Ziua Logo
  Nr. 3870 de sambata, 3 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Inflatie de brokeri pe piata asigurarilor
-- Numarul actual de brokeri, circa 400, este prea mare pentru actuala dimensiune a pietei si poate duce la rupturi de comunicare intre asigurator si client, considera reprezentantii societatilor din domeniu.
Presedintelui Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurari din Romania (UNSAR), Cristian Constantinescu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca numarul actual de brokeri, circa 400, este prea mare pentru actuala dimensiune a pietei asigurarilor, apreciind ca doar 20-30% dintre acestia pot fi considerati brokeri de asigurare. Presedintele UNSAR a mai spus ca numarul prea mare de brokeri genereaza situatii neplacute, unele dintre acestea fiind incheierea de polite in numele unui asigurator si nevirarea contravalorii primei catre acesta. "Toata lumea are de pierdut. Noi, societatile de asigurari, ne trezim ca avem un client care reclama o dauna si nici nu stiam ca figureaza in portofoliul de clienti ai societatii", a aratat Constantinescu.
Veniturile din comisioane ale brokerilor de asigurari din Romania au crescut anul trecut cu 60%, la 72 milioane de euro. Primele intermediate de brokeri au ajuns la peste 20% din total, la 288 milioane de euro, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania (UNSICAR), Bogdan Andriescu.
Cei 49 de membri ai Uniunii au intermediat peste 50% din primele tranzactionate de brokerii de asigurari din Romania, potrivit lui Andriescu. Presedintele UNSICAR a estimat ca, in 2007, brokerii vor intermedia prime de 350-400 milioane de euro. Gradul de intermediere in asigurari va continua sa creasca, unul dintre motive fiind majorarea investitiilor straine in Romania, a apreciat Constantinescu. Piata asigurarilor generale si de viata din Romania a crescut anul trecut cu 33%, la peste 1,6 miliarde de euro, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. (G.R.P.)
 Afisari: 281  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
   de avarfreson
La tras banii de la babe   de Nababul123
A r h i v a
  Disputa Telemobil - Cosmote    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sarmizegetusa vanduta (7485 afisari)
 SUA si hegemonia mondiala (3808 afisari)
 Polemica Liiceanu (2655 afisari)
 Pledoarie pentru Goma (2100 afisari)
 "Razboiul vorbelor" dintre SUA si Rusia continua la Washington (2012 afisari)
 Constantin DINU comenteaza, la cald, cele mai tari faze ale partidei Poli Timisoara - Dinamo Bucuresti (1-1) (0-1) (104 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00828 sec.