Ziua Logo
  Nr. 3867 de miercuri, 28 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Procesul lui Munaf spre final
Audierea martorilor din Romania in procesul de terorism al lui Mohammad Munaf este aproape finalizata. Doar trei persoane, propuse de ziaristul Ovidiu Ohanesian, urmeaza sa mai raspunda intrebarilor instantei Curtii de Apel Bucuresti printre care Octavian Harseu, jurnalista franceza Francoise Aubenas si cea italiana Giuliana Sgrena. De asemenea, la sedinta de ieri, a fost audiata Mirela Revent, administrator la firma Efigenia, din grupul Manhattan, care a cumparat biltetele de avion pentru Munaf si cei trei jurnalisti. Intrebata de ce a declarat procurorilor ca Omar Hayssam are legatura cu rapirea, ea a declarat in fata judecatorilor ca Mahmud Omar i-a spus ca Omar Hayssam urmeaza sa faca un gest pentru Romania, asemanator cu cel din cazul marinarilor din Yemen, la eliberarea carora contribuise. Retinut de Fortelele Coalitiei Multinationale din Irak, in complexul militar Camp Cropper, imediat dupa eliberarea jurnalistilor, Munaf a fost condamnat la moarte prin spanzuratoare, de catre Tribunalul penal central din Bagdad, in 21 octombrie 2006, alaturi de alte cinci persoane. (O.R.)
Amanare in dosarul BID
Magistratii Tribunalului Bucuresti au amanat ieri judecarea apelului declarat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu impotriva condamnarii sale de catre Judecatoria Sectorului 1, in dosarul Bancii de Investitii si Dezvoltare. In acest sens, instanta a luat in considerare cererea avocatilor omului de afaceri, care au sustinut ca trebuie mai intai solutionat un recurs declarat de ei la Judecatoria Sectorului 1, care le-a respins patru exceptii de neconstitutionalitate. Dupa deliberari, cei doi magistrati de la Tribunalul Bucuresti nu au ajuns insa la un consens, fiind nevoie sa se formeze un nou complet, prin cooptarea unui al treilea judecator. Acest complet de divergenta a decis amanarea judecarii apelului, pana la solutionarea recursului de la Judecatoria Sectorului 1. (A.G.)
Cinci pentru CEDO
Cinci candidaturi au fost depuse la CSM pentru un post de judecator la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg. Maine, plenul CSM va audia si va selecta doar trei candidati din cei cinci juristi romani inscrisi in concurs: Corneliu Barsan (actualul judecator de la CEDO, caruia i-a expirat mandatul de sase ani); Gheorghe Buta (judecator la Curtea de Casatie, fost membru CSM intre 2003-2004); Constantin Branzan (judecator la Casatie, implicat in scandalul incasarii banilor din fotbal); Ionel Olteanu (avocat, fost parlamentar PSD, fost procuror inainte de 1989); Tudor Pantaru (judecator international la Curtea din Kosovo-ONU; provine din Republica Moldova, cu cetatenie romana obtinuta dupa 1990). Cei trei candidati trecuti de filtrul CSM vor fi apoi audiati de Comisiile celor doua camere pralamentare. Numele lor vor ajunge pe masa Guvernului Romaniei, care - dupa validarea din partea statului roman - vor fi expediate la Strasbourg. Acolo vor trece prin proceduri specifice de audiere si selectare, in urma carora va fi ales judecatorul roman la CEDO. Surse din sistemul judiciar dau ca sigura reinvestirea lui Corneliu Barsan, un magistrat apreciat de colegii de la Strasbourg. (S. ALUPEI)
A r h i v a
  Basescu si Tariceanu, la masa tacerii    
  Pedofilul Treptow eliberat    2 comentarii
  ZIUA si replica    
  Afaceristul toxic    
  Dan Voinea: Ceausescu trebuie deshumat    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Otrava pentru procuror (16726 afisari)
 Silentioasa agonie (3942 afisari)
 Iranul promite SUA "o lectie pe masura" (3391 afisari)
 Inca un cui in crucea lui Iisus (2890 afisari)
 Dan Voinea: Ceausescu trebuie deshumat (2641 afisari)
 Contemporaneitatea lui Montaigne, in viziunea lui Theodor Paleologu (194 afisari)
 Dan Voiculescu, seful Comisiei parlamentare de ancheta a presedintelui (173 afisari)
 Doua tablouri semnate Picasso, furate din casa nepoatei (121 afisari)
 Constantin DINU comenteaza, la cald, cele mai tari faze ale meciului Rapid - FC Arges 2-0 (0-0, 0-0) (79 afisari)
 Vitaminele pot ucide (75 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01796 sec.