Ziua Logo
  Nr. 3871 de luni, 5 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Romanii timoceni, tot nerecunoscuti ca minoritate
Romanii din Timoc cer ajutorul autoritatilor romane, deoarece nu li se recunoaste statutul de minoritate nationala, a declarat pentru Rompres Cristea Sandu-Timoc, presedintele executiv de onoare al romanilor timoceni. "Nu au scoala romaneasca, nu au biserica recunoscuta, de mass-media in limba materna nici nu se pune problema", a precizat Cristea Sandu-Timoc. Pe de alta parte, preotul protopop ortodox Boian Alexandrovici a spus ca este persecutat de autoritatile administrative si bisericesti sarbe pentru ca a construit biserica ortodoxa romana in Malainita. (D.E.)
Manifestatii pro-independenta in Kosovo
Albanezii kosovari au revenit, sambata, in strada, solicitand declararea imediata a independentei provinciei si protestand la adresa propunerilor ONU, prezentate la inceputul lunii februarie de catre emisarul special al Natiunilor Unite, Marrti Ahtisaari. "Planul Ahtisaari contravine dorintei poporului din Kosovo", a declarat unul dintre participantii la manifestatiile organizate la Pristina de miscarea Autotederminare, apreciind ca "noul reprezentant international va fi noul monarh din Kosovo". Negocierile desfasurate sub egida Natiunilor Unite la Viena, cu participarea reprezentantilor Serbiei si ai albanezilor din Kosovo, nu au avut nici un rezultat, mediatorul ONU constatand, la finalul saptamanii trecute, ca partile raman pe pozitii "diametral opuse". (D.E.)
Imagini pe web cu executia unor politisti irakieni
Un filmulet de 3 minute si 44 de secunde, in care este aratata executia a 18 agenti ai ministerului de Interne irakian, de catre militanti ai gruparii al Queda din Irak, a fost difuzat, ieri, pe pe internet. In inregistrare pot fi vazuti barbati mascati si inarmati care se roaga, stand in picioare in spatele unui rand de barbati asezati in genunchi intr-un sant plin de noroi, cu mainile legate la spate. Imaginile ii prezinta apoi pe cei inarmati in timp ce incep sa ii impuste in ceafa pe prizonieri, rugandu-se in continuare. (D.E.)
Abhazia la vot
Abhazia si-a desemnat, ieri, Parlamentul, intr-un scrutin care a determinat organizarea de manifestatii anti-separatiste, relateaza agentiile de presa ruse, citate de Mediafax. Peste 130.000 de alegatori au fost asteptati la urne pentru a-i alege pe cei 35 de reprezentanti in Parlamentul provinciei situate in nord-vestul Georgiei si a carei independenta nu este recunoscuta de comunitatea internationala. "In pofida incercarilor Georgiei de a speria populatia, oamenii voteaza", a declarat liderul abhaz Serghei Bagapsh. "Alegerile se desfasoara deocamdata calm si in conformitate cu normele democratice", a adaugat el. (D.E.)
Iuscenko vrea Muzeu al ocupatiei sovietice
Presedintele Viktor Iuscenko a promis ca va deschide, in Ucraina, un muzeu al ocupatiei sovietice, cu riscul de a declansa protestul Moscovei si al opozitiei ucrainene proruse.
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
O viata dedicata ROMANILOR TIMOCENI - Cristea Sandu-Timoc!   de Christiaan
A r h i v a
  Profanari "de dragul" mortilor    
  Salt spectaculos al bugetului militar chinez    2 comentarii
  Ucraina curteaza SUA in privinta scutului antiracheta    1 comentariu
  Noul arhiepiscop de Varsovia, necorupt de comunisti    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Cartita lui Basescu (6213 afisari)
 Escrocheria "Iisus din Talpiot" (3377 afisari)
 Adevaratul Forrest Gump (2958 afisari)
 Miracolul din Nuevo Laredo (2298 afisari)
 Malpraxis ramas nepedepsit (2247 afisari)
 Efectul Dominoului la Bursa (232 afisari)
 Cresterea economica a Chinei este de neoprit (98 afisari)
 Comisii si comitete (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01682 sec.