  Curtea Constitutionala explica deciziile    
  Stiri pe scurt    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Mormantul lui Iisus ramane Mormantul Invierii (4701 afisari)
 Iliescu ii taie avantul lui Voiculescu (3065 afisari)
 "Nicolae si Elena Ceausescu sunt la Ghencea" (2969 afisari)
 Mortul decide donarea organelor (2751 afisari)
 Ingerul Alro (2233 afisari)
 Traian Basescu avertizeaza ca dosare importante vor fi finalizate (498 afisari)
 Mona Musca a facut politie politica (146 afisari)
 Mana lunga a KGB (145 afisari)
 Voiculescu crede ca pe Tariceanu il paste suspendarea (138 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00907 sec.