Ziua Logo
  Nr. 3871 de luni, 5 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Strada Polona, in reparatii
Strada Polona din Bucuresti va fi inchisa traficului rutier timp de o luna, din cauza unor lucrari de reabilitare a carosabilului, a anuntat Comisia Tehnica de Circulatie din cadrul Primariei Capitalei. Potrivit Comisiei, primul tronson din strada Polona va fi inchis traficului rutier in perioada 5 - 20 martie, in ambele sensuri, pe portiunea cuprinsa intre strazile Justinian si Mihai Eminescu. Al doilea tronson de pe strada Polona - cuprins intre strada Ion Bogdan si Soseaua Stefan cel Mare - va fi inchis traficului in perioada 20 martie - 5 aprilie. Lucrarile de reabilitare a carosabilului pe strada Polona vor fi realizate de SC Strabag AG. (M.S.)
Securitate Rompetrol
Rompetrol Rafinare si Rompetrol Petrochemicals au primit din partea Germanischer Lloyd certificarea Sistemului Integrat de Management din punct de vedere al Sanatatii si Securitatii in Munca. Auditul de certificare a avut loc la sfarsitul anului 2006. Societatile Grupului Rompetrol alaturi de rafinaria Vega Ploiesti, atestata anterior, sunt primele companii autohtone din domeniu care au obtinut certificarea si care opereaza conform cu cerintele standardelor ISO 9001, ISO 14001 si ale specificatiei OHSAS 18001. Certificarea a fost asigurata si de integrarea, in 2006, a unui program de securitate in munca, in parteneriat cu DuPont Safety Resources, care a urmarit reducerea la zero a accidentelor de munca. Printre companile Grupului care au obtinut in 2006 certificari Germanischer Lloyd se numara si societatile Rompetrol Well Services si Rompetrol Downstream. (G.M.)
Paramedic de meserie
Coordonatorul serviciului SMURD, dr. Raed Arafat, a declarat ieri, ca a facut demersuri la Ministerul Muncii pentru cuprinderea, in nomenclator, a meseriei de paramedic, in sensul armonizarii legislatiei in domeniu. Potrivit reprezentantilor SMURD, salarizarea paramedicilor este lasata la latitudinea consiliilor locale, care stabilesc si categoriile de incadrare, respectiv salariile. Coordonatorul SMURD Valea Jiului, dr. Catalin Popa, afirma ca la Deva angajatii SMURD au fost incadrati la categoria "pompieri civili", in timp ce la Petrosani paramedicii sunt in aceeasi categorie cu cofetarii, frizerii si portarii si sunt platiti cu putin pe 300 de lei net/luna. "La Deva se acorda diverse sporuri, cum ar fi sporul de periculozitate, de 100%, sporul de antena. La Petrosani, exista doar sporul de noapte si cel care se acorda pentru zilele de sambata si duminica lucrate. In rest, nu beneficiem de niciun spor", mai afirma dr. Popa. (C.P.)
Tratament fara dependenta
Un sistem digestiv lenes cauzeaza de cele mai multe ori balonari, senzatii neplacute, constipatie si chiar afectiuni mult mai grave. Multe persoane considera ca principala cauza a constipatiei ar fi nivelul mare de stres si dieta defectuoasa. Totusi, potrivit unui studiu publicat in "American Journal of Gastroenterolgy" specialistii afirma ca nu acestea sunt factorii responsabili pentru un sistem digestiv mai lent, iar cauzele constipatiei sunt multiple, depind de la o persoana la alta si nu sunt pe deplin cunoscute. Boehringer Ingelheim a anuntat publicarea rezultatelor unui studiu international epidemiologic (in cadrul Saptamanii Europene a Gastroentorologiei) care releva faptul ca laxativul pe baza de bisacodil si picosulfat de sodiu (Dulcolax) nu are risc de dependenta si poate fi folosit ca tratament de lunga durata. Conform aprecierii unuia dintre autorii studiului, prof. dr. Mueller-Leissner, "persoanelor care sufera de constipatie trebuie sa li se reconfirme faptul ca nu devin dependenti de laxative". (C.S.)
A r h i v a
  Oferta europeana    
  Indemnizatii pentru copil in Ungaria    
  Bucovina, pe mana ei    
  Radiere automata    
 Top afisari / comentarii 
 Cartita lui Basescu (6213 afisari)
 Escrocheria "Iisus din Talpiot" (3377 afisari)
 Adevaratul Forrest Gump (2958 afisari)
 Miracolul din Nuevo Laredo (2298 afisari)
 Malpraxis ramas nepedepsit (2247 afisari)
 Efectul Dominoului la Bursa (232 afisari)
 Cresterea economica a Chinei este de neoprit (98 afisari)
 Comisii si comitete (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01717 sec.