Ziua Logo
  Nr. 3872 de marti, 6 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Cimitirul gangsterilor
De obicei, oamenii aleg pentru morminte cruci simple, de piatra. Altii aleg ingeri sau alte simboluri care li se par mai sugestive. Insa nu si in cazul mafiotilor rusi care, mai ales daca au "cazut la datorie" in floarea varstei, nu sunt inmormantati intr-un mormant care poate trece neobservat de catre trecatori.
Astfel, in cimitirul din Ecaterinburg (un oras cunoscut in anii '90 ca <<centrul>> mafiei ruse) se pot admira si acum ineditele pietre funerare ale victimelor luptelor pentru suprematie duse de bandele mafiote. Majoritatea in marime naturala, pietrele de cea mai calitativa marmura neagra ii reprezinta pe mafiotii "cazuti", in diverse posturi reprezentative. Ca "design" pietrele de mormant se doresc a imita simboluri ale Americii, dintre care unele sunt mai mult sau mai putin onorabile, cum este cazul lui Al Capone. Nu sunt uitate nici imaginile de tip Marlon Brando sau James Dean. Sculpturile sunt create pana la cel mai mic detaliu: geci de piele, camasi hawaiiene, pantaloni de doc, pantofi sport Adidas (toate vesminte "stas" ale mafiotilor locali).
Unul dintre mafioti, Miklhail Kuchin, boss al cunoscutei bande Centralnaya, a fost impuscat la varsta de 35 de ani, iar apropiatii i-au comandat o piatra funerara "pe sufletul lui": el tine in mana cheile preaiubitului sau Mercedes 600.
Alaturi de acesta se odihnesc tatal si fiul, gangsterii Nikolai si Andrei Kravtsov, care au fost executati in 1996 de asasini platiti pe cand se aflau in masina lor, un Volvo. Cei doi aveau 44 si respectiv 22 de ani.
Pietrele lor de mormant ii reprezinta pe cei doi si intre ei sta la loc de cinste o placa dedicata pretioasei lor masini.
Orasul Ecaterinburg a fost multa vreme considerat ca o "capitala" a mafiei ruse, unde conflictele sangeroase devenisera la un moment dat ceva la ordinea zilei. Unele statistici afirma ca in zece luni s-au inregistrat aproape 1.500 de crime asociate mafiei, toate victimele avand pana in 35 de ani.
Mafiotii si-au facut acolo averi dupa caderea comunismului, profitand de faptul ca se afla intr-o zona industriala echivalenta atunci cu o mina de aur.
Surse ale oficialitatilor au declarat ca sunt cel putin 400 de grupuri de crima organizata in Rusia, care numara in jur de zece mii de membri si care controleaza companii si partide in toata tara.
Pe pietrele lor de mormant, unii sunt reprezentati cu tatuaje sau fumand. Altii sunt ingropati cu mobilele, astfel incat "sa poata fi la curent" cu evenimentele cotidiene ale bandelor lor.
Intr-un enorm cavou din cimitirul din Ecaterinburg, Oleg Vagin este inmormantat alaturi de cei trei bodyguarzi ai sai, care nu au putut sa-si salveze seful, fiind impuscati si ei intr-un masacru care a avut loc in 1992.
Alaturi de mormantul lui Khakimzhan Burma, lider al bandei mafiote Viz, a fost ridicat chiar si un pavilion luxos pentru cei care vin "in vizita".
Ecaterinburg a fost renumit de mult pentru crimele sale. La doar cateva sute de kilometri de aceasta zona este locul unde, in 1918, la ordinele lui Lenin, bolsevicii l-au asasinat pe ultimul tar al Rusiei, Nicolae II, pe sotia sa Alexandra, si pe cei cinci copii ai lor. Insa nu exista nici o urma a acestor crime si nici o piatra de mormant. Se spune ca trupurile lor au fost cufundate in acid si arse, iar ramasitele aruncate intr-o mina parasita.
Monica BICA, Camelia CIOBANU 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
La Bucuresti nu-i asa ceva Iliescu, Voiculescule, Romane ? daca nu-i, atunci   de ionion
Acest tip de "placi " funerare,adevarate fotografii in marime naturala.   de Aladin
.. Hmm. La romani o sa fie la moda mormantul-pusculita gen bancomat.. cu pile si spagi post-mortem..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Sean Lennon, distrus de durere    3 comentarii
  Serban Georgescu va fi inhumat astazi    
  METEO    
 Top afisari / comentarii 
 Mormantul lui Iisus ramane Mormantul Invierii (4701 afisari)
 Iliescu ii taie avantul lui Voiculescu (3065 afisari)
 "Nicolae si Elena Ceausescu sunt la Ghencea" (2969 afisari)
 Mortul decide donarea organelor (2751 afisari)
 Ingerul Alro (2233 afisari)
 Traian Basescu avertizeaza ca dosare importante vor fi finalizate (498 afisari)
 Mona Musca a facut politie politica (146 afisari)
 Mana lunga a KGB (145 afisari)
 Voiculescu crede ca pe Tariceanu il paste suspendarea (138 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01031 sec.